Kalendář

Srpen 2012
Po Út St Čt So Ne
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 30Srp

    v 15:58 letního času, na 8°34´ Ryb

    Tomuto stupni Ryb přísluší sabiánský symbol „Žokej žene koně, chce co nejvíc předehnat soupeře“ s dovětkem „Intenzivní mobilizace energie a umu v honbě za úspěchem při každém společenském aktu, ovlivněném duchem soutěživosti“. Klíčové slovo: SEBEPODNÍCENÍ

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem LAMAT – harmonie, láska bez hranic, jasná perspektiva, brána do páté dimenze.

    Hned z kraje si vás dovolím upozornit, že je ještě několik volných míst na naše podzimní planetární konstelace, konající se v sobotu a v neděli 13. a 14. října 2012 v Angel´s Studiu, Wenzigova 5, Praha 2. Prosím, v případě zájmu mě kontaktujte.

    Dnes, kdy proti sobě stojí v úplňku Slunce v Panně a Luna v Rybách, jsme aktéry a současně svědky poměrně výjimečného jevu, tzv. Blue Moon, jelikož jsme v srpnu před dvacetidevíti dny už jeden úplněk zažili a v posledním srpnovém dni stíháme druhý v témže měsíci. Dva úplňky za měsíc se objeví přibližně jednou za dvaapůl roku. Díky tomu letos ke klasicky dvanácti úplňkům přibude ještě jeden, takže budeme mít celkem třináct úplňků. Tolik k dnešní zajímavosti.

    Nicméně ani horoskop dnešního dne nevypadá znuděně. Obsahuje řadu zajímavých zákoutí, z nichž každé by vyžadovalo zvláštní pozornost. Soustřeďme se nyní na celkový dojem, rámec obrázku.

    Představte si,  jak  v horkém letním dni stojíte před stánkem s lákavými rozličnými druhy barevné zmrzliny a vy, váhajíc jak se rozhodnout mezi těmi všemi chutěmi a příchutěmi, si necháte naložit od každé po jednom kopečku.

    Zrovna tak to dnes vypadá nahoře nad námi. Živost, pestrost, různorodost, dynamika, někde přepětí, velké zatížení, jinde nakročení k harmonii, uvolnění, rozpouštění hluboko uložené bolesti po zranění, trápení.

    Stačilo by doplnit už jen dva body a dostali bychom od poroty absolutní desítku za dokonalý tvar – šestiúhelník, který v další dimenzi představuje merkabu. Už jen, jen, je to skoro na dosah, jenom ještě…

    Některé prvky horoskopu dnešního úplňku se formují do tvaru tak zvaného streamer (stužka, pentle), jenž nabízí schopnost plout řekou událostí jakýmkoli směrem, aniž bychom přitom ztratili balanc, ať už se pohybujeme v jakémkoli svém osobním prostředí.

    Dlužno si na tomto místě připomenout, že skutečnosti, jež nás obklopují, jsou utvářeny tím, co je ukryto v našem nitru. Chováme – li tam stále starou bolest, není divu, že se v těchto dnech někde vynoří, jelikož Luna je dnes v Rybách v těsném spojení se zraněným léčitelem Chirónem.

    Je to právě on, který umí přiložit zklidňující obklad a staré rány zahojit, ale nejprve je třeba v sobě najít odvahu a podívat se tam, do toho místa, v jakém stavu je ta rána a co ještě potřebuje k vyhojení. Nesnažme se bolest potlačit nebo přemoci silou vůle, ale zkusme se na ni s odstupem podívat a s laskavostí ji začít pomalu uvolňovat, rozpouštět.  

    Všem školáčkům a jejich rodičům přeji dobrý start do dalšího školního roku!
    Máša Růžičková  

    Obecná doporučení pro úplněk, kdy Slunce v Rybách stojí proti Luně v Panně:

    Zdraví a výživa:
    Věnujme zvláštní pozornost spodní části nohou včetně chodidel, neboť celá tato oblast patří ke znamení Ryb.
    Stravu volme raději lehčí, ať příliš nezatěžujeme organismus.

    Péče o zdraví, invazivní zásahy do těla:
    Pokud je to možné, nevystavujme se jakýmkoli invazivním zásahům do těla, to znamená ani očkování nebo ošetření chrupu.

    Péče o tělo:
    Ve fit centru se nesnažme podávat vysilující výkony, raději se vydejme na klidnou procházku přírodou. Můžeme sbírat kořeny léčivých bylin a vyrábět hojivé masti.
    Nebudeme si stříhat vlasy nebo dělat manikůru.

    Péče o domácnost:
    Ideální den pro hojné zalévání květin, naopak nevhodný pro sázení.

    Posted by admin @ 15:00

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.