Kalendář

Únor 2009
Po Út St Čt So Ne
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 24Úno

    ve 2:35 hodin středoevropského času, na 6° 35´ Ryb

    Na horoskopu dnešního dne je zarážející opět a znovu již několik měsíců opakovaný tvar saturnského vědra, který bude charakteristický ještě i pro několik následujících měsíců. Saturnské vědro mají v osobním horoskopu mnozí z lidí, narozených například na konci dvacátých let dvacátého století nebo o čtyřicet let  později, ve druhé polovině šedesátých let a na počátku let sedmdesátých téhož století. Teď, přibližně po dalších čtyřiceti letech, přichází na svět nová generace dětí se saturnským vědrem.

    Každý si vybaví souvislosti mezi těmito obdobími a tehdejšími událostmi. Někomu vyvstanou bolestné vzpomínky na konec pražského jara a ruskou invazi, mladším se spíš objeví obraz hippies – květinových dětí, filozofie svobody a nenásilí, divadel malých forem, počínaje Semaforem se Suchým a Šlitrem, české filmové vlny, neuvěřitelné, neopakovatelné krátké svobody, která jak rychle vzplála, tak rychle byla udušena.

    Ti, jejichž vzpomínky se vážou ještě dál, vzpomínají na dobu těžké hospodářské krize dvacátých let, nezaměstnanost a nouzi, zatímco pro další generace se tato doba stala symbolem něčeho nového – módních trendů, mikáda, jazzu a šimi šimi, úžasného Art Deca a neuvěřitelně bohatého uměleckého projevu jak v malířství a architektuře, tak i v literatuře.

    Co můžeme očekávat po těchto zkušenostech předešlých generací nyní a zde, po uplynulých čtyřiceti letech. Krize už je tady, a ať je podle tvrzení některých politiků naše zlatá česká koruna jakkoli neotřesitelná, nestaneme se patrně jediným bezpečným ostrůvkem uprostřed rozhašené Evropy. Jestli jsme v dnešní vývojové fázi lidstva schopni kompenzovat krizové období neobvyklým rozmachem kultury, to posuďme každý sám. I v době utahovaných opasků se řada lidí zapisuje do kurzů salsy, tanga, a a výrazně neupadá ani „kultura“ obchodních center, galerií a megahyperobchodů. David Černý se svojí Entropou asi nezachrání renomé současné české kultury, která by se podle historických pravidel měla právě dostávat na svůj vrchol. Nebo že by zase existoval neviditelný underground?

    Co to vlastně je, to saturnské vědro. Na jedné straně horoskopu je přeplněno jako v ranním metru, zatímco naproti, v opačné, prázdné polovině kraluje jediná planeta – Saturn / buď nekompromisní kritik nebo moudrý učitel a rádce, eventuálně pánbůh s dlouhým vousem, který o všem rozhoduje. Není divu, když se majitel takového typu horoskopu projevuje nadmíru zodpovědně, uvážlivě, v extrémním případě jako ředitel zeměkoule, který je zatížen zodpovědností za druhé, kterou si na sebe dobrovolně přebírá. Takový člověk se v životě setkává s výzvou ubrat na vážnosti a začít brát život tak, jak přichází (lehkomyslnost už by byla nad rámec jeho možností.)

    Dnešní novoluní je ve znamení umělecky založených Ryb, a tak v sobě podporujme tvořivost a uvolnění, tvůrčí zápal a nadšení, naději a víru ve své schopnosti a ve schopnosti lidstva, které se mnohdy v krizových obdobích probouzí z mnohaletého spánku Šípkové Růženky.

    Ještě bych ráda upozornila na příležitost výcviku v BIOENERGETICKÉ ANALÝZE A V PRÁCI S TĚLEM podle W.Reicha s Johnem HAWKENEM MA.
    Výcvik je určen terapeutům, terapeutickým masérům a poradcům, všem, kteří pracují s lidmi a mají záměr zahrnout práci s fyzickým tělem a práci s energií do svého repertoáru terapeutických metod a přístupů.

    Bližší info najdete na

    rodinnekonstelace@volny.cz http://rodinnekonstelace.wz.cz

    Sedmému stupni Ryb přísluší sabiánský symbol „Paprsek světla se dotýká velkého kříže, ležícího na skalách, zahalených v mlžném mořském oparu“, s podtextem „Požehnání, jež posílí ty, kteří stojí děj se co děj za svou pravdou“.

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem CHICCHAN (čteno čík čan) – vitalita, prociťování, moudrost těla, instinkt, tvořivost, had, kundalíní, spojení s řádem.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 22:26

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.