Kalendář

Leden 2014
Po Út St Čt So Ne
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 30Led

    ve 22:39 hodin středoevropského času, na 10°56´ Vodnáře

    Tomuto stupni Vodnáře přísluší sabiánský symbol „Člověk nabývá v tichosti a osamocení novou inspiraci, umožňující mu změnit možná celý svůj život“, s podvysvětlením „Na prahu nového vývoje je nutno se spolehnout na vnitřní inspiraci a vedení.“

    Klíčové slovo: aristokracie

    V mayském orákulu je pro dnešek symbol CHICCHAN (čík čan) – vitalita, vášeň, moudrost těla, had, kundalini, integrace, spojení s řádem.

    Novoluní na Nový rok a vida, v závěru měsíce tu máme ještě jedno lednové. Obě lednová novoluní patří do tzv. Supermoon skupiny novů a úplňků, během nichž se Luna přiblíží k Zemi co nejvíce, do vzdálenosti cca 361 863 km. Letos se Super Luna objeví ještě 3x, pokaždé už jen za úplňku – v červenci, srpnu a září, takže za dobrého počasí bude tou dobou Luna svítit jako obrovská planetární lampa blízko povrchu zemského.

    Vodnářské lunární fáze, ať úplněk nebo nov, v sobě nesou pečeť něčeho mimořádného, výjimečného, tak jak je pro individualitu Vodnáře příznačné. Motivací jeho logických a zároveň zvenčí někdy těžko srozumitelných způsobů projevu a myšlenkových pochodů bývá často prospěch celku, ať rodiny nebo pracovní / přátelské / zájmové skupiny či prospěch města, státu, národa, celé planety, vesmíru.

    http://beforeitsnews.com

    Dnešní novoluní je velice intenzivní a nabízí možnost změny. Je v přesné kvadratuře k listopadovému zatmění Slunce (3.11.2013). Další souvislosti můžeme odhalit s datem 18. února loňského roku, kdy se Saturn na 11. stupni Štíra téměř zastavil, aby se hned poté vydal na další cestu ve zdánlivě zpětném pohybu. Pokud se někomu z vás vepsalo datum 18. února 2013 plus minus pár dnů svým významem na dlouho do paměti, může vypátrat další propojení k 3. listopadu 2013 a zároveň také k datu dnešnímu.  

    Nějaké upomínky z paměti mohou zaznamenat ti, jejichž osobní planety nebo osy horoskopu jsou zapsány na 10. až 11. stupni hlavně pevných znamení (Býk, Lev, Štír, Vodnář), ale i ostatních. Jakého druhu, to záleží na tom, v kterém prostoru horoskopu se vyznačené body nacházejí. Máte – li zájem se zorientovat ve svém horoskopu, obraťte se na mne přes kontakt.

    Intenzita emocí je dnes velké téma z několika důvodů:
    Venuše, planeta vztahů, krásy, vzhledu tělesného i stavu finančního se zítra obrací zpátky do svého přímého směru po čtyřiceti dnech, strávených na pouti za svou proměnou teď už zase jako Lucifer – nositelka světla – Jitřenka. Během své cesty prošla podsvětní říší a spojila svůj osud s temnotou, aby přinesla nahoru světlo jako krásná Vasilisa, která si předtím odsloužila u ježibaby své.

    Venuše se zítra v Kozorohu téměř spojí s Plutem, vládcem podsvětí respektive s Ereškigal, babylónskou královnou téhož území. Později, počátkem března, přesně 6., se Venuše na samém začátku Vodnáře zazrcadlí v Lilith už naproti ve Lvu. Tou dobou bude zároveň silně obsazeno znamení Ryb, takže nebude na škodu předejít emocionálním výkyvům a propadům nálad. Za jarní opozice Jupitera s Plutem, do druhé poloviny dubna, lze ztratit hlavu než bys řekl švec.

    A to oběma směry. Hlava nebude vůbec tím nejspolehlivějším nástrojem k zvládání životních výzev a zklidňování atmosféry kolem nás. Pokud fungujete pod vnitřním úsilím mít věci pod kontrolou a plánujete si svoji budoucnost dopředu, bude pro vás první polovina roku dost náročná a bude vás nutit tento svůj životní přístup opustit a začít žít jiným způsobem. S  uvědoměním toho, co po vás chce vaše duše, tělo a vaše srdce.

    Obecná doporučení pro novoluní, kdy Slunce s Lunou zastávají společné místo ve Vodnáři:

    Výživa:
    Ideální postní den, jelikož tělo se přirozeně, nenásilně zbavuje toxinů. Zbavovat se teď můžeme i nepříjemných návyků, jako například kouření.

    Péče o zdraví, invazivní zásahy do těla:
    Stejně jako úplněk, není ani tato hraniční lunární fáze vhodnou dobou pro podobné zákroky včetně zubních oprav. Tělo si samo říká o odlehčení jak ve stravě, tak ve fyzickém nasazení.
    Dnes jsou velmi blahodárné osvěžující koupele a relaxační masáže, zároveň si můžeme během dneška ještě upravit zarostlé nehty.

    Péče o domácnost:
    Zalévat pokojové rostliny budeme až teprve od sobotního rána, s Lunou v Rybách. Ve Vodnáři (vzdušné znamení) hrozí zaléváním vyšší výskyt škůdců.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 20:53

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.