Kalendář

Listopad 2015
Po Út St Čt So Ne
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 25Lis

    ve 23:44 hodin středoevropského času, na 3°21´ Blíženců

    Tomuto stupni Blíženců přísluší sabiánský symbol „Cesmína a jmelí oživují dávné vzpomínky na Vánoce“, s podvysvětlením „Touha po pre-intelektuálním stavu vědomí“.

    Klíčová věta: NÁVRAT KE ZDROJI

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem MULUC (čteno mú lúk) – probuzená pozornost, vesmírná komunikace, rozpomenutí na sebe.

    Téměř ihned po předešlé lunární fázi (ta byla v podvečer 11. listopadu v novoluní ve Štíru), se na zakrnělé úrovni v deformované podobě projevil silný potenciál tohoto znamení. K brutálnímu ochromení života došlo při pumovém odpálení vlastních těl atentátníky v Bejrútu 12. listopadu a následně hned další den v Paříži.

    Nejmenovaný server uvedl zprávu o Bejrútu, nicméně hned pod ní narazí člověk na reklamní odkazy typu

    Totální výprodej skladů – hit Vánoc 2015
    a následující
    Rozpalte vášeň – Silná potence již za 17 minut. Prodlužuje styk až o 46 minut.

    Štír vyplýtvá svoje úžasné zdroje a schopnosti, když se zaprodá zisku a následně moci a ovládání druhých. Znamení Štíra otevírá téma moci a bezmoci, zneužití moci nebo její využití k obecnému blahu. Pokud neuvízne dole na svém dvorečku a nekrade zrní ostatní drůbeži, může se rozpomenout na to, že kdysi, než mu křídla zakrněla, uměl vzlétnout až nad vrcholky hor jako svobodný orel a že tu možnost neztratil, ačkoli možná jednou provždy promarnil.

    Vraťme se však k dnešnímu úplňku, kde Luna v Blížencích stojí proti triu Slunce – Saturn – Merkur ve Střelci. Obě dvě zúčastněné strany stojí v náročném postavení, v kvadratuře vůči Neptunovi v Rybách.  

    Vstupujeme do významné konfrontační zóny, vytvářené dvěma vesmírnými energiemi, planetou Saturn a Neptun v kvadratuře. Někteří z ročníků narození 1944/45, 1962/63, 1979/80, 1998/99 nebo právě příchozí miminka tuto energii důvěrně znají či teprve poznají, jelikož ji mají ve svém horoskopu narození.

    Jakou výzvu otevírá snaha sladit nesladitelné, nekompatibilní energie Saturna a Neptuna v harmonickou symfonii a nikoli kakofonii, trhající ušní bubínky. K prvnímu přímému střetu mezi Saturnem a Neptunem dochází právě zítra, další dva proběhnou v příštím roce cca v polovině června a září. Podobnou energii svět prožíval před 52 lety během atentátu na J.F.Kennedyho.

    Povíme si v krátkosti, jakou roli hraje v našem životě Saturn a jakou Neptun.

    Saturn, vládce Kozoroha a Vodnáře představuje v průměru, pokud nevybočuje mimo svůj rámec, vypracovaný systém pevných pravidel, zákonitostí a přijatelné míry bezpečných hranic a limitů.

    Pokud je v životě příliš preferovaný, může se zvrhnout do loajálního vojáka, náročného vnitřního kritika, který člověka neustále zavaluje záplavou nekonečných úkolů a požadavků na plnění odpovědnosti a spolehlivosti, při nichž už nezbývá žádný prostor pro přirozeně temperamentní dítě se svou potřebou svobodně se vyjádřit. V ideálním případě je Saturn pedagogem, který má vždy po ruce slova povzbuzení a podpory.

    Neptun, vládce Ryb je tak trochu mimo tento svět, pohybuje se především intuitivně, ve své bohaté obrazotvorné fantazii a empatii si vytváří iluzorní předlohu ideálního světa. Pokud je v životě příliš preferovaný, může se realizovat jako nadaný muzikant, malíř, tanečnice, pracovník v neziskovce, duchovní mistr, jako kráska z obálky časopisu nebo nerealizovaný barový povaleč.

    Saturn a Neptun jsou jako země a nebe, voda a olej, výprava za nutnými nákupy a cesta duchovními stezkami.

    Pokud máte chuť propojit a zharmonizovat tyto dvě energie v jednu melodii, kterou si budete chtít pouštět znovu a znovu, zkuste pár věcí:

    Vymyslete hlavou určitý časový plán (Saturn) tak, abyste našli prostor a čas pro nasycení potřeb své duše (Neptun). Pouštějte si svoje oblíbené nahrávky, vytáhněte svoje pastelky a čtvrtky, kupte si Imaginativní obrázky nebo Omalovánky pro dospělé, s kterými se letos roztrhl pytel, jděte do přírody, obejměte stromy, hovořte se zemí, atd.

    Zahrňte tuto činnost do svého diáře do kolonky BEZODKLADNÉ a dodržte termín neptunické výpravy, při níž nasytíte svoji duši a Saturn přitom bude nadmíru spokojený, jelikož jste dodrželi termín, který jste si pro něho vyhradili.

    Nevyčerpávejte se beze zbytku, Neptun žije rád v bezčasí, neomezen ve stavu meditace, snění, zdánlivém nicnedělání. Vytváří prostor, kde dobíjíte baterky a rozpouštíte zatvrdlá místa v duši a následně v těle.

    S vděčností přihlížejte spojení těchto na první pohled nesourodých velikánů a užívejte si  kouzelné chvíle, prožitky, které vám dokáží nabídnout, jestliže si pro ně vyhradíte prioritní čas. Je otázkou priorit, co je pro nás důležité, na co si čas vždycky uděláme.

    A nezapomeňte, už tuto sobotu je první adventní neděle:
    http://xvanoce.cz/vanoce/advent/

    Krasný cobydup adventní čas vám přeje

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 22:37

2 Responses

WP_Cloudy
  • Lucie Komárková Says:

    …tak si jdu, milá Mášo, pro ty pastelky :-). A opět děkuji, děkuji, děkuji. Luice

  • admin Says:

    Lucko, se zpožděním, ale přece jenom, a s potěšením reaguji a děkuji také já.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.