Kalendář

Únor 2011
Po Út St Čt So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 17Úno

    v 8:36 hodin středoevropského času, na 29°21´ Lva

    Nejprve bych vás ráda upozornila, že na planetárních konstelacích, konaných o víkendu 12. a 13. března, jsou ještě volná místa. Je vítán každý, kdo má zájem o nahlédnutí na své vnitřní postavy, na svoji energetickou výbavu, na svoji současnou situaci, na svoji rodinu, vztah, apod. z jiného místa pohledu než jak je obvykle zvyklý.

    Poslednímu stupni Lva přísluší sabiánský symbol „Nezapečetěný dopis“. S dalším vysvětlením „Člověk si uvědomuje, že všechny myšlenky a poselství spolu musí všichni nevyhnutelně sdílet“.

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem Lamat – harmonie, láska bez hranic, jasná perspektiva, brána do páté dimenze.

    Únorovým úplňkem končí série pěti úplňků, z nichž každý se odehrával na samém konci znamení.

    23. října loňského roku byl úplněk na závěrečném stupni Berana, 21. listopadu taktéž v Býku, 21. prosince v Blížencích, minulý měsíc 19. ledna v Raku a dnes, v pátek 18. února na posledním stupni Lva, na stálici Regulus.

    Pokud máte některou z osobních planet na těchto stupních, mohli jste v posledních pěti měsících ve svém životě zaznamenat značně živo, případně jste mohli zaslechnout neodbytné ťukání na dveře některým ze svých osobních či rodinných témat.

    V úplňku se ocitáme ve špičce lunárního cyklu, odkud cesta vede k postupnému dokončování cyklu během cca patnácti dnů. Tehdy přijde chvíle novoluní a tak to jde každý měsíc stále dokola.

    Fenomen úplňku je opředen magií a tajemstvím již odedávna. Ten dnešní je ještě o kousek hloubavější a citlivější než tomu běžně bývá.

    Luna dnes stojí nejen proti Slunci, jak bývá v úplňku pravidlem, ale i proti Neptunovi, jenž stojí těsně vedle Slunce. Neptun zamlžuje racionální mysl, vyhazuje pojistky v levé mozkové hemisféře, abychom byli nuceni napojit se do pravé kabinky svého velícího centra, do místa, kde sídlí představivost, fantazie, poezie, empatie a spirituální rozměr.

    Levá hemisféra je objektivní, rozumová, slouží logické, analytické inteligenci, abstraktnímu zpracování informací, teoretickému myšlení. Vyjadřuje se řečí, žije prostřednictvím světa akustického. V astrologickém pojetí je to Slunce, Mars, Saturn.

    Vliv levé hemisféry rezonuje do pravé poloviny těla. Máte – li fyzické problémy právě tam, začněte zkoumat své zaměření do levé hemisféry.

    Mona Lisa, vytvořená ze dvou levých polovin

    Pravá hemisféra je subjektivní, citová, slouží konkrétní inteligenci, globálnímu zpracování informací, intuitivnímu a emočnímu myšlení. Vyjadřuje se písmem a obrazem, pohledem, gesty, postoji, chováním, žije ve světě vizuálním. V astrologii jsou jejími zástupci Luna, Venuše, Neptun.

    Je propojena s levou polovinou těla. Jestliže se objevují v těle problémy právě v této části, signalizují určitou disproporci v pravé mozkové hemisféře.

    Mona Lisa, vytvořená ze dvou pravých polovin

    V jednom z dalších příspěvků se budeme věnovat mayskému kalendáři a jeho novému přiblížení. Podle proslulého experta C.J.Calemanna i podle dalších zdrojů přichází doba obrovského zlomu ve vývoji lidského druhu, kdy začneme fungovat v pravé hemisféře.

    Nejen revoluce v arabském světě, ale i naše kotlinová politika nasvědčuje tomu, že je to jediná cesta, kudy ven.  Ačkoli nás společnost po dvě tisíciletí přesvědčuje o výsadním postavení levé hemisféry, potřebujeme mít už jen z důvodů přežití zapnuto v obou mozkových polovinách.

    Využijme dnešní nabídku a zkusme pro začátek oživit obě vyjmenované kvality, zapojit je rovnovážně do svého života, abychom se postupně začali zabydlovat i v pravé části.

    Po celou dobu cvičení si ponechte pootevřená ústa, aby se uvolnil tlak ve spodní čelisti.

    Zaměřte se na svůj dech, a s nádechem mu dovolte pomaličku putovat po zádech směrem nahoru. Nechte jej, ať nadlehčuje a rovná vaši páteř.

    Nahoře svoji pozornost otočte na druhou stranu těla, jako když v bazénu doplavete ke stěně a jemně se odrazíte k otočce do opačného směru.

    S výdechem dovolte svému dechu zvolna putovat  po přední části těla shora dolů. Cítíte, jak se s výdechem zjemňuje vaše svalstvo a tkáň kolem srdce a jak se vydechnutý vzduch vsakuje do země, na které stojíte.

    Udělejte ještě jednou to samé kolečko:

    Znovu se nadechněte a s nádechem aktivujte svoji sílu a přímost v narovnané páteři.

    Přesuňte svoji pozornost přes temeno hlavy na přední stranu těla a s výdechem aktivujte jemnost a otevřenost v srdeční čakře a nechte vydechnutý vzduch odejít až dolů do země.

    Uvolněte se v ramenou a  ve spodní čelisti – můžete ta místa jemně prohýbat, můžete si zazívat.

    Na chvíli vnímejte energetické pole, které jste kolem sebe právě aktivovali. Kromě fyzické schránky máte také energetické tělo a jeho centrem je vaše bříško.

    Představte si, jak se toto pole rozšiřuje jak před vámi, tak i za vámi, do obou stran i nad a pod vaším tělem.

    Nechte si pár vteřin, určitý čas, abyste svoje pole vybalancovali k úplné spokojenosti.

    Uvědomte si kvalitu, po které toužíte a kterou možná právě pociťujete – klid, harmonii, soulad.

    Cvičení je součástí bojového umění Aikido.

    Krásné dny vám přeje Máša Růžičková

    Posted by admin @ 15:40

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.