Kalendář

Březen 2010
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 29Bře

    ve 4:25 letního času na 10° Vah

    Sabiánský symbol pro tento stupeň zvěrokruhu zní „Kanoe překonala nebezpečné peřeje a nyní pluje po klidné vodní hladině“, s podtextem „Sebekontrola a rovnováha, nutná k dosažení pevného stavu vnitřní stability“.

    V Mayském orákulu je dnes v kalendáři Akbal – cesta do vlastního nitra, zkoumání snů, intuice, tajemství a klid.

    Hvězdná brána se s jarní rovnodenností a vstupem Slunce do znamení Berana otevírá mimořádně zajímavým směrem.

    17.března, dva dny po březnovém novoluní, byla v médiích uveřejněna zpráva o významném vědeckém objevu, jak zamezit růstu zhoubného nádoru. Princip je samozřejmě jednoduchý, jak to tak u velkých myšlenek bývá (stačí na to přijít).

    Vědci navázali patrně bezděky na metodu devitalizace MUDr. Fortýna z doby přibližně před 12 lety. Jednalo se o přerušení výživy a následné vyhladovění nádoru jeho prostým podvázáním. Objev byl tehdy označen jako nepřijatelné šarlatánství, hodné sysifovské ceny.

    Vědeckému týmu Akademie věd se nyní podařilo prokázat, že rakovinový nádor „kultivuje“ své okolí tak, aby od něj dostával potřebné živiny k růstu. Nádor přizpůsobuje svůj ekosystém k obrazu svému tím způsobem, že od něho získá potřebné růstové bílkoviny.

    Jedna skupina onkologů se stále drží tvrzení, že rakovina je způsobena buňkami, jež se vymkly kontrole. Nejnovější teorie však ukazují, že novotvar si kolem sebe vytváří prostředí, ve kterém je skvěle životaschopný.

    Tato myšlenka je fantastickým podobenstvím současného dění a tlaků, kterým jsme vystavováni. Ať už sami v sobě nebo zvenčí. Pokud budeme dodávat životadárnou energii pro vznik nemoci (a nemusí se jednat ani o tak závažná onemocnění jako je rakovina), budeme v sobě vytvářet prostředí, „ekosystém“, v němž buňky, inklinující k chorobným projevům, budou zahrnuty veškerou naší pozorností. Zdravá tkáň však zůstane  opomenuta, považována za samozřejmost.

    Je proto docela logické věnovat větší příliv energie a větší péči zdravým buňkám než ne-mocným. Je to výzva k opuštěni teorie, že s nemocí je nutno bojovat. Je nutno ji naopak přijmout jako nezbytnou součást určité životní fáze, věnovat se kultivaci zdravého ekosystému, péči o tělo, duši a ducha.

    Podobně je to i v celoplošném měřítku, jak se dneska říká. Současné vesmírné dění totiž opakuje v jiné variantě období velké hospodářské krize z počátku třicátých let minulého století.

    Ti, kdo se zajímají o astrologii vědí, že se jedná o opakování takzvaného velkého téčka mezi Saturnem, Uranem a Plutem v základních znameních (Beran, Rak, Váhy, Kozoroh). Bylo by nanejvýš pošetilé strkat před touto skutečností hlavu do písku a snažit se lpět na současném způsobu života. Náš ekosystém dostává zabrat už mnohá desetiletí, rakovinné buňky naší „vyspělé společnosti“ si jej dobře připravily.

    Co můžeme v této době dělat, o co se opřít, jak se podpořit, jak se postarat o svoji duši, svoje tělo a svého ducha. Odpověď jsem našla ve slovech věhlasné americké psycholožky Virginie Satir, která pronesla na sklonku svého života. U nás vyšlo například její dílo o rodinné terapii – Kniha o rodině, a mnohé další.

    „Když jsem byla mladá a svobodná, měla jsem neomezenou představivost a snila jsem o tom, jak změnit svět. Jak jsem byla starší a zkušenější, zjistila jsem, že svět nezměním, a tak jsem se zaměřila jen na změnu své země. Avšak ani to nešlo. Když jsem došla ke zralému věku, v jedné chvíli zoufalství jsem si umanula změnit jen svou rodinu, své nejbližší, ale ani to se nepovedlo. A teď, když jsem téměř nad hrobem, si najednou uvědomuji, že pokud bych změnila nejprve sebe, mohla bych změnit svoji rodinu. Pak bych mohla změnit svoji zemi a kdoví, možná i celý svět.“

    O hlavních aktérech současného dění – Saturnovi, Uranovi s Jupiterem a Plutovi si povíme zase někdy příště.

    Máša Růžičková

    Můžeme se rozhodnout, jestli se budeme cítit zoufalí nebo šťastní. Množství vynaložené energie je totožné.

    Carlos Castaneda

    Posted by admin @ 19:32

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.