Kalendář

Březen 2010
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 14Bře

    ve 22:01 hodin středoevropského času, na 25°10´ Ryb

    Tomuto stupni Ryb přísluší sabiánský symbol „Lidé pozorují, jak se za soumraku objevuje uzoučký srpek rostoucího měsíce. Uvědomují si, že nadešel čas začít realizovat své plány“. S dalším vysvětlením „Uznání hodnoty individuálních reakcí na životní podněty“.

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem Lamat – harmonie, láska bez hranic, jasná perspektiva, brána do páté dimenze.

    Do nového astrologického roku vstoupíme za jarní rovnodennosti 20. března 2010, kdy Slunce postoupí do Berana, prvního znamení zvěrokruhu. Dnešním novoluním v Rybách se roční astrologické kolečko pomalu uzavírá. Na mimořádně významné období, do něhož vstoupíme počínaje jarní rovnodenností, se podíváme v příštím příspěvku.

    Novoluní v Rybách svědčí samo o sobě o hluboké intuici, o napojení na léčivé energie, o přirozené kreativitě a vnímání sil, které nejsou vysvětlitelné levou hemisférou mozku, ovládající logiku a rozum.

    Kde se kolečka kříží?

    Lidé se domnívají, že jejich životní historie je jednou daná. Je pravdou, že jednotlivé události, které se staly nedávno nebo ještě předtím, v dospělosti, v pubertě nebo v dětství změnit nemůžeme. Můžeme se ale pokusit o jejich odlišnou interpretaci, o změnu dojmu, jaký si z určitých zkušeností v sobě neseme, updatovat svůj původní software. Oddělíme zakořeněné emoce, které v nás ta chvíle zanechala a zkusíme se podívat do minulosti s odstupem, z pohledu nezaujatého pozorovatele.

    Někdy, z nejrůznějších důvodů, to děláme přirozeně. To nepříjemné automaticky smažeme a uvolněné místo vyplníme novým záznamem. Většinou to bývá z pudu sebezáchovy, ze strachu, že se těžké vzpomínky budou neustále vracet a my se vystavíme nekonečnému trápení. Přitom všem ale zapomínáme vysypat koš, takže nepříjemná vzpomínka zůstává někde hluboko uložená. Nelze ji jen tak jednoduše skartovat nebo odvézt i s počítačem do sběrného dvora.

    Této situaci můžeme vyjít vstříc tak, že změníme výpovědní hodnotu svých nelehkých prožitků. Můžeme změnit také pořadí důležitosti jednotlivých zátěžových momentů, k nimž se tu a tam stále vracíme, které si při pohledu do budoucna bezděky opakovaně připomínáme.

    Místo toho, abychom je v sobě měli uložené jako bolestné zážitky, můžeme se na ně podívat jako na zpětnou vazbu, sdělení od druhých, kterého se nám tehdy dostalo. Vzpomínky nejsou vytesány do kamene, jsou tvárné a přizpůsobivé různými způsoby a formami.

    Vzpomínky na konkrétní událost jsou nevěrohodné i z pohledu zákona, jak by je označil obhájce při soudním řízení. Pokud by měl žalobce k dispozici pouze výpověď jednoho očitého svědka, nebude možné na ní postavit rozhodující verdikt vinen/nevinen. Zákon jasně vnímá nevěrohodnost lidské paměti a záznamů proběhlých událostí.

    Na základě svých vzpomínek a přesvědčení, předpokladů a očekávání si vytváříme své vlastní, paralelní reality. Tím způsobem získáváme takovou realitu, na niž se zaměříme. Vidíme to, co vidíme, slyšíme to, co slyšíme a cítíme to, co cítíme.

    Z jednoho místa se můžeme dívat na zasněžené vrcholky hor, prozářené slunečním jasem nebo na vchod do tmavé jeskyně. Když se vydáme svojí obvyklou každodenní trasou, můžeme spatřit dva světy, dvě všeobecně uznávané reality nebo jich dokonce můžeme vnímat více najednou.

    Novoluní v Rybách přímo vybízí k bohaté fantazii, představivosti, vizím a iluzionistickým kouskům. Můžeme se uchýlit k růžovému snu a vzápětí se ocitnou v depresích z tvrdé reality, která nemá se snem nic společného.

    Dnes dělá společnost Luně a Slunci ještě Merkur s Uranem. Jejich sepětí před námi otvírá cestu zcela novými, dosud neobjevenými trasami, podle map, o jejichž existenci jsme neměli dosud ani ponětí.

    Ocitáme se v labyrintu, z něhož najít cestu není až tak otázkou IQ, ale především na základě pružnosti, nápaditosti, bystrého úsudku, spontánní hravosti a neomezené fantazie. Mnoho lidí takto obdařených skončilo buď jako chovanci psychiatrického ústavu nebo se stali uznávanými umělci, jejichž dílo je pro ostatní úchvatné a obdivuhodné.

    Dopřejte si po dalších 14 dnů ochutnávku z této nabídky, popusťte uzdu své představivosti a vydejte se tam, kam si to dovolí zcela přirozeně malé děti, naši velcí učitelé.

    Ještě jedno upozornění. Je možné se přeskontaktještě přihlásit na planetární konstelace, které budu pořádat 24. a 25. dubna. Jste srdečně zváni, a nezáleží na tom, jestli jste nebo nejste znalí astrologie. Pár volných míst je ještě k dispozici.

    Přikládám ještě jednu pozvánku na víkendový seminář  Žena v proměnách času – Jak celostním způsobem podpořit zdraví a procesy transformace v životě ženy
    (nejen) očima SHIATSU
    , který pořádá Katka Kotková www.vlcimak.cz a Jana Slavíčková
    7. -9. KVĚTNA 2010  v meditačním centrum Skalka u Doks

    Hodně radosti vám přeje Máša Růžičková


    Posted by admin @ 20:42

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.