Kalendář

Květen 2009
Po Út St Čt So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 21Kvě

    v 14:10 hodin letního času, na 3°27´ Blíženců

    Novoluní v Blížencích, zapojené do kosmické hry pouze zvláštním kontaktem/nekontaktem v kvinkunxu s Plutem (hluboká transformace vědomí), a to celé posazené do obrazu saturnského vědra. Léčba společnosti, a v rámci společnosti i nás, mravenečků, pobíhajících sem a tam, dosahuje nyní ve své intenzitě maximálního výkyvu. Poměrně náročné…v komunikaci ve vztazích, v dorozumívání se a v hledání společné báze jak v partnerství, tak i na bilaterální úrovni, v pozemské nejvyšší, a pak ještě dál, až tam nahoru, kde jsou už jen ty autority shůry – ano, i tam je Saturn.

    Saturnské vědro bývá často obrazem setkání s vlastním stínem v rámci Zákona přitažlivosti – každý z nás potká právě ten svůj, ostatní kolem projdou bez povšimnutí, a ani se nejeví býti stíny. Někoho štve  na druhém klasická vymačkaná zubní pasta od spodního okraje, druhého trápí vztah s kritickým partnerem „taťkou/mamkou učitelkou“, třetí je sužován nedostatkem pozornosti.

    Zkusme se postavit do místa Saturna – našeho stínu, a tak, jako tomu bývá v konstelacích, vklouznout do jeho bot a ochutnat, jak se tam vlastně ten druhý člověk cítí, co trápí jeho, a jak vnímá on naše reakce a jaké naše chování v něm naopak vyvolává jeho potřebu hodnotit a dívat se z patra.

    Před pár dny jsem na jedné skvělé přednášce zažila setkání s vlastním Stínem. Při jednom výroku přednášející osoby, mimochodem mě velmi blízké, jsem měla chuť vyletět ze židle a zakřičet něco na obhajobu vlastního protichůdného názoru. Ale nic jsem neudělala, jen jsem si tiše povzdechla, odnesla si tu zkušenost domů, a nechala ji v sobě pár dnů hlodat. Až poté, co jsem si namalovala pro tu situaci obrázek, jsem pochopila, že moje nespokojenost a zklamání pramení z něčeho jiného.

    Nejprve jsem si myslela, že nepříjemná, arogantní postava vlevo je ona osoba, a že andělská bytost, plná lásky napravo, jsem pochopitelně já.

    Pak jsem si přečetla znova své zadání: Jak naložit se svou nespokojeností, se zklamáním, a došlo mi, že ten obrázek je o mně, můj hněv je zobrazen v arogantní postavě vlevo a laskavá tvář vpravo je řešením situace – vstřícná a nakloněná k řešení a vysvětlení. Dlužno dodat, že k rozhovoru a vyjasnění situace podle tohoto scénáře pak mezi námi došlo.

    Na své cestě k léčbě našich nezhojených ran, jejichž bolest nás rýpe někde hluboko v žaludku nebo pod žebry, ohýbá nás do předklonu, se nyní s podobnými situacemi můžeme zhusta setkávat. Jeden ze způsobů léčby je přijetí našeho podílu na daných okolnostech, ať v rámci rodinných vztahů nebo v širokém okolí nebo v globálním celku společnosti.

    Ještě jedno téma, které mi bylo tento týden několikrát předloženo k zamyšlení – guru. Naštěstí mám jen toho nejvyššího, odtamtud, shůry, a jsem tak docela spokojena.

    Stupni zvěrokruhu dnešního novoluní přísluší sabiánský symbol „Cesmína a jmelí oživují dávné vzpomínky na Vánoce“, s bližším vysvětlením: touha po pre – intelektuálním stavu vědomí.

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem Ben – cestovatel prostoročasem, andělský posel, odvaha, nové směry.

    Přeji vám krásné dny, plné slunečního jasu.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 19:18

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.