Kalendář

Srpen 2009
Po Út St Čt So Ne
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 05Srp

    ve 2:55 hodin letního času na 13°43´ Vodnáře

    14° Vodnáře přísluší sabiánský symbol “Vlak vjíždí do tunelu.“ S podvysvětlením: Schopnost ukrátit si proces přirozené evoluce cvičením vůle, mentální pohotovostí a fyzickou sebekázní.

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem Manik – brána, nová příležitost, identifikace.

    Dnes se uzavírá procházka promenádou letních zatmění, počínaje zatměním Luny 7.července, pak zatměním Slunce 22. července a dnešním zatměním Luny konče. Tentokrát naposled aktivací znamení Vodnáře a protilehlého Lva. Příští zatmění nás čeká na Silvestra v Raku.

    Minule jsem se zmínila o mayském kalendáři, mnohokrát uváděném v souvislosti s rokem 2012. Dnešní zatmění je vhodnou příležitostí podívat se trochu blíže na to, co je stále obestřeno mnoha nejasnostmi a mýty o blížícím se konci světa. Fanoušky astrologie prosím, ať se dnes i oni naladí na trošku jinou strunu.

    Carl Johan Calleman, odborník v tomto směru na slovo vzatý, uvádí jak ve své knize Mayský kalendář – průvodce budoucností lidstva, tak na své webové stránce www.calleman.com mnoho zajímavých údajů.

    Jedním z nich je upřesnění data konce mayského kalendáře. Podle Callemana je inkriminovaným datem  28.10.2011, kdy se uzavírá takzvané období sedmého dne. Střídání mayského dne a noci probíhá v různě dlouhých obdobích na různých úrovních. Toto střídání si můžeme představit jako opakovaný nádech – výdech, kdy se při každém naplnění plic rozšiřuje kapacita každé buňky, člověka / bytosti / vesmíru a pozvedá se o úroveň výš.

    Mayská devítiposchoďová kosmická pyramida má celkem devět stupňů podsvětí. Její počátek se datuje Velkým třeskem před 16,4 miliardami let a vrchol je vymezen datem 28. října 2011. První podsvětí je buněčné, 2. zvířecí, 3. rodové, 4. kmenové, 5. regionální, 6. národní, 7. planetární, 8. galaktické a poslední 9. vesmírné. Devět úrovní podsvětí odpovídá devíti úrovním evoluce vědomí.

    Podíváme – li se na rytmus nádechu a výdechu a střídání mayských dnů (vzestupu) a nocí (poklesu) poslední doby, zjistíme, že v současnosti se pohybujeme v šestém z celkem sedmi dní (13. listopadu 2008 – 7. listopadu 2009). Sem spadá inaugurace Baraka Obamy (20. ledna 09), který shodou okolností oslavil před dvěma dny své 48. narozeniny, takže dnešní zatmění se jeho osoby významně dotýká.

    Během předcházející páté noci (18. listopadu 2007 – 11. listopadu 2008) –  poklesu, se objevily první příznaky finanční krize, včetně odhalení letadlového megapodvodu Bernarda Madoffa, který k uspíšení krize přiložil svá pořádná polínka do ohně.

    7. listopadu letošního roku se před námi otevírá epocha šesté noci – poklesu, trvající do 1. listopadu 2010. C.J.Calleman říká, že pokud jsme ještě v šestém dni chovali určitou naději na obrat k lepšímu, v této fázi pochopíme, že růst ekonomiky již za daného stavu není dále možný.

    Po šesté noci bude následovat závěrečný sedmý den (2. listopadu 2010 – 28. října 2011) jako velká výzva pro integraci nových energií, které mohou lidstvo posunout k osvícení.

    Zajímavý je také pohled Mayů na čas a jeho vnímání. V našem západním systému jej chápeme jako ryze kvantitativní, vyčíslitelnou položku. Pro Maye byl čas výhradně otázkou jeho kvality, tak, jak tomu je dosud v zemích, kde člověk čeká hodiny na dopravní prostředek, a nikomu z tamějších obyvatel nevadí, kdy ten autobus či vlak přijede. Kromě jiného ani nepotřebují hodinky, aby nějaký čas sledovali. Podobně jako v Praze nedávno skupina Rómů, utábořených před nemocnicí demonstrovala pro nás něco zcela nevídaného, pro Maye nepochybně přirozeného. Čas, neměřený na hodinkách, ale pozorností a zájmem, zaměřeným do prožitku přítomného okamžiku.

    Nebudu už vás dnes dále zahrnovat přílivem nových informací s tím, že v příštím příspěvku můžeme, budete – li mít zájem, pokračovat.

    Krásné letní dny vám přeje Máša

    Posted by admin @ 23:47

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.