Kalendář

Únor 2011
Po Út St Čt So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 02Úno

    ve 2:31 středoevropského času na 13°54´ Vodnáře

    Sabiánský symbol pro 14. stupeň Vodnáře zní „Vlak vjíždí do tunelu“, s podtextem „Schopnost ukrátit si proces přirozené evoluce cvičením vůle, mentální pohotovostí a fyzickou sebekázní.“

    V Mayském orákulu je dnes v kalendáři BEN – cestovatel prostoročasem, andělský posel, odvaha, nové směry.

    31. ledna byla na Slunci objevena „věnčitá díra“. Jak se Slunce pohybuje, tak se tato díra natáčí směrem k Zemi a k nám pak vane sluneční vítr. Lidé citliví na atmosférické vlivy mohou přes své tělo odečítat zprávy o vlivu větru, který k nám posílá Slunce.

    Vzhledem k tomuto jevu by by mohl být intenzivní celý první únorový týden. Vyjít vstříc vzniklé situaci můžeme důsledným pitným režimem, zdravou životosprávou a přepnutím na úsporný režim při výdeji energie.

    Země prochází radikálními energetickými proměnami a my, jako její hosté, brázdíme její krajiny, procházíme se jejími zahradami a vnímáme půdu, která nám vibruje pod nohama. Abychom za cesty udrželi v rukou otěže svého spřežení, potřebujeme zůstat uzemněni, jak nejvíc to dokážeme.

    Jednotlivé fáze Luny

    Obvykle žijeme v domnění, že novoluní začíná okamžikem, kdy Slunce je v přesném spojení s Lunou. V únoru se tak stane třetího, v půl čtvrté ráno. Luna je však ještě těsně předtím pohlcena tmou a pomalu před námi mizí. Těchto několik hodin, nazývaných ztemnělá Luna (pozor, nezaměňovat s Lilith), je dobrou příležitostí k rozjímání a kontemplaci, k práci se sny a vizemi.

    Před námi se otevírá kreativní prostor k  pojmenování našich záměrů v souvislosti s novoluním a vstupem do nového 28,5 denního období. Chvíle pro ztemnělou Lunu začíná 1. února v půl třetí odpoledne a končí v okamžiku novoluní, 3. února v půl čtvrté ráno.

    Čas ztemnělé Luny představuje barvité okamžiky, v nichž se můžeme setkat sami se sebou, naslouchat potřebám své duše. Jako dřímající semínko, připravené pod sněhem k prvnímu rašení, jako motýl, ťukající na stěnu kukly. Čas se na chvilku zastaví a my můžeme vnímat svůj vnitřní hlas, vyčistit si mysl a tělo a připravit se k něčemu novému.

    Můžeme se cítit unaveni, toužíme po tiché samotě. Otevíráme náruč pro naplnění svých představ a záměrů. Připravujeme se na to, co přichází s novým srpkem Luny, objevujícím se každým okamžikem. Během své praxe jsem fázi ztemnělé Luny viděla v osobních horoskopech několika dul, jejichž životním posláním je provést budoucí maminky k porodu.

    Únorové novoluní se odehrává v kulisách neotřelého, nekonvenčního a originálního individualisty Vodnáře, jehož fokus je zaměřen na sociální povědomí, ekologické myšlení, kvantovou fyziku či na podobné záležitosti, vymykající se šedi průměrnosti.

    Chcete – li splývat po jeho proudu, zapojte svoji originalitu, nápaditost a bystré myšlenky a nechte se inspirovat jeho jedinečností k mimořádným činům, které nezůstanou nepovšimnuty.

    Od začátku roku se ke Slunci a Luně připojuje v novu bojovník Mars a stejně tak tomu bude i v březnovém novoluní. Ve znamení Vodnáře se nabízí využít jeho aktivitu a energii více na mentální úrovni než ve fitcentru.

    A na závěr ještě jedna zajímavost. Zrovna dnes oslavují v Číně nový rok zajíce. Jak píše dnešní tisk, čínské úřady odhadují, že během letošní sváteční cestovní sezony, která začala 19. ledna a potrvá do 27. února, pojede domů a pak se bude vracet zpátky na svá pracoviště v celé zemi na 710 milionů lidí! Většina sezonních dělníků se dostane domů pouze jedenkrát ročně a to právě při těchto oslavách.

    Krásné prožitky v době novoluní vám přeje Máša Růžičková

    Posted by admin @ 20:22

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.