Kalendář

Červen 2013
Po Út St Čt So Ne
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 08Čvn

    v 17:56 hodin letního času, na 18°01´ Blíženců

    Tomuto stupni Blíženců přísluší sabiánský symbol „Mladá horká hlava se mění v hlavu zralého myslitele“, s podvysvětlením „Transformace fyzické vitality v sílu, budující pojmy a intelektuální formulace, jimiž je možno přenášet znalosti“.
    Klíčové slovo: Mentální metamorfóza

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem MULUC (čteno mú lúk) – probuzená pozornost, vesmírná komunikace, rozpomenutí na sebe.

    Společné akce týmu Uran a Pluto mají svůj počátek v loňském roce a budou pokračovat až do roku 2015, kdy se v poslední, sedmé kvadratuře střetnou naposledy. Jejich aktivity jsou naprosto nevypočitatelné a přicházejí bez předchozího varování neočekávaně jako blesk z čistého nebe.

    25. května, v posledním úplňku (+ zatmění Luny ve Střelci) se ukázalo, že nám společně důkladně zatopí prostřednictvím Neptuna, který je neomezenému rozlévání z břehů vodních ploch a emotivních projevů vždy nakloněn.
    Podle Václava Cílka si budeme muset v budoucnu zvykat na dramata ještě většího kalibru.

    V dnešním novoluní v Blížencích bychom se mohli zamýšlet nad tím, kde se stala chyba. Hlavní role byla dnes totiž přidělena Chirónovi, zraněnému lékaři a léčiteli. Chirón zobrazuje primární zranění, jež si každý z nás nese životem a srovnává se s ním svým způsobem, na základě toho, jaké reakce jsme ve svém prostředí a okolí pochytili a přejali za své.

    V této souvislosti mi dovolte uvést pasáž z kouzelné knížky „Najděte si svého marťana“ od PhDr. Marka Hermana.

    Kapitola se jmenuje „Vychovejte si doma medvídka Pú“:
    hra „ruleta na náměstí“:

    Dítě hlavně pozoruje, co děláme, když se nám nedaří, a kdy potřebujeme vyřešit nějaký problém. Pozorováním a napodobováním se od nás učí vzorce a návody,jak řešit různé konkrétní situace. Co je to ta ruleta? Představme si kruhové náměstí, po jehož obvodu je postaveno 24 domů a 5 dětí, které čekají na své narození. Ruleta se roztočí a padnou čísla: 3, 6, 11, 17 a 24.

    Počítač oznámí: dítě č. 1 je umístěno do domu 3, č. 2 do domu 6, č. 3 do domu 11, atd.

    O deset let později se už každé dítě naučilo, jakým způsobem bude reagovat.

    Dítě z domu 3: když začne být život těžký, v této rodině se cítíme rozzlobeni.
    Dítě z domu 6: ……..cítíme to jako další nespravedlnost.
    Dítě z domu 11: …….cítíme se provinile a ustrašeně.
    Dítě z domu 17:……….cítíme se jako neschopní pitomci a jdeme se napít.
    Dítě z domu 24: když začne být život těžký, snažíme se držet pohromadě a vymyslet, jak z toho ven.

    Je jasné, že děti z domů 3, 6, 11 a 17 budou pravděpodobně ve svém životě zpravidla prohrávat, zatímco dítě z domu 24 bude často vítězem. Děti jsou tak svými rodiči programovány v přístupu k životním situacím a k problémům, které život neustále předkládá. Přitom je zajímavé, jak si každý svoji reakci bráníme jako tu nejpřirozenější, zatímco přirozená není vlastně vůbec žádná, protože o každé z nich bylo rozhodnuto již v raném dětství.

    Podle Erica Berne, autora transakční analýzy (viz kniha Já jsem ok, ty jsi ok) si později v životě sbíráme co nejvyšší počet žetonů kvůli tomu, abychom si stále potvrzovali vzorec chování, na který jsme byli naprogramováni a na který jsme tím pádem navyklí. Člověk tak vyhledává lidi a situace, které mu umožní, aby se tak skutečně cítil.

    Pokud takovou odezvu od svého okolí nedostává, lidi kolem sebe k tomu dokonce  vyprovokuje nebo donutí (nutno podotknout, že zcela nevědomě), takže nakonec se kýženého žetonu přece jenom dočká a bude s potěšením mluvit o svých obavách, strachu, vině, případně o bezpočtu nemocí či celé řadě operací – tak bude pravděpodobně mluvit zase člověk, který sbírá žetony „litujte mě, protože jsem nemocný“.    

    Nejraději bych knížku přepsala celou, ale zatím je stále k mání, tak neváhejte, dozvíte se, jak se dobrat   opaku scénářového chování, pokud nám nevyhovuje a nepřináší ani mnoho radosti, ani spokojenosti.

    Pěkné dny přeje Máša Růžičková

    Posted by admin @ 22:45

One Response

WP_Cloudy

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.