Kalendář

Srpen 2013
Po Út St Čt So Ne
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 05Srp

    ve 23:51 hodin letního času, na 14°35´ Lva

    Tomuto stupni Lva přísluší sabiánský symbol „Průvod s okázalými alegorickými vozy se sune ulicí, plnou jásajících lidí“, s podvysvětlením „Více či méně smyslové projevení energií ve formě, dramatizující nevědomé aspirace primitivní a instinktivní lidské povahy.“

    Klíčové slovo: uvolnění, výtrysk

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem LAMAT – harmonie, láska bez hranic, jasná perspektiva, brána do páté dimenze.

    Nejprve bych se chtěla omluvit všem, kteří jsou na mail adrese seznam.cz, protože moji adresu gmail.com seznam.cz nějakým způsobem bojkotuje. Zájemcům posílám upozornění na příspěvky pokaždé, ale ne vždy dorazí na místo určení a  často padají do spamů.

    Vykročení do nového 28 – 29 denního lunárního cyklu probíhá v polovině ohnivého znamení Lva. Slunce a Luna přicházejí za této hvězdné konstelace ruku v ruce s nabídkou otevřít se hravosti, dětské radosti, vášnivé zaujatosti pro okamžik tady a teď.

    Dál se houpeme na vlnách vodního trojúhelníku Jupiter s Lilith, Saturn, Neptun. Děje se to za dohledu generační revoltující dvojice Pluto Uran, rozžíhající na rozličných kontinentech epicentra masové bouřlivé nespokojenosti nebo alespoň lámající staleté kmeny stromů na evropské půdě při běsnění tornádek. Oboje představuje podobné téma loučení se starým a krok k novému. Zážehy mohou stále gradovat.

    http://vdiggs.tumblr.com/post/34659287484/healing-your-inner-child

    Budeme – li chtít ukázat prstem na příčinu, najdeme ji kdesi hluboko v nás, v odbývaném vnitřním dítěti. Po celou řadu generací se usadily v rodinách zaklínací věty typu „Teď nemám čas, počkej ještě chvilku, teď nemůžu, musím do práce“, případně tvrdší formy „Neotravuj pořád, nepřekážej mi tady, nezlob mě, počkej doma teprve uvidíš,…“.

    Na nápravu chyb není nikdy pozdě, vždycky se dá něco dělat, spravit a dokonale zašít, i když nové kalhoty či sukni z dob našeho dětství nebo z dětství našich dětí už neseženeme ani v sekáči. Pokusme se napravit, co se dá a to, co už nejde, nechme být a odpusťme si, co jsme si nebo přinejmenším sami sobě.

    S léčením vnitřního dítěte můžeme začít už hned dnes, a stejně tak s podporou vnitřního dítěte našich dětí či vnuků. Musíme se učit a stále rozvíjet schopnost mít někoho rád, umět o něho pečovat, být empatický, protože jinak tyto schopnosti vymizí z našeho života podobně jako znalost cizího jazyka, který jsme přestali aktivně používat.

    Můžeme být našim dětem a vnukům vděčni za to, že se s nimi můžeme vrátit ke své zapomenuté, vytěsněné spontaneitě, k přirozenému zaujetí pro to, co právě děláme, k radosti z chvíle, kterou právě zažíváme. Pokud jsme v dětství zažili málo takových chvil, v dospělosti si začneme stěžovat na špatné zažívání, atd.

    Dovolme dětem, aby v nás rozsvítili vnitřní oheň a nehasme jeho plameny fantazie suchou realitou faktů a záplavou praktických námitek.

    http://kootation.com/living-within-a-dysfunctional-family.html

    Zkusme se v tomto lvím novoluní zamyslet, jestli jsme jako děti nebo jestli naše děti byly uspokojeny v pěti základních lidských potřebách:

    • potřeba ochrany a pocitu bezpečí
    • potřeba pevného místa na slunci
    • potřeba limitu, jasného vymezení
    • potřeba podnětu, péče a výživy
    • potřeba podpory

    Tyto potřeby tvoří základ pro zdravý vývoj každého z nás.
    Více zde. http://www.pbsp.cz/texty/txtsir1.htm

    Obecná doporučení pro novoluní ve Lvu:

    Zdraví a výživa:
    Znamení Lva odpovídá srdeční oblasti a krevnímu oběhu. Proto si pro dnešek naordinujeme některou čisticí kůru a zbavíme se tak toxických látek, případně se budeme postit.
    Lev je znamením ohnivého elementu, takže do menu zařadíme červenou zeleninu a ovoce.
    Neklaďme dnes na sebe nároky, jež neodpovídají našim fyzickým možnostem.

    Péče o tělo:
    Ohnivé dny jsou vhodné ke stříhání vlasů, to je v případě, kdy je Luna buď ve Lvu nebo ve Střelci či v Beranu.

    Péče o zahradu:
    Sbíráme a užíváme bylinky, větráme a čistíme police k ukládání kompotů a k uskladňování ovoce. Naopak dnes ani nesejeme, ani nesázíme, neplejeme a snažíme se přemluvit hospodářská zvířata, aby odložila porod mláďat na později.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 22:43

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.