Kalendář

Říjen 2011
Po Út St Čt So Ne
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 12Říj

    ve 4:06 hodin letního času, na 18°25´ Berana

    Devatenáctému stupni Berana přísluší sabiánský symbol „Kouzelný koberec orientální symboliky“ s podvysvětlením „Užití tvůrčí představivosti“.  

    V mayském orákulu je pro dnešek symbol KAN – první výhonky, klíčení bytostného já, inspirace, iniciace.

    V závěrečné, deváté vlně mayského kalendáře jsme včera vstoupili do 7.tzv. dne, trvajícího do 28. října. Devátá vlna započala letos 9. března a končí 28. října. Po 18 dnech se v ní vystřídá celkem 7 tzv. dní a 6 nocí. S 28. říjnem se podle experta C.J.Callemana uzavírá zároveň i celý mayský kalendář.

    V dnešním horoskopu na sebe narážejí dvě archetypální postavy. Na jedné straně Luna v Beranu – udatný bojovník, naproti ní Slunce se Saturnem – autoritativní učitel či soudce.

    Luna, stojící vedle Lilith v Beranu v bojové pozici, volá na protější stranu:„Jen si chci rozhodovat o svém životě podle vlastního přesvědčení, mám na to snad na tomto místě právo!“ Z druhého břehu volá Saturn:„Já mám právo pohnat tě k zodpovědnosti za to, co tam předvádíš. Myslím, že tvé požadavky překračují všechny meze!“

    Vůle proti vůli, hlava proti hlavě, dva odvěké protikladné principy, podle tradiční astrologie dva znesváření rivalové. Luna v Beranu chce okamžitě jednat, razit vlastní hlavou tunel v hornatém podloží, zatímco Saturn potřebuje nejdřív provádět úsporná opatření, důkladně zvažovat všechna pro a proti, zvláště pak, je – li právě ve znamení Vah.

    Téma kardinálního kříže revoluce nabývá teď stále více konkrétnějších forem. Náš tisk se omezuje v nejlepším případě  na evropské poměry, na slovenskou krizi a na další vývoj v Eurozóně. Obrovské protikorupční masové hnutí Occupy Wall Street/Occupy, rozšířené po celých Spojených státech, však téměř uniká naší pozornosti.

    Zkusme se v hektické době, v Pendolinu naší současnosti vrátit k sobě sama, pokusme se nalézt uvnitř v sobě  stabilitu a vnitřní ženskou sílu intuice, protože to je jeden ze způsobů, jak se v dnešní době postavit k dění kolem nás.

    Zkusme si oživit tibetské budhistické cvičení transformace, zvané Tonglen (přeloženo dávej a ber), kterého je nám zapotřebí ještě víc než před rokem, kdy konstelace ve vesmíru měla podobný charakter jako dnes.

    Tonglen nabízí přijmout negativní energii, proměnit ji v užitečný záměr a nakonec ji vypustit do prostoru jako pozitivní léčivou energii.

    Tři kroky meditace Tonglen:

    1. Přijímání: Představte si svoji nebo cizí zlost, nenávist, strach, žárlivost apod. jako mrak černého kouře, valícího se před vámi. Začněte ho nosem vdechovat a vnímejte, jak prochází vaším tělem do místa srdeční čakry. Na chviličku zastavte dech, abyste mohli zničit „démona všech démonů“, svoje o sebe pečující ego. Představte si, jak se ten mrak černého kouře postupně mění ve světlo. Cítíte změnu, jak z vás pomalu tíha  opadá.

    2. Dávání: Teď zvolna a jemně vydechujte ústy čiré bílé světlo moudrosti. Představte si krystalicky čisté  paprsky bílého světla, vycházející z vašeho těla ven, jak oblažují všechno živé a rozlévají kolem sebe mír a štěstí.

    3. Radost: Během výdechu, kdy rozdáváte bytostem kolem vás  mír a štěstí, si dovolte pocítit radost.

    V této meditaci přijímáme bolest a vysíláme štěstí a mír, což je pro naši vyspělou civilizaci postup zcela proti srsti.

    Kdykoli se od nynějška setkáme s nějakým utrpením, vdechněme je, proměňme je ve světlo a přejme si, aby byly všechny bytosti osvobozeny od bolesti.

    Kdykoli se od nynějška setkáme s jakýmikoli projevy štěstí, vydechněme je a přejme si, ať jsou všechny bytosti šťastny.

    Naučíme se cítit se lehčí, svobodnější a mírumilovnější, přinejmenším pro dalšího půlroku.

    Sejdeme se spolu opět za čtrnáct dnů, v novoluní 26. října.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 15:12

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.