Kalendář

Duben 2016
Po Út St Čt So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 22Dub

    v 7:24 hodin letního času, na 2°31´ Štíra

    Tomuto stupni Štíra přísluší sabiánský symbol „Na malé vesnici se stavby nového domu účastní všichni sousedé, je to společenská událost“, s podvysvětlením „Pocit sounáležitosti, projevený ve společném úsilí“
    Klíčové slovo: Společenská a interpersonální skupina jako SPOLUPRÁCE.

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem Etz´nab (čteno ets nab) – bezčasovost, iluze, setkání se stínem, integrace paradoxu.

    Dnes se na mnoha místech naší planety oslavuje svátek Země. Každý z nás můžeme přispět svým dílem už jen tím, že Zemi poděkujeme za to, že nás přijala a že nám dává své dary, ačkoli my zůstáváme jejími stále většími dlužníky. Spojte se dnes s ní v sobě tak, že si najdete venku nějaké příjemné místo, kde se dobře uzemníte a Zemi odtamtud pošlete své dobré úmysly vůči ní.

    https://www.youtube.com/watch?v=JuSgTorofgQ

    Dnešní úplněk probíhá pod taktovkou Luny ve Štíru, jejímž protějškem je Slunce v Býku. Do popředí se silně tlačí Mars (válečník, bojovník za spravedlnost), jako tradiční vládce Štíra a zároveň vládce Berana. Mars byl tudíž také vládcem proběhlého novu v Beranu 7. dubna. Tato planeta nás provází a jen tak nepřestane.

    Nahoře se začaly hodinky točit pozpátku, všechno jde obráceně, zvenku dovnitř, protože minulou neděli 17.dubna se Mars vydal v retrográdním zdánlivě zpětném pohybu tam, odkud přišel a vrátí se zpátky až teprve 30. května.

    Stejně tak jsou otočeny do zpětného pohybu další planety – Jupiter, Saturn a Pluto (současný vládce Štíra) a 28.4. se k nim přidá ještě i Merkur v Býku. To je celkem úctyhodný výčet.

    V období RETROgradity obecně vzato se nabízí příležitost odpoutat se na čas od urputného myšlení levé hemisféry mozkové a přeběhnout na stranu pravé hemisféry na cestu intuice, podívat se na svět z jiného místa, odjinud, jinudy, jinak.

    Mars retrográdní se objevuje každé dva roky na dobu cca 10 týdnů.
    Nabízí možnost uvolnit tlak a přílišné dožadování se a potvrzování své pravdy, vnímat více Venuši, která nechřestí zbraněmi, ale touží po klidu a harmonii.

    Otázkou zůstává, jak se Mars zachová, až přestoupí 27.května zpátky do svého domácího prostředí Štíra, kudy pojede po své trase stále ještě opačným směrem až do konce června a kde se cestou setká se stálicí Algol, hlavou Medůzy, jíž její bolest zničila její krásu a učinila z ní krutou nestvůru.

    Štírovská témata vyplouvají na povrch v každém případě. Zabít nebo se nechat zabít, zničit nebo být zničen, oko za oko, zub za zub, to všechno jsou výchozí témata v bodu počátku. Na opačné misce Štírovských vah je přitakání změně k tomu, aby nové mohlo překročit náš práh, najít smysl své nemoci či rodinné anamnézy jako vodítko k nalezení cesty dál, nechat odplývat to, co už v životě nepotřebujeme ať doslova nebo symbolicky a nové si k nám pak najde svoji cestu, svůj proud.

    V současnosti kulminuje rivalita mezi velkorysým a radostným Jupiterem a těžkopádným pánem karmy Saturnem. O tom si povíme víc zase příště.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 18:28

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.