Kalendář

Srpen 2013
Po Út St Čt So Ne
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 20Srp

    ve 3:45 hodin letního času, na 28°11´ Vodnáře

    Tomuto stupni Vodnáře přísluší sabiánský symbol „Motýl, líhnoucí se z kukly“ s podvysvětlením „Schopnost vnitřně proměnit charakter vlastního vědomí tím, že radikálně změníme strukturální modely každodenního života a typy vztahů, do nichž vstupujeme“.
    Klíčová věta: METAMORFÓZA

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem AKBAL – cesta do vlastního nitra, zkoumání snů, intuice, tajemství a klid.

    Hned na začátku si dovolím upozornit vás na říjnové planetární konstelace (19. – 20. 10.) Zatím ještě zbývá několik volných míst. Máte – li zájem, zajistěte si účast včas, počet účastníků je omezen max. na 12 lidí.

    Poměrně neobvykle se dnes za úplňku opět setkáváme na půdě znamení Vodnáře. Předešlý úplněk (22. července) byl situován do prvního stupně Vodnáře a dnes, po uplynutí třiceti dnů jsme se ocitli na jeho samém závěru. Zatímco bychom mohli červencový úplněk nazvat jako SNAHU O UDRŽENÍ JISTOT, dnešní úplněk by se mohl jmenovat PLYNUTÍ S VESMÍREM, aniž bychom předem věděli, do kterých končin se dostaneme.

    http://blog.mjfimages.com/category/pacific-northwest/page/2/

    Mnozí z vás patrně druhou polovinu prázdnin prožívali jako nezvykle dynamickou, převratnou, naléhavou a neodkladnou. Dokonalým obrazem byla srpnová bouře nad ČR (4.8.), vylamující staleté stromy z kořenů. O to víc s dnešním úplňkem a přívalovými dešti slzí a překypujícího toku emocí ve vodním trojúheníku, zobrazeném planetami ve vodních znameních Rak – Štír – Ryby. A nelze opomenout blízkost Luny s Neptunem, který neví nic o existenci hranic.

    Zítra není co oslavovat, spíše si připomenout a upamatovat se na Jedenadvacátý srpen 68. Současná epocha vývoje člověka má zapsán svůj předchozí stupeň, stupeň Zero právě v šedesátých letech minulého století . Tehdy byla zaseta myšlenka změny systému v něco, po čem všichni lidé toužili jako po vysněné ideální společnosti, ať jako odvázaní hippies nebo my u nás v nadšení z uvolnění a hlubokého nádechu v naději v lepší budoucnost. Uran s Plutem byl tehdy v konjunkci, zatímco v epoše současnosti jsou v napínavé kvadratuře.

    Ve snaze po uskutečnění ideálu však nelze opomenout bdělost. Tak tomu bylo tehdy a stejně tak je tomu i dnes. Srpnový úplněk nás vábí naskočit na surfařské prkno a prožít si opojení z jízdy na vlnách oceánu. Surfařské umění však předpokládá trpělivě a pozorně vyčkávat na okamžik, kdy se vlna přiblíží natolik, že přichází ta pravá chvíle vystartovat a jet, nechat se dlooouho unášet a nakonec se vrátit zpátky na pevninu a znova trénovat.

    Příští týden bude jednak last minute Merkaba, zájemci nechť se připraví k odbavení v pondělí 26. srpna od časných ranních hodin až do poledne.

    A druhak nám všem přijde meditace v Merkabě velice vhod, následující dny jsou totiž poměrně náročné co se týče vztahů. Nenechte se vykolejit z rovnováhy malichernými útoky či sarkastickým hodnocením vašich schopností, povzneste se nad hloupé a prázdné poznámky, neberte si je osobně ale spíš jako výpověď o autorovi samotném.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 21:55

One Response

WP_Cloudy
  • Iveta Geryková Says:

    Ahoj Mášo,
    jen Ti chci moc poděkovat za dnešní příspěvek!! Dodal mi hodně vysvětlení a to přišel jak blesk z čistého nebe 🙂
    Moc Tě zdravím a přeju všechno dobré, dobrou vlnu!
    Iveta (Telč)

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.