Kalendář

Únor 2010
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 12Úno

    ve 3:51 hodin středoevropského času, na 25°18´ Vodnáře

    I nadále sjíždíme horskou dráhou dolů a nahoru, do propadů a do výšin, houpeme se na houpačce sem a tam. Dnešní novoluní má odlišný, výjimečný charakter od jiných. Vedle tandemu Slunce – Luna zaujímá hlavní roli také dvojice Neptun – Chirón. Všichni čtyři tvoří dohromady jeden nerozlučný celek a přinášejí na zlatém tácu ochutnávku dnešního novu, počátečního bodu lunárního cyklu.

    Neptun je planetou bezbřehého oceánu pocitů a mimořádné vnímavosti všeho, co se děje. Je věrným průvodcem básníků a blouznivců, zachránců, umělců s velkou představivostí a mystiků.

    V nejjednodušším provedení se člověk se silnými rysy Neptuna (s větším počtem planet v Rybách nebo ve 12.domě, s jednou z os horoskopu v Rybách) může stát závislým ať už vztahově nebo prostřednictvím některé materie.

    Ve svém vrcholu se může stát duchovním učitelem, člověkem, který se s nepodmíněnou láskou obětuje pro druhé, bez očekávání vděku za prokázané služby. V neptunické atmosféře je možné prožít buď zklamání, utápění vlastních iluzí nebo naopak dosažení vyvrcholení spojení ducha s tělem v božské nirváně či osvícení.

    Také Chirón klade důraz na sjednocení dvou protipólů – ženského a mužského prvku, lidské a animální kvality. V mytologickém příběhu je Chirón zobrazen jako kentaur, napůl kůň a napůl člověk. Jeho mužskou stránku nese jeho koňská část těla a ženskou lidská polovina. Jako jediný z válečnických kentaurů byl vzdělaným lékařem, léčitelem, učitelem a věštcem. Byl nešťastně otráven šípem, ale nemohl zemřít, jelikož byl nesmrtelný, a své zranění si nedokázal vyléčit. Nakonec, pro velké utrpení, požádal vládce bohů Dia o smrt.

    Chirón v horoskopu vypovídá o primárním zranění, původem často z dětství. Ačkoli je mnohdy vyléčeno, jizva po zranění se při změně klimatických podmínek občas ozve.

    Společným úsilím Neptuna s Chirónem je odkrytí duchovní vrstvy, vykoupené nelehkými zkušenostmi. K podpisu obou zúčastněných pod kontrakt o vzájemné spolupráci došlo například v roce 1945, na konci 2.světové války.

    Ještě poznámku pro generaci s Plutem ve Lvu, to znamená ročníky 1938 až 1957. Jelikož Mars (symbol síly a akční energie) se až do 10. března pohybuje ve Lvu zdánlivě opačným směrem, je možné při střetu s Plutem očekávat unáhlené emoční reakce, výbušné střety či obdobná sblížení lidského druhu. Totéž se týká i těch, kteří mají ve svém horoskopu silné znamení Lva (s větším počtem planet ve Lvu nebo v 5.domě, s jednou z os horoskopu ve Lvu).

    Není žádoucí přikládat v takových chvílích polínka do plápolajícího krbu. Nejlepším receptem, jak na to, je nechat přicházející energii projít a pak ji propustit, ať odejde svou cestou.

    Jak praví zenové přísloví: Přichází – li, vítáme ho. Odchází – li, nebráníme mu.

    26. stupni Vodnáře přísluší sabiánský symbol „Garážmistr testuje hustoměrem autobaterii“, s dalším vysvětlením „Pohotovost při aplikaci přírodních zákonů k řešení každodenních problémů, vyplývajících ze života v naší technologické společnosti.“

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem Cauac (čteno ka uak), předposlední z dvaceti symbolů – bouře, oheň, déšť, aktivace pro přechod na vyšší úroveň.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 21:35

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.