Kalendář

Duben 2009
Po Út St Čt So Ne
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 09Dub

    v 16:56 hodin letního času, na 19°53´Vah

    V den, kdy je úplněk va Vahách, svítí naplno v protějším znamení Berana Slunce, vesmírný zdroj energie, přírodního růstu a rozvoje. Váhy usilují o harmonii a schůdné, diplomatické řešení konfliktů. Se Sluncem v tomto znamení se například narodil Václav Havel. Mají přirozené estetické cítění a vztah k uměleckým múzám. Nezřídka se umění stává i jejich profesí. Lunou ve Vahách byl obdařen například William Shakespeare , slavný baletní mistr Rudolf Nurejev, architekt nezaměnitelného rukopisu Antonio Gaudi, obratný exministr zahraničí USA Henry Kissinger a řada dalších mistrů svého oboru.

    Místem, kam zaměřují Váhy nejvíce pozornost, jsou vztahy a finance. Oboje se už určitou dobu stává velice žhavým obecným tématem. Děje se to ještě intenzivněji od počátku března, kdy se Venuše vydala na svoji pouť ve zpětném, retrográdním pohybu.

    Planeta Venuše je hlavní generální ředitelkou znamení Vah. Od počátku února až do začátku května je Venuše v napjatém vztahu jak s Plutem – ministrem financí, tak s Lilith, která neakceptuje příkazy ani od ředitelky, ani od ministra, protože jejím krédem je zůstat vždy při sobě, autentická a autonomní. Venuše se snaží čistit staré resty, jak jí síly stačí, nemůže však na to stačit sama, zvlášť, když z ministerstva na ni mají nesmyslné požadavky, a její podřízené bojkotují její příkazy.

    Ve znamení Berana si Venuše ještě ke všemu umane, že všechno je bezodkladné a naléhavé. A my, nyní pod taktovkou Venuše, si můžeme připustit možnost, že unáhleným jednáním si věci mnohdy ještě více zkomplikujeme.

    Ve vztazích je to totéž v bleděrůžovém. Mamka si naplánuje, že se v sobotu zajde podívat na módní přehlídku nebo že umyje okna, hlava rodiny má představu, že celá rodina vyrazí na víkend do přírody a děti nechtějí nikam, protože mají něco domluveno s kamarády nebo chtějí být na počítači.

    Zkusme se i za těchto ztížených podmínek dohodnout, neprosazovat za každou cenu po beransku svou a najít schůdné řešení pro všechny zúčastněné strany. Když nás ovládne hektičnost a naléhavost, na chvilku se posaďme a prociťme, jak a kudy dál.

    Tolik k dnešnímu dni.

    Ráda bych vás ještě upozornila na příležitost zúčastnit se planetárních konstelací, které budou probíhat v sobotu a v neděli 23. a 24. května. Více se dočtete v následujícím příspěvku.

    20. stupni Vah přísluší sabiánský symbol „Rabín, vykonávající své povinnosti“, s podtextem „Schopnost čerpat sílu z tradice svých předků pro inspiraci a službu bližním“.

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem Lamat – harmonie, láska bez hranic, jasná perspektiva, brána do páté dimenze.

    Přeji vám krásné svátky velikonoční.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 14:30

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.