Kalendář

Březen 2011
Po Út St Čt So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 21Bře

    v 0:20 hodin středoevropského času
    Slunce 0°00´ Berana
    začátek astrologického roku

    Šťastné jaro na severní polokouli a šťastný podzim na jižní!

    Dnešním dnem začíná astronomické jaro a potrvá do letního slunovratu 21. června  Slunce letos v 21. století naposled vstupuje do znamení Berana 21.března, mladé a příští generace si budou zvykat spojovat datum prvního jarního dne s 20. nebo dokonce s  19. březnem.

    Jarní rovnodennost je silný moment, kdy dochází k zásadnímu posunu. Slunce se Zemí jsou v naprosté rovnováze, jelikož Slunce stojí přímo nad rovníkem. Chystá se opustit jižní polokouli a věnovat svoji přízeň naší severní polokouli. Den a noc se dělí o svou vládu nad naší planetou spravedlivě na polovic.

    Už se nemůžeme dočkat, až se den bude stále více prodlužovat na rozdíl od protinožců, jimž se dny začínají naopak krátit. Celoroční pouť Slunce zvěrokruhem se na posledním stupni hlubokých vod znamení Ryb uzavírá a začíná na prvním stupni neohroženého, ohnivého znamení Berana.

    Z planet, jejichž oběh kolem Slunce se počítá na roky, přešel tuto celní zónu 22. ledna Jupiter, 12. března Uran a vyrazit se tam chystá tuto středu také Lilith. Postupně se k nim přidají i některé planety s rychlejším oběhem, takže v dubnu už bude v Beranu hodně našlapáno. Kdo zažil skupinové planetární konstelace, dovede si představit, jak tam bude těsno.

    Beran je spojován jednak s vojenskou silou, ale překvapivě zároveň také se značnou kreativitou. Naposledy byl Uran v Beranu před 84 lety.

    Právě dnes se ocitlo Slunce v Beranu, a to hned ve dvojici s Uranem. Není divu, že se mobilizují vojenské síly proti Kaddáfímu, nelze se divit, že v jaderné elektrárně Fukušima se objevili lidé, nastupující na své pozice jako kamikaze pro ochranu svého národa před smrtelným nebezpečím.

    S Uranem si sice můžeme spřádat konkrétní plány a postupné kroky, ale počítejme s tím, že se pořadí promíchá a nebo že se žebříček hodnot poněkud pozmění. Výsledek může být neobyčejně zajímavý a originální. Uran nesnáší usedlost a stojaté vody.

    Proti Beranu a velké armádě, která se tam postupně vytváří, stojí v protějších Vahách dvojice Luna a Saturn. Saturn lpí na zavedeném pořádku, nicméně je ochoten přistoupit ke krokům, které by vedly k lepšímu. Vybírá si za to poměrně vysoký celní poplatek, projít jeho branou není zadarmo, člověk se přitom docela nadře.

    Lilith je další v pořadí, kdo na posledním stupni Ryb uzavírá své kolečko a vstupuje na startovní blok do oběhu kolem dvanácti znamení Beranem počínaje. Je to ženská energie, primární životní síla, vyvěrající z nitra Země, bohyně života a smrti, vzniku a zániku. Učí nás odhalit i ve velké ztrátě velký zisk, proměnit osobní ego ve spirituální kvalitu.

    3.dubna 2011, v dubnovém novoluní, se na prvním stupni Berana ocitne Lilith společně s Martem a Uranem – neohrožená ženská síla spojená s archetypem jedinečného bojovníka. Vzhledem k současnému vývoji lze očekávat probuzení Lilith v arabském světě a otevření tématu postavení žen v tamních podmínkách. Nechme se překvapit, jaký způsob projevu sama zvolí.

    Slunečné jaro vám přeje Máša Růžičková

    Posted by admin @ 22:06

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.