Kalendář

Prosinec 2014
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 21Pro

    Slunce 0° Kozoroha ve 2 minuty a 50 vteřin po půlnoci středoevropského času

    Sabiánský symbol pro 1.stupeň Kozoroha zní „Indiánský náčelník požaduje na shromážděném kmeni vůdcovskou moc“. S dalším vysvětlením „Moc a zodpovědnost, přítomná v každém uplatnění vůdcovského nároku“.
    Klíčové heslo: STÁT SE AUTORITOU

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem Chuen – hra, kouzlo, iluze, spontánnost, dítě v nás.

    Přibližně za dvě a půl hodiny po slunovratu, ve 2:36 hodin se Slunce spojí s Lunou v posledním letošním novu. Znovu se opakuje situace, stejná jako v říjnu a v listopadu, kdy se vstup Slunce do nového znamení pojí s novoluním.

    Naopak čtvrt hodinky před půlnocí se na své pouti vesmírem takřka zastavuje Uran, aby nabyl nových obrátek a vrátil se do přímého směru. Musí se na moment zastavit, tak jako když funíme po schodišti nahoru a na podestě se otáčíme, abychom vzápětí uháněli zase zpátky dolů. Uran v té chvíli tlačí dosti naléhavě, očekává od nás větší pružnost, flexibilitu, přizpůsobivost a improvizaci v nových podmínkách. A může to přijít zrovna ve chvíli, kdy to budeme očekávat nejméně, takže příliš času na přípravu nezískáme.

    Uran vyžaduje, abychom reagovali okamžitě, teď, hned. Pokud kráčíme životem starou známou vyšlapanou pěšinkou a po cestě narazíme na Urana, budeme okolnostmi donuceni volít jinou okolní krajinu, případně jiný dopravní prostředek. Od začátku letošního léta až do současnosti, kdy byl Uran retrográdní, se jednalo více o vnitřní přípravu ke změně a teď už půjde o její konkrétní začlenění do života.

    S určitými výzvami tohoto charakteru se mohou setkat Kozorozi, narození na přelomu prosince a ledna, Raci, narození kolem 5. července, Váhy, narozené kolem 6. října a Berani, narození počátkem dubna.

    Vše probíhá pod obrovským požadavkem Urana a Pluta po reformě jak osobní, tak celospolečenské. Jejich napjatý vztah v kvadratuře kulminuje mezi 15. prosincem 2014 a 17. březnem 2015. Dnešní prudce větrné  počasí vytváří pro tento jev dokonalé symbolické kulisy.

    www.moplants.com

    Zimní slunovrat přináší velice slibné poselství návratu ke světlu, protože od této chvíle se budou dny opět prodlužovat a noci krátit. Na Nový rok o slepičí krok, na Tři krále o krok dále, na Hromnice o hodinu více, a tak dál. V souladu s vesmírným cyklem přichází příležitost objevit světlo v sobě sama, oživit a probudit v sobě životadárnou energii, svoji životní sílu.

    Znamení Kozoroha odpovídá živlu Země a jemu je přiřazen tvar krychle, skládající se ze šesti čtvercových stěn. Rozložením krychle do 2D dostaneme tvar kříže, v němž dochází k provázání horizontální linie (vlevo – vpravo) s vertikální (nahoru – dolů). Zasvěcení do živlu Země představovala rituální smrt, poslední stupeň zasvěcení. Docházelo k uložení do kobky a uzavření, aby duše ztratila svoji původní formu, aby mohla pocítit svoji nesmrtelnost a možnost nového vtělení na základě proměny ve svém nejhlubším nitru, v jádru Země.

    V den slunovratu můžete provádět meditaci se zemským Platónským tělesem, s krychlí.

    Najděte si chvíli jen pro sebe, ponořte se do sebe a zaměřte se na dech. S nádechem přijímejte lásku a s výdechem jí vyplňujte prostor kolem sebe.

    Stejným způsobem přijímejte a rozesílejte štěstí, pak radost a pak i to, co máte sami rádi a co chcete posílat dál.

    Uchopte nyní krychli do svých rukou (třeba jen pomyslnou), prohlédněte si ji pozorně ze všech úhlů a prociťujte ji. Vaše štěstí máte teď ve svých rukách, leží vám u nohou.

    Vnímejte pocit, který ve vás ta krychle, která má dokonalý, stabilní tvar, vzbuzuje.

    Prociťte, co všechno se ozývá prostřednictvím vašeho těla, jaké zprávy odtamtud dostáváte, z kterých míst přicházejí.

    Ta místa jsou branou a klíčem do duchovního světa, v němž se nachází uzdravení, energie a životní síla.

    Překročte bránu do onoho místa ve vašem těle.

    Držíte teď v ruce lék k uzdravení toho místa, energii, kterou tam potřebujete vložit.

    Za pomoci krychle uveďte do pohybu obrazy, pocity, zvuky, tóny, které se vám v souvislosti s tím objevují, procházejte s ní těmi místy, které potřebují léčit.

    Nechte krychli putovat místy, kde ve svém životě potřebujete stabilitu, zdravé životní prostředí, obnovenou životní sílu, oporu v sobě.

    Najděte si pro svoji krychli místo, kam ji budete ukládat.

    Můžete si ji kdykoli to budete potřebovat představit, jak obklopuje vaše tělo, jako kdybyste byli v jeskyni, v níž můžete přijímat zprávy ze svého nejhlubšího nitra, přes matku Zemi.

    Můžete komunikovat s buňkami svého těla přes buněčnou paměť, můžete vstoupit do kontaktu s jeho jednotlivými částmi.

    Krychle podporuje koncentraci energie, její zklidnění a zpomalení vibrací. Uvádí do klidu vše, co má co do činění se Zemí.

    Krásný slunovrat, klidné a pokojné svátky Vánoční
    vám přeje Máša Růžičková

    Posted by admin @ 17:07

2 Responses

WP_Cloudy
  • Jana Linhartová Says:

    Milá paní Mášo!
    Děkuji za astroinspirace, které jsem letos od Vás dostávala. Zvlášť tato poslední mě velice oslovila a díky návodu k meditaci s krychlí se snad naučím, co zdaleka neumím – zklidnit se a soustředit na to důležité v mém životě.
    Mějte se hezky o Vánocích i po celý příští rok.
    To Vám přeje
    Jana Linhartová z Roudnice nad Labem

  • admin Says:

    Milá paní Jano,
    mnohokrát děkuji za Vaši milou zprávu. Těší mě, že nacházíte na Astroinspiraci inspiraci pro sebe osobně. Přeji Vám, ať je pro Vás rok 2015 zajímavý a obohacující a děkuji za Vaši přízeň.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.