Kalendář

Červen 2012
Po Út St Čt So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 03Čvn

    v 13:12 letního času na 14°14´ Střelce

    15. stupni Střelce přísluší sabiánský symbol „Svišť americký hledá svůj stín“, s podvysvětlením „Smysl a hodnota předvídání nadcházejících událostí a zjišťování vyhlídek do budoucna“.
    Klíčové slovo: perspektiva

    V mayském orákulu je pro dnešní den symbol Ahau, poslední, vrcholný symbol ze všech třinácti – ničím nepodmíněná láska, přechod na vyšší úroveň, Slunce, korunní čakra.

    Je zřejmé, že zatmění Slunce z 20. května 2012 bylo jevem zcela mimořádným. Slunce ve spojení s Lunou se  dostalo během zatmění do kontaktu se stálicí, hvězdou Alcyone, jež je součástí hvězdokupy Plejády, vzdáleností nejbližší Zemi.

    K takovému jevu dochází jednou za 26 000 let. Podle některých pramenů má naše civilizace svoji vesmírnou domovinu právě na Plejádách. Zmínky o nich můžeme najít u řady národů, u  původních obyvatel Ameriky včetně Mayů, Toltéků, Aztéků, Lakotů, Navajů či Hopiů a dalších kultur napříč všemi světadíly.

    Tato událost pokračuje dnešním zatměním Luny, 6. června přechodem Venuše přes Slunce a celý řetěz jevů se uzavře 21. června letním slunovratem. Přihlédneme – li navíc k mimořádné aktivitě na Slunci a první přesné kvadratuře mezi Uranem a Plutem 24. června, jichž bude během čtyř let následovat ještě šest, nebudeme v tomto měsíci vědět, kde nám hlava stojí, případně můžeme mít dojem, že si na hlavě stojíme.

    Luna je dnes jak v úplňku, tak v zatmění a navíc proti Venuši, jež je nachystaná k přechodu přes Slunce. Zpravidla přechází buď nad a nebo pod ním, tentokrát se však bude prezentovat přímo před jeho zraky.  

    Zatmění Luny často vykazují typické příznaky emocionálního vypětí. Můžeme si je představit jako nafouknutý balón, který buď musíme vypustit do volného prostoru nebo ho propíchneme, aby se stlačený vzduch mohl uvolnit a rozplynout vůkol. Platí to zvláště pro dnešní zatmění, kdy jak Slunce s Venuší, tak i Luna jsou pod tlakem bojovného Marta, který nenechá nic nevyřešeno, nevyřčeno, hledá totiž spravedlnost a s prohnutým ukazováčkem označuje viníka.

    V takových chvílích si můžeme připomenout budhistický výrok „Když jsou ostatní špatní, vypovídá to o tom, že jsem to já, kdo jsem v nepořádku“. Všechna negativita, vložená do druhých, je negativitou v mé mysli. Nebudu vychvalovat sebe sama a hanobit ty druhé, ale zkusím stáhnout projekci své nespokojenosti s životem, s partnerem, s okolím.

    Podívám se, odkud se mi takové obrazy objevily, z kterého směru se noří, co je jejich zdrojem, odkud je stále živím a držím při sobě. Teprve potom se můžeme přestat přehnaně zabývat chybami druhých, ponořit se naopak hluboko do sebe a věnovat se svým vlastním činům. V tu chvíli můžeme svoji pozornost obrátit od okolí na své vlastní jednání  podle svého čistého vědomí a svědomí.

    Jakmile začneme uklízet u sebe doma, navodíme jiné reakce od okolí. V tu chvíli automaticky začneme instalovat nový family nebo profession software a nebude nás to stát ani jedno euro. Zatmění Luny k tomu vytváří ideální podmínky, i když není zrovna snadné dostat se až k poslednímu bodu instalace.

    Tyto a následující dny je vhodné k těmto osobním změnám využít, jelikož Venuše a její transit přes Slunce má co říci také ke vztahům a k naší osobní hodnotě, jak si sami sebe ceníme a co jsem ochotni investovat do vztahů s ostatními lidmi.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 21:41

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.