Kalendář

Květen 2012
Po Út St Čt So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 21Kvě

    v 1:47 hodin letního času, na 0°21´ Blíženců

    Prvnímu stupni Blíženců přísluší sabiánský symbol „Skleněným dnem loďky je možno pozorovat divy podmořského světa“, s podtextem „Projevení nevědomých energií a skrytých psychických struktur“.Klíčové slovo – nová dimenze reality

    V Mayském orákulu je dnes v kalendáři CIMI (čteno kí mí) – odevzdání, uvolnění, smrt a transformace.

    Dnešní zatmění Slunce bude úplně viditelné ve východní Asii, v severním Pacifiku a v západní části severní Ameriky. V srdci Evropy si tuto podívanou musíme odepřít, ale díky internetu se můžeme podívat na její názornou animaci včetně video mapy zeměpisného pásma její viditelnosti:
    http://www.timeanddate.com/eclipse/solar-eclipse-may-2012.html

    Na stránkách NASA je velice dobře čitelná mapa pásu, v němž je zatmění viditelné:
    http://eclipse.gsfc.nasa.gov/SEgoogle/SEgoogle2001/SE2012May20Agoogle.html

    Zatmění obecně vzato nepředstavují katastrofu, vezmeme – li v úvahu, že každým rokem jich proběhne co do počtu čtyři až sedm a my jich tak za celý život máme za sebou celkem až několik set.

    Více se odrazí v našem horoskopu, pokud žijeme v místě, kde je zatmění viditelné a pokud jeho postavení ve zvěrokruhu nějakým způsobem rezonuje s našimi osobními planetami nebo s osami horoskopu. Může se to teď například týkat těch, kdo mají dnes narozeniny, to znamená, že jejich Slunce je na samém počátku znamení Blíženců.

    Zatmění jsou začleněna do systému devatenáctiletých cyklů, takže pokud se nějaký důležitý prvek našeho osobního horoskopu vyskytuje na prvním stupni Blíženců, můžeme si zkusit vybavit, co se v našem životě událo před 19 nebo dokonce 38 či 57 lety. Člověk se pak v úžasu pozastaví nad tím, jak souvislosti životních událostí najednou dávají dohromady smysl.

    Před 19 lety, v roce 1993 došlo k rozdělení Československa na dva státy. V únoru 1992 byla podepsána Maastrichtská smlouva o Evropské unii a  1. listopadu 1993 byla uvedena v platnost. Výčet zatmění toho roku byl prakticky identický s letošní řadou – 21. května a 13. listopadu bylo tehdy zatmění Slunce a 4. června a 29. listopadu zatmění Luny.

    Letos se tedy po 19 letech ocitáme v podobné energii, vstupujeme k nové startovní čáře, nicméně budeme jednat na základě prožitků, jimiž jsme byli během předešlého cyklu obohaceni. Jsme o 19 let zkušenější.    

    Každá skupina zatmění nese symboliku, kterou jí vtiskne první zatmění celé té řady. V dnešním případě je to téma úspěchu, jemuž předchází dlouhé údobí tvrdé práce, posedlost myšlenkou být nakonec akceptován. Člověk vehementně usiluje o přijetí svých myšlenek, názorů a způsobů a toto zatmění je příslibem dlouho očekávaného průlomu událostí.

    V Číně byla zatmění spojována se symbolem draka, požírajícího zemi i nebe se Sluncem. Rozličnými rituály se tehdy lidem dařilo draka zahnat a zachránit Slunce před zkázou. Nejstarší doklad o zatmění Slunce se  našel v čínských dokumentech, kde je uložen záznam o zatmění 22. října roku 2137 před Kristem.

    Podle čínské astrologie je letošní rok rokem draka. Také pásmo viditelnosti dnešního zatmění zasahuje část Číny. Letos na podzim se bude konat 18. sjezd komunistické strany Číny a hvězdy napovídají o možném zásadním zvratu politického vývoje v této světové velmoci. Už teď jsme překvapeni, k jakým událostem tam dochází.

    Horoskop dnešního dne vypovídá díky kvadratuře Slunce a Luny s Neptunem o duchovním rozměru, o možnosti nechat se unést do světa fantazie, přejít z lineárního pojetí časoprostoru do více dimenzionálních prostor.

    Nezbytným prostředkem pro životní uspokojení je pro Blížence získávání a předávání informací, společenský život, neustálý pohyb, intelektuální čilost a pohybová obratnost. Pro nás ostatní to znamená výzvu zapojit všechny tyto komponenty do svého každodenního programu.  

    Od  15. května do 27. června běží planeta Venuše toho času v Blížencích ve zdánlivě zpětném, takzvaně retrográdním pohybu. Venuše je reprezentantkou krásy a lásky, proto se v těchto oblastech dá očekávat mírný odstup a přirozený ostych. Pro celé toto období se nedoporučují jakékoli zásahy do invazivního vylepšování zevnějšku, raději se teď můžeme zaměřit spíše na svoje vnitřní kvality.

    Venuše vládne také financím, proto si rozmyslíme, zdali teď vůbec někam investovat nebo dokonce nějakou sumu půjčovat. S největší pravděpodobností bychom se mohli se svými penězi nadobro rozloučit.   

    Ve dnech zatmění se doporučuje dodržet pokud možno co největší klid a důležité projekty a záměry raději odložit o pár dnů. Netýká se to těch lidí, kteří jsou narozeni v den zatmění, jako je tomu u zakladatele sociální sítě Facebook Marka Zuckerberga (narozen 14.5.1984), který 18. května vstoupil s Facebookem na americkou burzu a den poté se svou dlouholetou přítelkyní do svazku manželského.

    Příště se sejdeme 4. června u zatmění Luny a ojedinělého děje, který nám na 6. června připravila Venuše.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 12:32

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.