Kalendář

Leden 2009
Po Út St Čt So Ne
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 24Led

    ve 8:55 středoevropského času, na 6°30´ Vodnáře

    Zatímco nejčastěji bývají v jednom roce čtyři zatmění, letos se na obloze objeví celkem šest kousků:

    I. – 26. ledna prstencové zatmění Slunce ve Vodnáři
    II. – 9. února polostínové zatmění Luny ve Lvu
    III. –  7. července polostínové zatmění Luny v Kozorohu
    IV. –  22. července úplné zatmění Slunce v Raku
    V. –  6. srpna polostínové zatmění Luny ve Vodnáři
    VI. –  31. prosince částečné zatmění Luny v Raku

    Zatmění si můžeme představit jako korektora směru. Naplánujeme si pěkně trasu na nedělní výlet, a ouha, do cesty nám někdo nastrčí rozkopanou vozovku. Buď se vydáme spořádaně po značkách objížďkou nebo se pokusíme za daných podmínek na místě improvizovat a najít jiné řešení. Odstavíme auto stranou a vydáme se poznávat neznámé kraje nebo skončíme v místní restauraci, zapředeme řeč se štamgasty, a oddáme se bohulibé konzumaci krajových specialit. Nebo se otráveni otočíme a pojedeme zpátky domů. Pokud se nenecháme hned v první chvíli odradit, můžeme z této zdánlivě nemilé situace leccos získat a vytěžit.

    Objevíme krásy dosud nepoznané, seznámíme se s lidmi, které bychom jinak v životě nepotkali, ochutnáme úžasné lahůdky, prostě si můžeme udělat život pestřejším a zajímavějším a prožít tak den plný dobrodružství. Je to čistě na nás, jak se rozhodneme – můžeme nadávat na „tamty“, kdo nám překazili naše plány nebo jdeme do toho, vstříc změnám a novým nabídkám, které na nás čekají na každém rohu. Jen trošku zbystřit zrak, nastavit uši, a  zavětřit, odkud vítr fouká.
    V pondělí 26. ledna to bude foukat z krajiny Vodnáře – známé pro svoji neotřelou jedinečnost, radost z možnosti dostat se do končin, které ještě nikdo neprobádal. Vodnář – znamení extrémních a nekonvenčních názorů a postojů, s touhou po prostoru, kde je dost kyslíku pro každého.

    Slunce i Luna jsou dnes těsně spojeny s planetou Jupiter. V tradiční astrologii bývá Jupiter označován jako „velké štěstí“ („malým štěstím“ je Venuše). Stejně jako všechno, tak i Jupiter má dvě tváře. Na jednu stranu velkorysost, nezkrotný optimizmus, velké pochopení, a v skrytu stínu přehánění, plané sliby, plýtvání a vytahování.

    Za této hvězdné kombinace vřele doporučuji nepřehánět to s kulinářskými požitky, protože za přítomnosti Jupitera si v důsledku totální nestřídmosti můžeme pokazit žlučník. Takže všeho s mírou, a raději si užívejme jupiterského přehánění v konzumaci neperlivé vody než abychom si vybírali z tabule, prohýbající se pod fantastickými pokrmy. Pokud podlehneme dnešnímu adrenalinovému pokušení, můžeme si způsobit slušnou kalamitu nejen v těle, ale také ve vztazích či na silnici.

    Ještě jedna zajímavost k zatměním. Jejich vliv můžeme vnímat celý následující rok. Průběh může vypadat následovně:

    v prvních šesti měsících si sice budeme vědomi, že máme před sebou rozkopanou silnici případně kráter po zemětřesení, ale nebudeme moc dobře chápat, co to má znamenat, a jak s tím naložit. Až teprve pak se nám v hlavě bude pomalu rozsvěcet, a my začneme postupně chápat, co že to ten osud po nás zase chce. V timebreaku si můžeme odečíst 19 let zpět, a vybavit si, co to tehdy bylo, co nás přimělo dívat se kolem sebe jinýma očima zpoza nových brýlí.

    Držme palce všem Lvům a Vodnářům, protože jsou to právě oni, na které mají od loňska tam nahoře políčeno, protože valná část zatmění se odehrávala a ještě se bude i letos odehrávat právě v jejich domečcích.

    Dnes tato speciální nabídka platí nejvíce pro vybrané Vodnáře, narozené kolem dnešního data, Lvy kolem 30. července a pak ještě v kvadraturách Býky kolem 27. dubna a Štíry kolem 30. října.

    Sabiánský symbol pro tento stupeň zvěrokruhu zní “Je vidět dítě, rodící se z vejce“, s podvysvětlením – Ohlašuje se zrození globálního člověka pro Nový věk.

    V mayském orakulu je dnešním symbolem MEN – modrý orel, naděje, sny a vize, třetí oko.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 21:49

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.