Kalendář

Únor 2012
Po Út St Čt So Ne
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 07Úno

    ve 22:54 středoevropského času, na 18°32´ Lva

    Sabiánský symbol pro tento stupeň Lva zní „Party na houseboatu“, s podtextem „Potěšení z občasného úniku od přísně strukturovaného společenského chování“.

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem Ik , v pořadí druhý symbol – inspirace, přítomnost, pravda.

    Obecná doporučení pro úplněk, kdy Slunce ve Vodnáři stojí proti Luně ve Lvu:

    Výživa:
    Stravu pokud možno odlehčeme a vybírejme zeleninu podle barvy – červená vyhrává!

    Péče o zdraví, invazivní zásahy do těla:
    Vyhovme nyní fyzickým podnětům, přicházejícím ze srdeční oblasti a z oběhového systému, který je v těchto dnech extrémně zatížený. Pokud je to možné, nevystavujme se jakýmkoli invazivním zásahům do těla, to znamená ani očkování.

    Péče o tělo:
    Doporučuje se mýt a stříhat si vlasy, dopřát si povzbuzující koupele.

    Péče o domácnost:
    Vhodné dny ke hnojení a zalévání pokojových rostlin.

    Úplněk ve Lvu přichází s nabídkou k tvořivosti, hravosti a bezstarostnému tvůrčímu vyjádření, tak, jak to přirozeně dokážou malé děti, nezatížené ještě nároky či očekáváním od okolí. Jsou vedené jen svými spontánními touhami a svým srdcem.

    Srdce je orgán, který je v kompetenci znamení Lva, takže budete – li se řídit jeho impulsy, zahřeje vás to u srdce nebo vás to vezme za srdce, bude to srdeční záležitost. Zvláště v mrazivých dnech to každý z nás ocení.

    Od retrográdních planet (ve zdánlivě zpětném pohybu) si neodpočineme ani dnes. Minule jsme měli na programu planetu Mars, která se točila do protisměru během noci v lednovém novoluní 24. ledna a dnes, krátce po poledni půjde do retropohybu planeta Saturn, pověstná pro svoji střídmost, slušné vychování, seriózní vystupování, dochvilnost a další pilíře společnosti a hodnoty z doby pravěku. Když člověk jako dítě tehdy  „slušně nepozdravil“ sousedku z domu nebo soušku učitelku, hned přilítl pohlavek….

    Saturn se vrátí do svého původního směru až za 140 dní, 25. června. Jelikož provádí otočku na samém konci znamení Vah, budou v těchto dnech jeho působení vnímat zvláště ti, kdo mají Slunce nebo osobní planety či osy horoskopu na přelomu kteréhokoli z dvanácti znamení zvěrokruhu. Řekne – li se Saturn, znamená to zpravidla tíhu, překážky, životní výzvy a úkoly, zodpovědnost a trpělivost, vymezení osobních hranic a vytvoření vlastního prostoru na základě předchozí obohacující osobní zkušenosti.  

    V době, kdy je Saturn retrográdní, to znamená do 25. června, přichází na pořad náprava nespravedlivých rozhodnutí, křivd a bezpráví, mohou se projednávat a plnit smlouvy a dohody, můžeme se potkat/utkat s autoritami a pevnými strukturami. Ne – li, je možné, že na podobná témata teď v životě narazíme, ať už jako pozorovatel nebo přímý účastník, zvláště, máme – li planety nebo osy horoskopu na přelomu jakéhokoli znamení.

    Dalším ojedinělým vesmírným jevem je přechod Neptuna ze znamení Vodnáře do Ryb, kde setrvá dalších 13 let, do 1. dubna 2025. Naposledy byl Neptun v Rybách, kde se cítí jako ryba ve vodě, před 165 lety (1847 – 1862).

    V mytologii byl Neptun bohem moří, podobně jako řecký bůh Poseidon. Byl jedním z titánů a bratrem Jupitera a Pluta. Když všichni tři porazili Saturna, rozdělili si svět na tři části. Jupiter převzal vládu nad nebesy, Neptun ovládl oceán a Pluto podsvětní říši. Neptuna provázela jeho pověst prudké povahy, jíž se přičítal vznik zemětřesení, záplav a  prudkých bouří.

    Ryby jsou znamením uměleckého zaměření a podprahového vnímání, naladění na jinou vesmírnou úroveň, která je dosud většině z nás skryta, dokud Ryby samy neobjeví formu, jak ji tvořivě vyjádřit.  

    Během následujících třinácti let můžeme předpokládat zvýšenou citlivost vůči doposud opomíjeným záležitostem. Můžeme vyvinout lepší smysl pro vnímání životního prostředí, pro spojení se vším, co nás obklopuje, pro ochranu před sebou sama. Naše budoucnost závisí na tom, co v této době zasejeme.

    Máme velké možnosti v rozličných metodách léčení, v návratu k přírodě, k neviditelným zdrojům a způsobům, jakými se vydat na cestu záchrany nejohroženějšího druhu na Zemi, jímž je lidská duše. Energie jak Neptuna, tak Ryb nám umožňuje nahlédnout možnosti, jak pokračovat v životě na naší Planetě. Nechme se s důvěrou unášet neprobádanými vodami jejích oceánů a najít způsob, jak dál. Jak kdysi esenci Ryb nádherně vyjádřil básník T.S.Eliot: „Neustaneme v bádání, dokud se nakonec nevrátíme do místa, odkud jsme začali…“  

    Na další setkání se těší Máša Růžičková

    Posted by admin @ 17:16

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.