Kalendář

Květen 2016
Po Út St Čt So Ne
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 21Kvě

    ve 23:14 hodin letního času, na 1°14´ Střelce

    Tomuto stupni Střelce přísluší sabiánský symbol „Zpěněné, bílé vrcholky vln ukazují, jak vítr ovládá moře“, s podvysvětlením „Mobilizace energií nevědomí, vyvolané tlakem nadosobních motivů“
    Klíčové heslo: ZJEMŇOVÁNÍ PROSTŘEDNICTVÍM RYTMICKÉ INTENZITY

    V Mayském orákulu je pro dnešek symbol MANIK – brána, léčení, ukončení, identifikace, duchovní prostředky.

    Dnes se Luna v úplňku objevuje na samém začátku znamení Střelce a na samém konci tohoto znamení se ukáže v úplňku 20. června. Mezitím si Luna stačí oběhnout jednou dokola zvěrokruh, zatímco Slunce se ve stejném časovém úseku přesune z počátku znamení Blíženců na jeho konec.

    Začátky a zakončení, první a poslední stupně jednotlivých znamení zvěrokruhu jsou označována jako kritická, vyhrocená místa, na začátku nedočkavá k mapování nového teritoria a na konci doslova praskající a  přeplněná energií daného znamení, kterou do sebe v průběhu cesty znamením nasákla a absorbovala do sebe.

    Dnešní úplněk je „rozhádaný“, konfliktní, v lepším případě pouze konfrontační. Pokud se vás dnešní energie ve vašem osobním horoskopu dotýká, počítejte s tím, že budete mít nutkání kopat za svoji stranu v touze vyhrát souboj i za cenu určitého rizika.

    Možná nebude od věci si ve chvíli vyhrocení pomyslet na dočasnost dané situace, brát to jako takové cvičení k toleranci a nadhledu. Zkuste si představit, že sedíte v hledišti kina a vidíte se, jak na plátně před sebou sledujete souboj, v němž jste jedním z protagonistů. Vnímejte, jaký obraz vidíte, co tam slyšíte a jakou změnu cítíte, že byste chtěli na plátně udělat, abyste byli spokojeni a o to lépe se pak mohli uvelebit v křesle a sledovat pokračování z příjemného odstupu.

    http://thesevensistersseries.com/communities/1/004/012/762/101//images/4615056240_550x365.jpg

    V dnešním horoskopu je hodno pozornosti několik důležitých bodů:

    • Luna a Mars retrográdní se na začátku Střelce dělí o stejnou pozici, přičemž tato dvojice stojí přímo proti Slunci v Blížencích a Venuši, stojící poblíž.
    • 16 hodin po okamžiku úplňku změní retrográdní Merkur svůj zdánlivý zpětný směr a vrátí se opět do svého přímého pohybu.
    • Dneškem Lilith mění své působiště a přechází z Vah do Štíra, kde zaujímá stejné místo jako transneptunská planeta Apollon a asteroid Isis. Lilith byla naposledy ve Štíru zaznamenána od 16.7.2007 do 10.4.2008. Její posedlostí může být ve Štíru například umanutost po majetkovém zabezpečení, manipulace druhými nebo naopak druhým se podvolit. V ideálním stavu dokáže využívat svých daností a predispozic k vášnivému zaujetí pro věc zájmu, přijetí smrtelnosti jako symbolu změny a transformace. Pokud jste narozeni ve Štíru, budete mít patrně možnost setkat se s touto dámou letos nebo v příštím roce. Vraťte se ve své paměti zpět, jaké zkušenosti jste získali před těmi osmi, devíti lety a jak byste se zachovali dnes, kdy už jste o něco zkušenější.
    • S Venuší sdílí její postavení stálice Algol, hlava krvelačné Medúzy, znetvořené do podoby nestvůry vzhledem k bolesti, kterou prošla a v níž ustrnula, přestože původně byla okouzlující nevinnou dívkou.
    • Se Sluncem sdílí jeho pozici stálice Alkyone z hvězdokupy Plejády, známé také jako Sedm sester. Plejády byly v řecké mytologii nebeskými nymfami plodnosti, dcerami Títána Atlanta a Okeanovny Pléiony.  Bohyně Artemis zazlívala Óríónovi, že  z milostné touhy pronásledoval její průvodkyně Plejády, jež před ním zoufalé prchaly, až se Zeus slitoval a proměnil je v holubice.

    K Alkyone se váže magická síla a znalosti. Plejády pomáhají hledajícím nalézt spirituální, duchovní vědomí a moudrost. Podíváme – li se na symboliku Plejád blíže, najdeme v nich nejen téma moudrosti, ale i některé negativní asociace, možná na základě dodnes přetrvávajícího popírání toho, co se váže k magii, tajemnu a reálně nevysvětlitelnému.

    Plejády, Sedm sester, mají přebytek jinové, Venušanské energie, u mužů projevené laskavým, ohleduplným  gentlemanstvím. Některé prameny uvádějí příklady známých homosexuálů, v jejichž horoskopu je významně stálice Alkyone zastoupena.
    Tato stálice má napojení na přestup do jiných dimenzí, je to její téma mystiky a vyššího vědomí, moudrosti.

    Pokuste se spojit dnešní protiklady jinu a jangu, ženské a mužské energie tak, aby vám dohromady vytvořily souladný celek.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 19:43

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.