Kalendář

Duben 2012
Po Út St Čt So Ne
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 06Dub

    ve 21:19 hodin letního času, na 17°24´ Vah

    Tomuto stupni Vah přísluší sabiánský symbol „Dva lidé, vzatí do vazby“ s podvysvětlením „Zlom v konstruktivním vztahu mezi jedincem a společností a očekávaný následek.“
    Klíčové slovo: čelit následkům

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem IMIX (čteno imíš) – červený drak, ze všech dvaceti symbolů první v pořadí. Je to primární vědomí, základní instinkt k přežití, Velká matka, božská výživa a podpora.

    Obecná doporučení pro první jarní úplněk (ve Vahách):

    Velikonoční dny se doporučuje prožít ve ztišení a zklidnění. Týká se to všech životních oblastí. Jedná se více o zaměření na vnitřní práci.  Je to ideální čas k očistě v postní době.

    První jarní úplněk znamená, že Slunce je v Beranu, prvním znamení zvěrokruhu. Určuje datum Velikonoc, které následují hned o prvním víkendu poté. Dnes se obě události spojily v jednom dni, což je poměrně neobvyklý jev.

    Na Velikonoce chceme mít doma pěkně čisto, nastrojeno a napečeno. Zároveň si můžeme položit otázku, jak jsme si dokázali uklidit uvnitř, ve své duši, domov je totiž symbolickým obrazem stavu naší duše. Jak úplněk, tak i Velikonoce a zvláště Velký pátek  přichází s tématem celistvosti a propojení mužského a ženského principu, začlenění jak našich osobních dovedností (mužský princip, jang), tak i schopnosti dávat a s láskou pečovat (ženský princip, jin.)

    Můžeme se teď podívat nejen na to, co je nám milé, co v sobě máme rádi a na co jsme hrdi ale i na to, co nejsme ochotni u sebe akceptovat a co chápeme jako svoji prohru, svůj potlačovaný stín.

    Velikonoce jsou nejvýznamnějšími křesťanskými svátky. O Kristovi se říká, že se za nás za všechny na Velký pátek obětoval a nechal se za nás umučit na kříži. Pokusil se na sebe vzít roli nositele kolektivního stínu, představitele všeho, co veřejnost odsuzuje a trestá, aby spasil všechny ostatní. Dobrovolně se nechal začlenit do skupiny zločinců a nesl stejnou míru trestu za činy, které nespáchal. K vykoupení ostatních zaplatil cenou nejvyšší. A pak, třetího dne, na velikonoční pondělí vstal z mrtvých. Přibližně tak dlouhou dobu trvá, než se Luna přemístí z jednoho znamení do dalšího.

    Velký pátek a  dnešní úplněk je dobrou příležitostí pro léčení a navození harmonie mezi tělem, myslí a duší. Proto se označuje také jako Shambala úplněk, symbolické spojení se spirituální úrovní, s duchovním smyslem naší existence. Můžeme si jej představit jako nádobu, jež se po odstranění nečistoty plní čistým, léčivým elixírem života.

    Následující tři dny můžeme nádobu doplňovat a konzumovat její blahodárný obsah prostřednictvím meditací, hudby, tance a rozličných způsobů sebevyjádření, každý podle svého gusta. Pokusme se rozkódovat poselství, obsažená v elixíru pomocí snů, v „náhodných“ setkáních, v záblescích inspirace a intuice.

    Třetího dne poté se objeví jarní Slunce ve své plné síle a my se můžeme stát aktivními účastníky tvůrčího procesu života. Ať sledujeme jakoukoli cestu, hledáme na ní radost a štěstí. Přejme si, ať zázraky jarního  období můžeme sledovat jak v přírodě, tak zažívat i ve svých životech.

    Přeji vám k tomu hodně radosti a pocitu celistvosti.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 20:12

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.