Kalendář

Březen 2013
Po Út St Čt So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 11Bře

    v 20:51 hodin středoevropského času, na 21°25´ Ryb

    Tomuto stupni Ryb přísluší sabiánský symbol „Prorok, nesoucí desky Nového zákona, schází po úbočí hory Sinai“ s podvysvětlením „Potřeba přenést do běžného života jasné představy, které se objevily při velkých vrcholných prožitcích“.
    Klíčové slovo: Poslání

    V mayském orákulu je pro dnešní den symbol Ahau, poslední, vrcholný symbol ze všech třinácti – ničím nepodmíněná láska, přechod na vyšší úroveň, Slunce, korunní čakra.

    V dnešním horoskopu se doslova koupeme v bezbřehém oceánu znamení Ryb. Z celkového počtu dvanácti planet a důležitých veličin jich je nyní v Rybách celkem sedm. Horoskop vykresluje tzv. VANU, vanu plnou rozmanité energie, s výpustí zakomponovanou v Rybách.

    Dělat teď něco racionálního, vymyslet působivou prezentaci projektu, vyplnit daňové přiznání, to všechno jsou činnosti, vyžadující v současné době takřka nadlidské úsilí. Všechno se nám může zdát jako přikryté těžkou dekou, zahalené mlžným oparem a smogem, že skoro ani nejde vystrčit hlavu ven.

    Člověk by se nejraději zachumlal do přikrývky a sledoval seriály nebo se věnoval sladkému rozjímání a nicnedělání, stal se profesionálním kavárenským povalečem nebo prospal, promeditoval celé dny a noci.

    Patrně i papež Benedikt se pod tíhou této atmosféry rozhodl složit svoji funkci, zatímco náš nově zvolený prezident pod stejným vlivem slíbil svoji funkci v následujícím období plnit. Sliby se v takovém neptunickém (Neptun je vládcem znamení Ryb) opojení slibují poměrně snadno, dokonce i s horlivým nadšením, avšak často s naivním pohledem na realitu.  

    Tato energie nás pohltila a vše obstoupila již v prvním únorovém týdnu. Zcela diametrálně odlišný náboj můžeme očekávat v nadcházejících březnových dnech. Již v úterý 11. března vstoupí Mars, vládce Berana, do svého domovského znamení. 20. března, za jarní rovnodennosti, ho bude následovat i Slunce a za březnového úplňku, 27. 3., se do Berana katapultuje také Venuše. Nutno podotknout, že všechny nově příchozí v Beranu netrpělivě očekává Uran, revolucionář a tvůrce nové společnosti.

    Pokud je to možné, dejte si nohy na stůl a prodřímejte se až k rovnodennosti, protože pak přijdou situace, které vás rychle vyvedou z klidu či letargie, donutí vás reagovat a jednat, ať vám to bude či nebude milé.

    Pro nás v lepším případě si o takových událostech budeme číst v novinách a budeme neptunicky cítit empatii vůči lidem, kteří někde na zeměkouli trpí buď z důvodů živelní pohromy nebo ve válečných konfliktech. Takzvaná empatie přes pach novinového papíru nebo text na internetu. Z předešlých týdnů si s sebou můžeme zabalit do tašky intuici, která se nám od jarní rovnodennosti bude náramně hodit, ostatně ta se hodí přece vždycky, stačí mít důvěru, že to máme správně nastavené, že vítr nám fouká správným směrem. Pro nás vždycky!

    Obecná doporučení pro novoluní v Rybách:

    Zdraví a výživa:
    Věnujme zvýšenou pozornost a péči dolní části nohou, která je typická pro znamení Ryb. Stimulanty (káva, alkohol) užívejme raději s mírou.

    Péče o tělo:
    Ve vodních dnech, kdy je Luna ve vodních znameních , se nedoporučuje mýt a stříhat si vlasy, naopak je vhodné si dopřát uvolňující koupele.

    Péče o domácnost:
    Vhodné dny ke hnojení a zalévání pokojových rostlin.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 00:46

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.