Kalendář

Červen 2011
Po Út St Čt So Ne
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 01Čvn

    ve 23:02 letního času, na 11°02´ Blíženců

    Tomuto stupni Kozoroha přísluší sabiánský symbol „Nově zpřístupněná teritoria nabízejí průkopníkovi nové příležitosti“, s podtextem „Energie a potěšení, plynoucí z nových začátků“.

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem Chuen – hra, kouzlo, iluze, spontánnost, dítě v nás.

    Během každého kalendářního roku se s určitou pravidelností objevují minimálně čtyři a maximálně sedm zatmění. Většinou přicházejí ve dvojicích – jedno solární v den novu a jedno lunární čtrnáct dnů před nebo poté v den úplňku.

    V letošním létě, kdy jsou před námi celkem tři zatmění, dostáváme jako bonus ještě jedno navrch. Pořadí naší letní série je následující: dnes v noci zatmění solární, kdy Luna částečně zakryje sluneční kotouč a vrhne stín na Zemi. 15. června, při zatmění Luny, se Luna dostane do úplného stínu, vytvořeného Zemí. A nakonec, 1. července dojde opět k částečnému zatmění Slunce, solárnímu zatmění.

    Jelikož je letošní rok na zatmění skutečně štědrý, počítejme s další dvojicí ještě i v závěru roku. Nejmocnější zatmění už jsme absolvovali 4. ledna. Délka působení se v případě solárního zatmění odvozuje od délky jeho trvání, což je v dnešním případě 3 hodiny a 41 minut, takže vliv zatmění bude působit 3 roky a 8 měsíců.

    Maximální gradace se odehrává často s odstupem tří, šesti, devíti a dvanácti měsíců, kdy se Slunce dostává do kvadratury, opozice, druhé kvadratury a konjunkce s původním zatměním. V astrologii tvoří zatmění obšírnou kapitolu a nemá smysl zacházet na tomto místě do detailů.

    Je známo, že k zatmění přistupují lidé již od nepaměti s respektem, neřku – li s obavami. Tak například v  čínské astrologii se traduje, že během zatmění Slunce se zjeví drak, požírající Slunce. Každé zatmění má však svůj původ v jedné rodině, sérii zatmění, s jedním společným tématem, s jednou společnou nitkou. Jsou to tzv. Sarosovy cykly, opakující se po devatenácti letech.

    Pro toto léto se jedná o sérii Saros South 13. Astroložka Bernadette Brady, odbornice mimo jiné také na zatmění, podává vysvětlení k této sérii takto:

    Tento cyklus přináší dvě protichůdné síly, jednu poměrně expanzivní a druhou naopak omezující a  zadržující. Proto se mohou na scéně objevit frustrace, omezení, odklady a oddělování. Jen pro ilustraci – tato „rodina“ byla aktuální v letech 1992 a 1993, kdy probíhalo rozdělení Československa na dva malé státy.

    Vedle celospolečenského vlivu přinášejí zatmění také osvětlení a rozpuštění starých a upevnění nových schémat a vzorců chování, které se nám díky zatmění podařilo objevit v osobních životech. Uzavření, ukončení starého období a vstup do nové životní etapy.

    Na dnešním úkazu je pozoruhodná spojitost s významnou hvězdou Aldebaran, jež v dávné Mezopotámii patřila mezi čtyři královské hvězdy, nebeské strážce, stojící u čtyř bran ke čtyřem světovým stranám. Na místě Aldebaranu stráží archanděl Michael bránu východní a naproti němu stojí v místě hvězdy Antares archanděl Oriel, strážce brány západní.

    Dnešní událost zaznamenají po dobu následujících tří let a osmi měsíců ve svých životech Blíženci, narození kolem dnešního data, Střelci, narození kolem 4. prosince, Panny, narozené kolem 4. září a Ryby kolem 1. března. Na bližší informace je možno se podívat prostřednictvím solárního horoskopu, platného od letošních narozenin do narozenin roku 2012. V případě zájmu je možné sjednat si se mnou konzultaci.

    Příště budeme pokračovat v jízdě zatměními úplným lunárním zatměním na 25. stupni Střelce. Vážené dámy a pánové, držte si kloboučky, pojedeme z kopečka!

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 21:52

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.