Kalendář

Červenec 2013
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 07Čvc

    v 9:14 hodin letního času, na 16°18´ Raka

    Tomuto stupni Raka přísluší sabiánský symbol „Rozvinutí mnohovrstevného potenciálu, vyplývajícího z původního zárodku“, s podvysvětlením „Nutkání života aktualizovat vrozený potenciál jedince“.

    Klíčové slovo: Růst

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem CAUAC (čteno ka uak), předposlední z dvaceti symbolů – bouře, oheň, déšť, aktivace pro přechod na vyšší úroveň.

    Oheň a vzduch společně tvoří energii jangovou  a země s vodou energii jinovou. Podíváme – li se teď  na poměr jednotlivých živlů, vidíme, že bezkonkurenční převahu má Voda. Přelévání živlů od vzduchu směrem k vodě se datuje od letního slunovratu 21. června, kdy Slunce vstoupilo do vodního znamení Raka.

    Je příznačné, že Lilith na toto území vstoupila již o pár dní dřív, 9. června. Jako nezralá dívka nebo vzdorovitá dospělá žena musí být všude první a až teprve postupem let a s přibývajícím věkem přijde na to, že zisky,  mety, nazírané pozemským metrem, jsou prakticky bezvýznamné.

    Ještě něčím je dnešní novoluní neobvyklé. Saturn, kritická autorita nebo moudrá podpora (podle toho, jak ho komu z nás v dětství doma představili), se zrovna dnes prakticky zastavil v nulové rychlosti pohybu a z tzv. retro neboli zdánlivě zpětného pohybu přibrzďuje v otočce a vyrovnává rychlost, aby se mohl na plný plyn znovu rozjet kupředu.

    Jelikož se obrací přesně na 4 stupních a 49 minutách Štíra, nepochybně zaznamenají jeho vliv především Štíři se Sluncem tamtéž, tj. narození koncem října a Býci, narození koncem dubna. Taktéž v kvadratuře Vodnáři (koncem kolem 25. ledna) a Lvi (koncem července).

    Nějaké zvláštní Saturnovy úkoly se pro nás (jsem mezi vámi, drazí kolegové) jistě najdou nebo už se našly, prostě je co zdolávat a s čím se v sobě srovnávat a není to věru lehké. Se Saturnem po boku není lehké vůbec nic, nicméně si člověk staví pevný fundament pro dalších 28 až 29 let, tak dlouho totiž jeho oběh trvá. Jak si to teď založíme, takové to budeme mít…Týká se to nejen nás, ale i všech, kteří mají osobní planety nebo osy horoskopu na stejných hvězdných souřadnicích, cca 4 až 5 stupňů Štíra.

    Dalším významným hráčem dnešního představení je Jupiter, expanzivní, štědrý a velkorysý filozof,  optimista, klaun života, hledač světla a smyslu lidského snažení. Stejně jako výše jmenovaní, i on se brouzdá vodními příkopy a vzedmutými vlnami emocí, pocitů a citů, počínaje 26. červnem, kdy se přeplavil do Raka.

    Do třetice všeho dobrého nelze opomenout Neptuna v Rybách, posledním z trojice vodních znamení – Rak, Štír, Ryby. Jako pomalá planeta se pohybuje v jiných sférách, někde mimo lidský dosah, horizont, mimo příbytky lidí, v božské stratosféře.

    nature.desktopnexus.com

    Všichni tři_čtyři dohromady tvoří tzv. velký vodní trigon, stoupající ve své intenzitě do příštího úplňku 22. července.

    Dobrá rada: nenechte se zahltit, dotýkat záplavou všeho, co kolem vás proplouvá. Sledujte, pozorujte a  vnímejte reakce svého těla. Identifikujte, jaké odezvy, jaký dosah a radius má to, co k vám přichází zvenčí.  Zabývejte se tím, co se odehrává ve vašem nitru, jaké reakce ve vás vzbuzují vnější situace, kde a v jakém místě mapy svého těla si potlačované emoce ukládáte podobně jako si do počítače ukládáte soubory, aniž byste odstranili ty staré, dávno nepoužívané.

    Jsme strůjci své skutečnosti, vytváříme si ji jen my sami na základě svých vjemů a pocitů. Ale co my jen víme, kde je objektivní pravda a existuje – li vůbec nějaká taková.

    Jak jsem psala v minulém příspěvku, velice zajímavé je letos a loni silné spojení mezi Jupiterem a Lilith ve znamení Býka, Blíženců a Raka. Naposledy bylo zaznamenáno v letech 1977 – 1979 ve znamení Býka, Blíženců, Raka a Lva, ještě předtím 1942 – 1944 ve znamení Blíženců, Raka a Lva. Je snad výsostná výjimka tohoto druhu v nabídce pouze pro jarní a letní kolekci?  

    V r.79 bylo v Číně kvůli populační explozi povoleno rozšířovat rodinu pouze o jedno dítě. Na křeslo ministerského předsedy tehdy nastoupila ve Velké Británii Margaret Thatcher. V r.78 odešel režisér Roman Polanski z USA do Francie kvůli obvinění ze znásilnění nezletilé dívky. 25.7. téhož roku bylo provedeno první oplodnění in vitro. Občas dobré úmysly, leč tvrdé, neúprosné prostředky.

    Původní záměr ve prospěch rozvoje se zvrtne poněkud jiným směrem. V r. 77 byla dokončena stavba World Trade Center v New Yorku, brutálně zdevastovaného teroristy 11.září 2001. V optimističtější notě – téhož roku byl uveden na trh Stevem Jobsem Apple II. S. Jobs nicméně zemřel na rakovinu slinivky, přestože měl jupiterské prostředky k léčbě.

    Jupiter je jak planetou hojnosti, velkým štěstím, tak i vypouští ven rozličné nekontrolovatelné bujení. V kooperaci s Lilith jsou schopni urvat se ze řetězu a ztratit soudnost a míru. Nějakou dobu však máme k dispozici ideální kombinaci – Saturn, který hranice stráží a staví, Jupiter, který je ignoruje a Neptun, který nemá ponětí, o čem se to tady hovoří, rozpouští oboje podle toho, jaký je zrovna vesmírný plán a vyšší vedení.

    Přeji vám krásné léto v této mimořádné společnosti. A propos, 20.7. se taktéž i Merkur obrací zpátky do svého původního směru – zase můžete cestovat, podepisovat smlouvy, používat elektroniku a elektrické domácí přístroje, všechno už bude zase šlapat jako hodinky!

    Přihlášeným na planetární konstelace 19. a 20. října rozešlu přihlášky v příštím týdnu, Saturn mě právě urgoval.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 23:50

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.