Kalendář

Březen 2012
Po Út St Čt So Ne
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 19Bře

    v 6:15 hodin středoevropského času
    Slunce 0°00´ Berana   
    začátek astrologického roku

    Počínaje letošním rokem si budeme spojovat astronomický vstup do jarního období už s datem 20. března. Tak jako každým rokem, tak i letos se nemůžeme dost vynadívat na první zelené lístky a kvítka jarních primulek,  které paprsky jarního sluníčka začínají vytahovat ze země. Dnes slavíme vstup do nového astrologického roku. Opouštíme Ryby, poslední zimní znamení a vstupujeme do ohnivého Berana, úvodního znamení zvěrokruhu.

    V době jarní rovnodennosti je Slunce se Zemí v dokonalé harmonii a rovnováze, jelikož Slunce stojí přímo nad rovníkem. Chystá se opustit jižní polokouli protinožců a věnovat svoji přízeň naší severní polokouli. Den a noc se dnes spravedlivě dělí o svou vládu nad naší planetou na polovic.

    Podíváme – li se na loňský horoskop jarní rovnodennosti, spatříme určitou podobnost s horoskopem dnešního dne, protože Slunci v Beranu dělá opět společnost reformátor a strůjce radikálních a nečekaných změn, Uran. Tentokrát však stojí mezi oběma Merkur, mediální pracovník, zprostředkovatel, posel, který ještě stále běží v opačném směru, v tzv. retrográdním pohybu (od 12. března do 4. dubna). V tomto období pro něho platí to, co jsme si zde už mnohokrát říkali. Jedná se více o korekce, úpravy, opravy – v angličtině slovesa s předponou re (znovu)  – repair, reload, restore, remain, repay, republish apod. – opravit, znovu nabít, obnovit, setrvat, splatit, vyrovnat, znovu vydat, apod.

    Každé znamení má svého vládce, planetu, pod jejíž taktovkou v něm planety právě umístěné hrají svůj part. Vládcem Berana je bojovník a odvážný hrdina Mars, který je čistě náhodou také momentálně retrográdní (od 24. ledna do 14. dubna). Suma sumarum nám shora posílají výzvu k trpělivosti a k vnitřní práci. Konkrétní kroky můžeme očekávat poté, co se Mars s Merkurem opět obrátí ke svému přirozenému běhu událostí.    

    Vyzkoušejme si nyní techniku pro chvíli, kdy jsou některé osobní planety retrográdní, kdy cítíme, že nám chybí zdroj, z něhož můžeme čerpat. Někdy se stane, že tento stav nezměníme okamžitě. Ponechme si proto čas, který k tomu potřebujeme, nespěchejme na sebe. Naše nevědomí ví nejlépe, jak a kdy jsme ke změně připraveni.

    Postup:  

    1. Vybav si určitou konkrétní situaci, kdy se cítíš neukotvený, bez zdroje.

    2. Představ si pocit nebo emoci, co v té situaci cítíš. Představ si to jako nějaký systém, který se spustí, jakmile do něj vstoupíš. Vstup tam a prociť si ten pocit nebo emoci jako mrak, který tě kolem dokola obklopuje. Zaznamenej jeho barvu, velikost a pohyb.

    3. Vystup z toho mraku a nech ho tam, kde jsi předtím stál. Dívej se na něj a polož si bez dlouhého rozmýšlení jednu z následujících otázek:

    a) Bude mi tenhle  obrázek prospěšný?

    b) Pomůže mi  při ….…..?

    4. Pokud je ti ta emoce ku prospěchu, vstup zpátky do mraku a vyber si ji za svou.

    5. Pokud ti ta emoce nepomáhá, sfoukni ji (stejně se rychle rozptýlí) a pokračuj dál.  

    6. Jdi na jiné místo a vyzkoušej si další emoci, kterou v té situaci, kterou jsi popsal cítíš. Představ si ji zase jako nějaký systém, který se spustí v okamžiku, kdy do něj vstoupíš.

    Vstup tam a prociť si tu novou emoci jako mrak pocitu, který tě kolem dokola obklopuje.

    Bude ti tento pocit prospěšnější? Jestli ANO, jsi připraven k tomu, aby ses přiblížil k té situaci.

    Jestli NE, vystup si a zkus pracovat s jinou, další emocí. Dělej to tak dlouho, dokud nenajdeš celkem tři emoce, které jsou v souladu se zadanou situací.

    Příjemné jarní období a už tento čtvrtek se v novoluní na shledání s vámi těší Máša Růžičková

    Posted by admin @ 23:43

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.