Kalendář

Leden 2011
Po Út St Čt So Ne
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 03Led

    v 10:02 středoevropského času, na 13°39´ Kozoroha

    Tomuto stupni Kozoroha přísluší sabiánský symbol “Starý reliéf jako svědek dávno zapomenuté kultury, vytesaný do žuly“, s  podtextem V každé kultuře je přítomno úsilí objevit to, co má stálou hodnotu a nechat vše nepodstatné stranou.

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem AKBAL – cesta do vlastního nitra, zkoumání snů, intuice, tajemství a klid.

    Také právě ukončený rok 2010 vběhl do vesmírného reje lednovým zatměním Slunce. Zatímco se běžně  objeví v průměru čtyři zatmění do roka, v tomto roce jich bude celkem šest:
    4.1., 1.6., 15.6., 1.7., 25.11. a 10.12.  Více na stránce
    lunární kalendář 2011

    Pás viditelnosti dnešního zatmění Slunce zahrne i Evropu, bude tudíž, pokud nám to jasnost oblohy dovolí, viditelné i na území ČR.

    Detailní popis kdy, kde a jak zatmění probíhá a jak jej lze bezpečně sledovat, najdete na
    http://scienceworld.cz/aktuality/castecne-zatmeni-slunce-4-ledna-2011-6170

    Numerologicky odkrývá dnešní den součtem všech čísel tarotovou kartu Poustevník, splývající se znamením Kozoroha.

    Zatmění Slunce probíhá za některého z novoluní, zatímco zatmění Luny se odehrává během některého úplňku. Dnes Luna došla k nejtmavšímu bodu a od tohoto okamžiku začne její měsíční svit zase sílit. To je jedna z příčin, proč zatmění Slunce věští vstup něčeho nového na jeviště života, vysazování semínek nových rostlin, pokládání základů něčemu novému a dosahování dalších cílů na podkladě nových zkušeností.

    Zatímco zatmění Slunce značí orientaci na směr, cíl a záměr, lunární zatmění se odehrává více na emocionální a prožitkové úrovni.

    V horoskopu dnešní události je červeně vyznačena napjatá struna (kvadratura) mezi dvojicí Slunce s Lunou a Saturnem ve Vahách. Kdo zná toto spojení ze svého horoskopu, nepochybně načerpal bohaté životní zkušenosti v situacích, kdy nešlo mlčet nebo nešlo jinak než jednat.

    Saturn zkrátka nenechá člověka stát se založenýma rukama a nečinně přihlížet, když se stává svědkem nepravostí či nezákonných přestupků, nedodržování disciplíny či nezodpovědného, neprofesionálního postoje „já nic já muzikant“. Touží záležitosti napravit a dokončit, jak se patří.

    Stejně tak tomu bude v kontextu dnešního zatmění. Vyjmenovaná témata, kolem nichž se točí Saturnova pozornost, budou zaplňovat stále více řádky v médiích. Pluto v Kozorohu, nedočkavě podupávající ve sněhu, si mne ruce, že se pomalu chystá velká změna, jejíž scénář nosí v kapse zimníku všude s sebou a občas z něj kousek přečte zatím jen v místní hospodě.

    Oba dva pánové, jak Saturn, tak i pán podsvětní říše Pluto měli poněkud jinou představu o nápravě společnosti než jaká je realita. Bude zajímavé sledovat vývoj událostí v průběhu následujícího roku, zvláště s odstupem vždy jednoho čtvrtletí.

    To znamená, že počátkem dubna, července, října tohoto roku a ledna roku příštího lze očekávat  správné načasování k vybudování pevného základu pro nové cíle a aktivity.

    Se Saturnem počítejme s pomalým, ale jistým postupem. V průběhu roku se však přidá do party Uran, který je oba popožene, že se nebudou stačit divit. Saturn s Plutem a s Uranem se naposledy takhle pěkně sešli v šedesátých letech minulého století, takže generace dnešních zralých osobností tehdy narozených tuhle partičku důvěrně zná. Mladší ať zalistují stránkami historie, co se tady a ve světě tehdy vlastně odehrávalo.

    Toto zatmění se týká především kardinálních znamení – Raka, Kozoroha, Berana a Vah. A také těch z nás, kteří mají jakoukoli osobní planetu nebo základní osy na 14. stupni některého ze jmenovaných znamení. Přinejmenším jsou to ti z nás, kteří mají na tomto stupni své Slunce, což jsou Raci, narození kolem 6.července, Kozorozi kolem dnešního data, Berani kolem 3.dubna a Váhy narozené kolem 7.října. Další aktivisty je možno odhalit na základě jejich kompletních dat narození.

    Pěkný vstup do nové energie roku 2011 vám přeje

    Máša Růžičková


    Posted by admin @ 21:38

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.