Kalendář

Březen 2015
Po Út St Čt So Ne
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 19Bře

    20. března 2015 zatmění Slunce + novoluní
    v 10:36 hodin  středoevropského času na 29°28´ Ryb
    Jarní rovnodennost ve 23:46 hodin středoevropského času, Slunce na 00°00´ Berana

    Poslednímu stupni Ryb odpovídá Sabiánský symbol „Majestátní skalní útvar podobný tváři a chlapec, který ho obdivuje a považuje za ideál velikosti. Jak chlapec roste, začíná se poznenáhlu tváři ve skále podobat“ s podvysvětlením „Jasně vizualizované ideály mohou utvářet život svého nositele“.

    Klíčové heslo: VYTVÁŘENÍ ARCHETYPŮ

    Prvnímu stupni zvěrokruhu a zároveň i Berana přísluší sabiánský symbol „Ženu, která právě vystoupila z oceánu, objímá tuleň“ s podvysvětlením „Vynoření nových forem a potencialit vědomí“.

    Klíčová věta: IMPULS BÝT

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem CAUAC (čteno ka uak), předposlední z dvaceti symbolů – bouře, oheň, déšť, aktivace pro přechod na vyšší úroveň.

    Zatmění = zakončování, dnes zakončování zakončování

    Dnešní novoluní, sloučené s úplným zatměním Slunce, viditelným i u nás v Evropě, probíhá na samém konci Ryb, v posledním z dvanácti znamení zvěrokruhu.

    Během slunečního zatmění  nám Luna (pocit, nálada, intuice, iracionalita), putující mezi Sluncem a Zemí, na určitou dobu zastíní pohled na Slunce (sebevyjádření, prosazení). V Praze úkaz začne v 9:36, maximum nastane v 10:45, přičemž bude zakryto 74% slunečního disku a zatmění skončí 2 minuty před polednem. Údaje pro další města v ČR jsou uvedena např. na serveru www.astro.cz.

    Zatmění Slunce na posledním stupni zvěrokruhu nebylo ještě nikdy za uplynulých 5000 let zaznamenáno. V této epoše došlo k upevňování a vzrůstu síly patriarchátu, k uplatnění mužské síly, levé hemisféry myšlení. Teď stojíme na konci starého a na prahu nového cyklu vývoje. Na 30. stupni Ryb máme k dispozici kompletní sbírku všech zákonitostí a opakovaných obrazců, které kdy byly vepsány do kolektivního nevědomí.

    Symbolem znamení Ryb jsou dvě ryby, plovoucí proti sobě a tvořící dohromady ucelený obraz. Vědomí – nevědomí, ženská stránka – mužská stránka, jin – jang, náboj plus – náboj mínus, světlo – tma, fantazie a iluze – deziluze a zklamání. Jedno bez druhého není schopno existovat, stejně jako Slunce a Luna v jejich nekonečném životadárném cyklu. Pokud o sobě někdo říká, že je „Ryba“ (narozen ve znamení Ryb), popírá dualitu tohoto znamení a jednu svoji část si neuvědomuje.

    http://www.retreatplace.com/

    Od jarní rovnodennosti a přechodu do prvního stupně zvěrokruhu, do prvního znamení Berana nás ve chvíli zatmění dělí 14 hodin 10 minut, takže všechny 2 (3) události stíháme v rámci jednoho dne. Něco se ukončuje a něco nového začíná. Jarní rovnodennost byla dříve oslavována jako den Země a v některých končinách je tomu tak i nadále.

    Označuje začátek astrologického roku, je okamžikem přechodu Slunce přes rovník a jeho vstupu na severní polokouli, je příchodem jara, světla a delších dnů, pokud nežijeme u protinožců, jimž se naopak dny s přicházejícím podzimem začínají krátit.

    Tento poměrně vzácný úkaz, kdy se všechny tyto tři vesmírné události dějí v průběhu jediného dne, se zopakuje 20. března 2034, přesně za 19 let. I tehdy, v den jarní rovnodennosti dojde k zatmění Slunce na samém konci znamení Ryb.

