Kalendář

Duben 2013
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 24Dub

    Ve 21:57 letního času na 5°46´ Štíra

    Tomuto stupni Štíra odpovídá sabiánský symbol „Zlatá horečka odtrhává lidi od jejich rodné hroudy“, s podvysvětlením „Vášnivé hledání nových hodnot, které, na jakékoli úrovni, slibují bohatší život“.

    Klíčové slovo: DYCHTIVOST

    V mayském orákulu je pro dnešek symbol CHICCHAN (čík čan) – vitalita, vášeň, moudrost těla, had, kundalini, integrace, spojení s řádem.

    Letošní jarní sérii tří zatmění zahájilo dnešní zatmění Luny, v němž Slunce v Býku stojí v úplňku proti Luně ve Štíru. Následovat bude zatmění Slunce v Býku 10. května a nakonec zatmění Luny ve Střelci 25. května.  

    Zatmění Luny nastává v okamžiku, kdy Země stojí mezi Lunou a Sluncem a odřezává tak Lunu od slunečního jasu. Děje se vždy za úplňku, zatímco zatmění Slunce probíhá v novoluní. Účinky úplňku se nyní ještě znásobují a často se díky postavení Slunce a Luny přímo proti sobě projeví v reakcích na naše okolí. Sami můžeme být překvapeni, k jakým rozhodujícím závěrům jsme teď dospěli, o nic méně nebudou zaskočeni lidé kolem nás.

    Ve chvíli, kdy zemský stín přechází přes Lunu můžeme prožívat silný pocit, že jsme našli poslední chybějící  dílek skládanky a  konečně jsme došli ke kompletnímu, ucelenému obrazu. Ačkoli výsledný obrázek vypadá poněkud jinak  než jsme si původně představovali!

    Doporučuji abyste předtím, než se uchýlíte ke konečným závěrům, nechali dosednout rozvířený hvězdný prach na zem, abyste získali jistotu, že skutečně vidíte to, co vidíte,  cítíte, co cítíte, případně slyšíte, co slyšíte.

    Také obrázek dnešního horoskopu je pozoruhodný. Mars je obsazen do role pobočníka Slunce a Saturn jako osobní společník Luny. Mars se Sluncem jako archetyp udatného rytíře a bojovníka, Saturn jako gardedáma, nespouštějící oko z Luny, tančící ve víru úchvatného vesmírného reje.

    Ačkoli v pojetí tradiční astrologie představuje Mars tzv. malé a Saturn velké zlo, v současné době se astrologie s oblibou plete do řemesla psychologii a přiřazuje Martovi životní energii a odhodlání věci zdravě asertivně řešit, zatímco Saturn vyžaduje respektování hranic, zodpovědnost a určitý řád, jak ve společnosti, tak i v osobním životě.

    Luna ve znamení Štíra poslouchá pokyny Marta a Pluta, z nichž oba pánové jsou pod značným tlakem a svoje vnitřní napětí tím pádem přenášejí na Lunu, která toho má už sama o sobě dost, stojíc přímo proti Slunci s Martem a se Saturnem hned vedle.

    Rozsáhlý začarovaný kruh, z něhož uniknout lze pouze uvolněním emocí, rozpuštěním vnitřního puzení, objevením cesty, jak se dostat z patu, a přitom bez geniální rady Mata, v absolutní důvěře ve své vnitřní světlo, jež svítí, i když všude kolem je zrovna tma.  

    Poslední záznam zatmění ve znamení Štíra a Býka se datuje do let 1993 – 1995, jelikož zatmění se objevují v Sarosových cyklech po cca 19 letech. Je docela ku prospěchu věci vybavit si vzpomínky na tu dobu, jaké významné události jste tehdy prožívali, zvláště, pokud máte ve svém osobním horoskopu tato znamení a planety v nich výrazně zastoupena. Pamětníci mohou pokračovat v pátrání po souvislostech v násobcích 19 let mnohem dál, hlouběji do minulosti.

    Ve dnech zatmění se doporučuje být v klidu, trpělivě vyčkat a nepodnikat žádné rozhodující kroky.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 23:07

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.