Kalendář

Říjen 2014
Po Út St Čt So Ne
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 07Říj

    ve 12:50 hodin letního času, na 15°05´ Berana

    Sabiánský symbol pro tento stupeň zvěrokruhu zní „Indián tká obřadní přikrývku“ s podvysvětlením „Promítnout do každodenního života vědomí celistvosti a naplnění“.
    Klíčové heslo: NAPLNĚNÍ TOUHY

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem CIB (kíb) – důvěra, milost, vnitřní hlas, intuice, mystický přenos.

    Zatmění dnešního dne je druhou fází tetrády – řady čtyř totálních lunárních zatmění, následujících za sebou cca po šesti měsících:

    15.4.2014
    8.10.2014
    4.4.2015
    28.9.2015

    Z nich až poslední, v den našeho národního svátku, bude zřetelně viditelné i v naší zemi.

    Zatímco první z tetrády, dubnové zatmění Luny se odehrávalo v době, kdy Luna stála ve Vahách proti Slunci v Beranu, dnešní zatmění probíhá ve chvíli, kdy hlavní protagonisté provedli change – Luna stojí v Beranu a Slunce naproti ve Vahách.

    Jako kdybychom stále dostávali nabídku zkusit se podívat na situace a okolnosti z opačného konce, z pozice, kde pravda má zcela opačnou chuť, voní jiným parfémem, v místě naprosto odlišném jak na těle, tak i v citové vrstvě.

    Veškeré dění je i nadále podbarveno vlivem dvou již nám důvěrně známých gigantů Urana a Pluta, kteří již pár let hýbou naší planetou, novodobými dějinami a nám nezbývá než se učit a znova učit na základě situací a zkušeností, jež nám nabízejí.

    Luna v Beranu je dnes v těsném svazku právě s Uranem, proti Slunci a Venuši a to oboje v kvadratuře na Pluta. Takto rozestavěné figurky na šachovnici představují určitý vzdor a touhu po samostatnosti. Napadá mě věta z nedávno znovu uváděných Madisonských mostů – nechci tě potřebovat, protože tě nemohu mít. Strach z přílišné blízkosti, aby člověk náhodou nepřišel sám o sebe, spojený se strachem ze selhání.

    http://usatoday30.usatoday.com

    Dnešní zatmění Luny jen navazuje na dubnové zatmění a pokračuje v tématu vztahů. Vytváří se silné napětí a vlna emocí je skoro k nezadržení, jelikož všechna ohnivá znamení nám dnes hoří pod nohama (až do 26. října, kdy Mars opustí znamení Střelce a přestoupí do Kozoroha).

    V těchto kulisách zdánlivého klidu se chystáme k volbám a tak bude zajímavé pozorovat dění v ringu, komu zvednou sudí ruku nahoru a kdo zůstane ležet na zemi. V naší památkově chráněné části Prahy 6 zcela nedávno srovnal bagr nového majitele další rodinný domek se zemí. První byl zakoupen a zlikvidován Blankou Matragi a kolem té zející díry chodím již druhým rokem den co den. Jsem tedy zvědava, jestli naše paní starostka vyhraje svoji bitvu o moc, i když jen na komunální úrovni. Každý postup je dobrý, že.

    Pluto, které s Uranem mává s námi všemi nabízí možnost hluboké osobní transformace, změny starých vzorců jednání a přístupu k životu. Jelikož je však i vládcem podsvětní říše, kupuje si případné zájemce, kteří si vystačí s hojností statků pozemských, byť by jich nabyli jakkoli.  

    Merkur je od 4. do 25. října retrográdní, dokáže situaci pěkně zamotat, bude zajímavé, k jakým výsledkům volební komise dojdou.

    Zatmění probíhají v několika cyklech a jedním z nich je 19i letý cyklus. Právě před 19 lety, 8. října 1995 probíhalo zatmění Luny na 15. stupni Berana, přesně jako je tomu dnes. Ohlédněte se do své minulosti, podívejte se, najdete – li určité paralely mezi dnešní situací a událostmi, které jste tehdy prožívali. Pokud vaše minulost sahá ještě dál, podívejte se o 38 let zpět, atd. Někdy člověk nestačí žasnout jak nad podobnostmi, tak nad  synchronicitami života.

    Ve dnech zatmění se v klidu posaďte a nedělejte vůbec nic, v tichosti rozjímejte a nechte se vést do míst, kam oko nedohlédne, případně bubnujte a nechte v rytmu bubnů rozplynout ohnivé vášně.

    Zvu poslední zájemce o planetární konstelace, konající se 18. a 19. října, ještě zbývá pár posledních míst volných!

    Sejdeme se opět při zatmění, bude to zatmění Slunce 23. října, jelikož zatmění chodí vždy v páru cca po 14 dnech.

    Opatrujte se.
    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 20:56

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.