    V tomto týdnu, 17. března proběhl poslední kontakt v napětí, v kvadratuře mezi Uranem (vzpoura) a Plutem (status quo). Souvislá řada jejich sedmi kvadratur se spustila do pohybu v roce 2012 a toto úterý byla uzavřena.

    Očekávaly se nejrůznější projevy zásadních celospolečenských změn, nicméně ekonomika se zatím drží podivným způsobem nad vodou, i nadále dochází k dramatickému poklesu demografické křivky počtu obyvatel v západní civilizaci a nezadržitelnému nárůstu v arabských zemích, v Asii, člověk zatím nepřistál na Marsu…

    Co však lze zahrnout do této řady kvadratur je postupná absolutní ztráta osobního soukromí, nároku na skrytý obsah Pandořiny skřínky, 13. komnaty, bezpečného bankovního sejfu v pevné měně, ztráta bláhové pofidérní jistoty jako takové. Pluto – tajné informace, Uran – rozmach neomezené elektroniky.

    Přese všechno vývoj nějakým tempem pokračuje a staví nás před rozhodnutí vybrat si, jak budeme žít dál, jestli si uvědomíme a připustíme možnost vlastního vytváření své osobní skutečnosti nebo jestli budeme čekat, jak to dopadne, jestli si dovolíme udělat kvantový skok nebo jestli se budeme držet při zdi.

    Příležitostí dostáváme každý den dost a dost. K čemu? Vstoupit do kontaktu se sebou sama, poznávat se, aniž bychom potřebovali hledět do zrcadla před sebou a poukazovat na to, jaký je ten obraz, který mi okolí ukazuje rozostřený, černobílý, nevábný a nedokonalý, prostě je to celé špatně!

    Zkuste být vysílačem svojí vlastní energie a nikoli přijímačem odrazu svého obrazu. Můžete to provést hned v neděli 22. března, kdy bude probíhat celosvětová oslava dne Vody. Víme dobře, jak s Vodou zacházíme, proto nebude na škodu, když jí projevíme hlubokou úctu a náklonnost. Voda je schopna přijímat jakýkoli druh informační energie a podle té které kvality se vrací zpátky k nám. Zkuste se spojit do skupiny nebo provádějte meditaci jednotlivě.

    Podrobnější info najdete zde
    http://unify.org/
    https://www.youtube.com/watch?v=k8XYXhc9jUs

    Úplně na závěr si pokud máte chuť zkuste meditaci jarní rovnodennosti, momentu příchodu světla:

    Postavte se a uvolněte tělo, několikrát se prodýchejte – nádech, výdech.
    Představte si, že máte nohy pevně zasazeny do středu zemského krystalu matky Země. Vnímejte jemnou bílou záři, proudící z vršku vaší hlavy dolů po páteři až do nohou a do centra Země.
    Vnímejte, jak se tam energie vzájemně prolínají a jak je poté ten energetický světelný tok veden od vašich nohou nahoru k srdci.
    Cítíte, jak vaše srdce vyzařuje hluboké emoce a vzájemnost. Pak vyneste energii ještě výš, přes krk až do středu čela, do místa třetího oka.
    V centru vaší hlavy ucítíte aktivaci šišinky mozkové. Cítíte, jak vzrušení ze silné energie ve vás probouzí vzpomínky na to, kým jste.
    Pokračujte dál tak, že vedete energii nahoru přes vrchol hlavy ven.
    Meditaci ukončete s hlubokou vděčností a přijetím sebe sama, Země a veškeré jednoty.

    Meditaci opakujte 10x nebo i více krát, podle toho, jak to budete sami cítit.

    Další zatmění bude lunární, za dubnového úplňku, 4.dubna. Velikonoce budou tentokrát v úplňku. Je zavedeno pravidlo, že Velikonoce jsou určeny na první neděli po prvním úplňku po 21. březnu. Tím bude série jarních zatmění ukončena, v tomto roce očekáváme ještě dvojici zatmění v září.

    Krásné jaro a svátky Velikonoc,
    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 17:32

One Response

WP_Cloudy

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.