Kalendář

Listopad 2012
Po Út St Čt So Ne
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 27Lis

    v 15:46 středoevropského času na 6°47´ Blíženců

    7. stupni Blíženců přísluší sabiánský symbol „Studna, rumpál a vědro ve stínu majestátních stromů“, s dalším vysvětlením „Primární lidská víra ve skrytou, nezničitelnou sílu života“.
    Klíčová věta: fundamentální víra v život a v součinnost s ním

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem Caban (čteno ka ban) – zemská síla a galaktický řád, proměnlivá rezonance se světem, léčení krystalem, bílý lev, velryba.

    http://mashable.com/world/page/4/

    Podívejme se nejprve na nádherný záběr, zachycený vesmírným satelitem 13. listopadu při zatmění Slunce. Toho dne se Slunce s Lunou stejnou měrou dělili o své místo na 22. stupni Štíra ve fázi novoluní.

    Od té doby uplynula polovina lunárního cyklu, Luna mezitím obtančila na parketu Star Dance půlkruh a dostala se na místo přímo proti Slunci, tam, kde bývá pravidelně za úplňku. Při zatmění prochází navíc zemským stínem.   

    V lunárním tanci spolu tvoří pár Slunce s Lunou, galantní rytíř se svou dámou, otec s matkou, vnitřní muž s vnitřní ženou, jang a jin. Už spolu protančili nekonečně dlouhých nocí v rozličných barech a nočních klubech.

    Asi tak po dvou letech se v zatměních pomalu loučí se znamením Blíženců a Střelce (znamení protilehlá) a postupně začínají trénovat ve znamení Štíra a Býka (protilehlá) a Vah a Berana (protilehlá).

    Obraz dnešního horoskopu se i nadále drží ve tvaru dvojitého Yodu. Pozornost všech planet je soustředěna na Lunu, která je však právě v zatmění, takže nemá příliš příležitosti prokázat svoje empatické kvality, schopnosti naladit se na svoje okolí.

    Navíc stojí v její bezprostřední blízkosti Lilith. Ti, kdo vědí, že jejich horoskop zobrazuje toto spojení už pochopili, že jejich vazbu je třeba brát jako velkou výzvu k využití jak svých pečovatelských sklonů, tak i následování svého neodbytného vnitřního puzení hledat smysl svého konání.   

    Je obecně známo, že během úplňků lidé snáze podléhají svým emocím, bývá větší nehodovost, stejně jako zvýšená četnost porodů. Těžko jde potlačit to, co se v tento den snaží dostat na světlo Boží. Zatmění Luny tento životní aspekt ještě prohlubuje.

    http://www.flickriver.com/photos/tags/aurasoma/interesting/

    Dnešní událost a její přibližně půlroční působení mohou zaznamenat ti, kteří se narodili cca mezi 26. a 30. květnem, 26. a 30. listopadem, zároveň ale i všichni ostatní, kteří mají v datu narození číslovku cca od 26. do 30. dne v měsíci. Všichni jmenovaní si budou moci vyrobit mix z několika rozličných ingrediencí a bude na nich, jakou příchuť si pro svůj koktejl zvolí.

    V lunárním zatmění se narodil například nedávno zesnulý Radoslav Brzobohatý nebo Renata Chlumská, která mimo jiné zdolala Mount Everest.

    Chtěla bych se zmínit o Slunci a Luně ještě v jedné souvislosti. Slunce je dnes téměř v zákrytu s hvězdou Antares a Luna s Aldebaranem. Obě dvě jsou označovány za strážce nebes. Aldebaran na východě jako archanděl Michael a Antares na západě jako archanděl Oriel. Na jihu je pak Gabriel s hvězdou Fomalhaut a na severu  Rafael s královskou hvězdou Regulus.    

    V symbolice lahviček Aura – soma najdeme pro archanděla Michaela afirmaci „Zbavuji se strachu a důvěřuji vyšší vůli“, pro Uriela „Dovoluji světlu moudrosti svítit do mé nevědomé mysli, duchovní komunikaci, aby se vyjadřovala mým srdcem.“ Pro dnešní dobu, zdá se, velmi přiléhavé.

    Upozornění: v době zatmění jak Slunce, tak i Luny se nedoporučují jakékoli aktivity.

    Krásné dny vám přeje Máša Růžičková

    Posted by admin @ 23:50

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.