Kalendář

Říjen 2012
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 30Říj

    ve 20:50hodin středoevropského času, na 6°48´ Býka

    Tomuto stupni Býka přísluší sabiánský symbol „Žena ze Samaří u staré studny“ s podvysvětlením „Setkání tradiční minulosti a tvůrčího ducha, mířícího do budoucnosti“.

    Klíčová věta: nová kvalita bytí, jež činí staré vzorce zbytečnými.

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem Manik – brána, léčení, ukončení, identifikace, duchovní prostředky.

    V horoskopu dnešního úplňku se rozehrává dramatický děj mezi Sluncem a Saturnem ve Štíru a Lunou v protějším znamení Býka. Stříbrná šňůra, která je spojuje, vyznačuje osu tvaru bumerangu, který je dovršením tvaru Yod a dnešního dramatického dění zároveň. Celý Yod je navíc zasazen do tzv. tvaru draka.

    Na rozdíl od říjnového novoluní 15. října teď už každý z aktérů našel svoji značku a ví, kde má stát tak, aby všichni společně mohli vytvořit obrazec nebývalé formy.

    Zatímco se na Pražském hradě rozdávala státní vyznamenání, k východnímu pobřeží USA se pomalu blíží hurikán Sandy alias Frankenstorm, který se má během následujících hodin přehnat přes východní oblast včetně New Yorku. Vzhledem k evakuacím části obyvatelstva se tím patrně ovlivní i výsledky amerických prezidentských voleb, konaných 6. listopadu.

    http://www.telegraph.co.uk/news

    Síla hurikánu bude možná největší v dějinách této země. Průběh voleb bude ve znamení retrográdního Merkura (období od 7. do 26. listopadu), podobně, jako tomu bylo u nás v únoru 2008.

    Těžko odhadnout další vývoj situace, když máme před sebou v listopadu navíc dvojici zatmění. Tvarově zůstávají horoskopy lunárních fází i nadále stejné, jen aktéři budou trošku měnit svá základní postavení jako ve hře „škatule, hejbejte se“.

    Přečtěte si i následující řádky, protože k pocitu stability přispívá dodržování pravidelných každodenních rituálů a povinností.   

    Obecná doporučení pro úplněk ve znamení Býka:

    Výživa:
    Ideální den pro posílení imunity, tělo zvláště dobře přijímá všechno, co mu nabídneme.

    Péče o zdraví, invazivní zásahy do těla:
    Tato hraniční lunární fáze není vhodnou dobou pro podobné zákroky včetně očkování a zubního ošetření. Dnes jsou naopak velmi blahodárné léčivé koupele a relaxační cvičení.

    Péče o domácnost:
    Teď můžeme pohnojit pokojové rostliny, které mají slabší vrstvu kořenů. Na zahradě nebudeme řezat ani stromy, ani okrasné keře, ani nebudeme sušit a ukládat léčivé byliny.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 00:55

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.