Kalendář

Prosinec 2008
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 20Pro

    Slunce 00°00 Kozoroha, 13:05 hodin středoevropského času

    Už jen podle zvukomalby toho výrazu je možné se dovtípit, že v okamžiku zimního slunovratu se sluníčko navrací od protinožců zpátky k nám, na naší severní polokouli.

    Dnešní noc je pro nás tou nejdelší z celého roku, a zároveň je pro nás příslibem, že noci budou ode dneška každým dnem kratší a denní jas delší. Před sebou tak máme příležitost jak k oslavě křesťanských svátků Vánočních a vstupu světla do našich srdcí, tak i příchodu slunečních paprsků na naši severní polokouli.

    Horoskop dnešního data vypovídá o tom, za jakých podmínek budou probíhat následující tři měsíce až do data jarní rovnodennosti, to znamená do 20.března 2009.

    Dnešním dnem opouští Slunce znamení Střelce a vstupuje do Kozoroha, prvního ze tří zimních znamení. Avšak není to jen Slunce. V těsném sepětí s ním je zde čerstvě přítomen i velikostí maličký, leč silou a mocí nepřehlédnutelný Pluto, vládce podzemní říše tajemství a stínů, ale i nejhlouběji ukrytých třpytivých drahokamů.  V Kozorohu bude mít Pluto ke svým zdrojům skrytým pod povrchem o poznání blíže nežli tomu bylo v ohnivém Střelci.

    Pokuď máte chuť, pro tento jediný den v roce si proveďte speciální rituál, který má takřka charakter plutonické čistky – staré, zetlelé záležitosti a odpad vyhodit a vytvořit tak prostor pro nové možnosti.

    Je to velice prosté:

    Nejprve si napište seznam všeho, čeho se chcete v příštím roce zbavit.

    Ke každé věci nebo k člověku či k osobnímu návyku si nakreslete obrázek.

    Každý papír s kresbou zvlášť jednotlivě spalte a přitom se s tou záležitostí pěkně rozlučte. Osvědčuje se schovat si kopii seznamu, a na konci roku 2009 si připomenout, čeho jste se chtěli zbavit.

    V další fázi napište seznam záležitostí, o nichž víte, že chcete, aby se v roce 2009 ve vašem životě objevily.

    Snažte se být v realitě, nicméně si dovolte popustit i uzdu fantazii a užít si přitom i trochu zábavy. Soustřeďte se na možnosti, a sepište si je, aniž byste se přitom zakousli jen na jedné speciální. Jedná se více o obsah než o formu.

    Ke každé možnosti si nakreslete obrázek.

    Každou kresbu zvlášť spalte, a přitom jednotlivé záležitosti postupně u sebe přivítejte. Udělejte si kopii i tohoto seznamu, abyste si na konci roku 2009 mohli připomenout, co jste si přáli, aby se ve vašem životě v roce 2009 objevilo.

    Během rituálu, ale i po něm, se otevřete svému vyššímu já a vyšším instancím, které vám pošlou všechno pěkné, protože tam, kdesi nahoře, ale i uvnitř nás jsou skryty jen ty nejlepší úmysly. Za pomoci Pluta je nepochybně odhalíme.

    Milí příznivci a čtenáři, blízcí i vzdálení,
    přeji vám všem klidné a radostné Vánoce 2008.
    Vřelé díky za vaši přízeň, Máša Růžičková

    Posted by admin @ 21:45

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.