Kalendář

Červenec 2015
Po Út St Čt So Ne
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 02Čvc

    ve 4:20 hodin letního času, na 9°56´ Kozoroha

    Tomuto stupni Kozoroha přísluší sabiánský symbol „Námořník krmí z ruky albatrosa“, s podrobnějším vysvětlením „Překonání strachu a odměna, která následuje poté“.
    Klíčové heslo: DŮVĚRA

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem AKBAL – cesta do vlastního nitra, zkoumání snů, intuice, tajemství a klid.

    Uplynulo právě 183 dnů od začátku roku a do konce jich zbývá ještě 182. Překlápíme se do druhé poloviny roku. Stoupli – li bychom si do horoskopu dnes, stáli bychom přesně v opačném místě od horoskopu Nového roku 2015. Opakuje se téma lednového úplňku (5.1.), díváme se tam, kde jsme předtím stáli a stojíme v pozici, kterou jsme předtím měli v hledáčku. Člověk na sebe nevidí, pokud nemá po ruce zrcadlo a to právě dnes máme.

    Téma obou horoskopů je ryze plutonické, dnes ještě více razantně a neomaleně, jasně a nepokrytě nežli před půl rokem, protože do hry vstoupil Mars, který byl do objevení Pluta (rok 1930) vládcem Štíra. Pluto bylo do nedávna lidskému zraku skryto, ale 14. července nad jeho povrchem proletí družice New Horizons, která zaznamená nejdetailnější záběry Pluta v historii lidstva.

    V úplňku dnes stojí v Raku Slunce a hned vedle Mars, proti nim v Kozorohu Luna s Plutem. Kombinace Pluto – Mars symbolizuje obrovskou energii, která je ničivá, drtivá, katastrofální, pokud je zneužita nebo naopak nevyužita. Je – li však vědomě začleněna do příběhu osoby, situace, státu, národa, její živočišná a pudová dravost se promění ve významnou tvůrčí kvalitu, která najde těžko konkurenci sobě rovna. Významnou plutonickou energií je sexuální energie.

    Lidem s plutonickými rysy v povaze a v horoskopu se doporučuje pořídit si pořádného psa. Na něm si pak může dotyčný kompenzovat touhu někoho ovládat nebo manipulovat druhými, mít nad nimi moc. Pak se už sám ani nemusí ucházet o politické křeslo nebo se aspoň kamarádit s celebritami.

    http://mediad.publicbroadcasting.net/

    Napadlo mě nedávno zadat si do googlu heslo „proč nechat kastrovat psa/fenku“. Pokud si totiž člověk zakáže projevovat svoje Pluto, ať už je jakkoli silné ve své pozici nebo ne, je to stejné jako když se nechá vykastrovat a tímto způsobem se dobrovolně vzdá svých mimořádných schopností, patrně ze strachu ze své vlastní síly a vědomí.

    Čemu tedy předejdeme kastrací psa: nemoci pohlavních orgánů – nádory varlat, rakovina prostaty, zamezení sexuálně podmíněného nežádoucího chování, ovlivnění dominantního nebo agresivního chování vůči psům.

    Důvody pro kastraci fenky: eliminace hárání a zamezení nechtěného zabřeznutí, eliminace falešné březosti, prevence onemocnění pohlavních orgánů a mléčné žlázy, zánět dělohy, poruchy cyklu, cysty a nádory vaječníku, diabetes.

    Pročtení všech těch hrozeb mě vedlo právě dnes k zamyšlení, jestli by se nenašla skupina dobrovolníků, dobrovolnic (myšleno lidských), aby se výzkumem zjistilo, nebylo – li by výhodné nějaké celoplošné řešení, podobně jako osvědčené očkování či antikoncepce. Výskyt vyjmenovaných potíží by se prudce snížil a navíc by nedocházelo k sexuálně podmíněnému nežádoucímu chování samců.

    Z astrologického úhlu pohledu v tom máme tedy jasno. Jedná se o vědomé přijetí svých stinných stránek, starých map a otisků a jejich proměnu od Řehoře Samsy zpátky do zralé vědomé lidské bytosti.

    Pluto skrývá mnohá tajemství, tabu, mystické zážitky, ale především touhu objevit své nejskrytější poklady v hlubokém nitru. Symbolizuje transformaci, při níž je nezbytné projít detoxikačním procesem.

    4. července slaví narozeniny Spojené státy americké, takže jejich solární horoskop 2015 otevírá plutonická témata v rozličných variantách.

    Krásné léto vám přeje

    Máša Růžičková s díky za vaši přízeň

    Posted by admin @ 17:10

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.