Kalendář

Leden 2013
Po Út St Čt So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 11Led

    ve 20:44 hodin středoevropského času, na 21°46´ Kozoroha

    Tomuto stupni Kozoroha přísluší sabiánský symbol „Generál s noblesou přijal porážku, čímž projevil vznešenost charakteru“, s podvysvětlením „Uvědomit si, že je možné růst prostřednictvím porážky, a to stejně dobře, ne – li lépe, než skrze úspěch“.

    Klíčová slova: vnitřní síla

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem IMIX (čteno imíš) – červený drak, ze všech dvaceti symbolů první v pořadí. Je to primární vědomí, základní instinkt k přežití, Velká matka, božská výživa a podpora.

    První novoluní v Novém roce. 11.1.2013 je pěkné datum k volbě prezidenta, pro výběr jednoho z celkem devíti kandidátů. Číslo dnešního dne je také devět. 1+1+1+2+0+1+3 = 9. V numerologii znamená devítka uzavření jednoho a vstup do dalšího devítiletého cyklu.

    Podívejme se na volby z pohledu astrologie. Pokud nebudeme zahrnovat mezi planety Pluta, degradovaného astronomickými kruhy na trpaslíka, což nepadá do úvahy, ale čistě hypoteticky tuto alternativu pro teď připusťme, budeme na obloze kromě Pluta, Lilith a Chiróna sledovat celkem devět planet.

    Dnešní novoluní proběhne přesně ve 20:44 hodin, téměř po uzávěrce prvního volebního dne. Politická situace je jako příklad z učebnice astrologie k výkladu postavení planet do tvaru yod. Tvar Yod nás posledních několik měsíců neodbytně provází (přesně od říjnového úplňku 29.10.). A dokonce je jich někdy zakomponováno do hvězdné kresby i více najednou. Jak nahoře, tak i dole.  

    http://kimfalconer.wordpress.com/tag/astrological-houses/

    Yod je desátým písmenem hebrejské abecedy a tvoří základ všech jejích ostatních písmen. Znamená česky otevřenou ruku, která nabízí a dává. Představuje přátelství a důvěru. Souvisí s plamenem svíčky jako symbolem božské síly uvnitř a mužské tvořivé síly ven. Je primární vibrací universa. Je – li ruka otevřená, představuje mikrokosmos a člověka v nižších světech, je – li zavřená, znamená jednotu a zdroj. Gesto potřásajících si rukou symbolizuje „nejsem ozbrojen a přicházím v míru“.

    V yodech jsme se protančili koncem světa a pokračujeme dál, teď proplujeme volebními místnostmi a budeme na rozcestí zvažovat, zda se dát cestou nalevo nebo napravo. V únoru se malinko nadechneme, abychom společnost yodů sdíleli ještě i v březnu. Pak už jsou pro nás připraveny onačejší lahůdky, díky živote, že jsi tak pestrý a rozmanitý!

    Dnešní den je v poslední fázi lunárního cyklu, v jeho 8. osmině, takzvané balzamické Luně, kdy srpek Luny je prakticky okem téměř nezaznamenatelný. Slunce je pánem tohoto dne a prezident je Sluncem, králem své země, který je předurčen k tomu, aby se staral o blaho svého lidu (Luna).

    Slunce může buď přehlušit a potlačovat potřeby svých oveček anebo je postaví před své osobní nároky, ve své síle a schopnostech vést dobře svoji zemi. Ať tak či tak, dnes od 20:43 hodin se Luna (lid) bude vehementně brát o své potřeby.

    Kdybychom přirovnali lunární fáze k vývoji lidské bytosti v těhotenství, jsou dva dny před novoluním předporodní fází, nejdůležitější ze všech.  Něco nového se prodírá na světlo, ven, do života. Přejme si, aby to bylo pro nás k lepšímu. Každý z nás k tomu můžeme přispět svým osobním přístupem k životu a k lidské společnosti.

    Máša Růžičková

    Obecná doporučení pro novoluní v Kozorohu:

    Výživa:
    Dnes je velice vhodná doba pro půst nebo alespoň významně odlehčíme stravu. Kozoroh je zemské znamení, proto s ním je v souladu veškerá kořenová zelenina.

    Péče o zdraví, o tělo:
    Naši zvláštní pozornost si žádá celý kosterní systém, kosti, klouby, kolena, ramena a také kůže jako vnější obal celého těla. To všechno totiž patří do sféry Kozoroha a není proto nyní žádoucí jakkoli se fyzicky přetěžovat.
    Dny vhodné k péči o nehty jak na rukách, tak na nohách a celkově o pleť a kůži.

    Péče o domácnost:
    Vhodný čas přihnojit pokojové rostliny. Na zahradě nastal ideální čas k prořezávání dřevin, ke štípání a uskladňování dříví.

    Luna zůstane v Kozorohu ještě do sobotního rána a pak, v 10 hodin vstoupí do dalšího znamení, do Vodnáře.

    Posted by admin @ 17:46

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.