Kalendář

Září 2008
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 14Zář

    ve 11:13 hodin letního času, na 22°54´ Ryb

    Tomuto  stupni přísluší sabiánský symbol „Médium, schopné materializovat, poskytuje seanci“, s podvysvětlením – Schopnost zhmotnit svoji energii ve vědomých ideálech či nevědomých tužbách.

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem Ik, inspirace, vítr, pravda a přítomnost, jasný záměr.

    Tak jako za každého úplňku, tak i dnes proti sobě stojí Slunce a Luna, dvě základní veličiny naší pozemské dimenze. Už jen to, že jsou takzvaně v opozici vypovídá o tom, že se jedná o konfrontační postoj dvou nesourodých sil. Slunce, mužský princip jang v zemském znamení Panny a proti němu Luna, ženský princip jin ve vodním znamení Ryb.

    Na scénu však dnes vstupuje Pluto. Zatímco jinak by se Slunce s Lunou nakonec nějak domluvili a ustoupili od svých nároků, s režisérem Plutem to nebude jen tak. Tomu se nejedná o to být zviditelněn a užívat si ve světle reflektorů a zábleků kamer fotoreportérů. Jemu jde výhradně o uspokojení osobní mocenské sféry zájmů, ať je to cokoli. Buď v rovině drobných dohadů o tom, kdo dnes uklidí nádobí nebo na úrovni celosvětového významu o tom, kdo se postěhuje do Bílého domu.

    K prosazení osobní vůle je Pluto připraven použít jakékoli prostředky – viz i naše malé domácí kauzičky. Pluto je vládcem podsvětní říše, která je nám, smrtelníkům nepřístupná, pokud k ní nenajdeme klíč sami u sebe, uvnitř, v našem nevědomí. Pokud se uchýlíme pouze k racionální strategii, dopadneme nakonec jako matka z Erbenovy balady Poklad, která se nechala unést leskem zlata, nalezeného v jeskyni, a na konci příběhu přišla nejen o zlato, ale i o své malé děcko, svůj poklad nejcennější.

    Jaké z toho vyplývá ponaučení:

    Nenechme se od tohoto až do dalšího úplňku (14. října) zatáhnout nebo nenápadně vmanipulovat do jakýchkoli mocenských hrátek. Věnujme pozornost svému vnitřnímu hlasu, který ví mnohem líp než rozum, kudy vede naše cesta. V opačném případě je nutno udělat ještě pár objížděk přes končiny Ztráty, nezbytných k tomu, abychom pochopili, že cesta vede opravdu jinudy.

    Tyto řádky jsou aktuální pro všechny z nás, a ještě více pro Panny, narozené mezi 14. a 21. zářím, Ryby mezi 14. a 20. březnem, Blížence mezi 14. a 21. červnem a Střelce, narozené mezi 15. a 21. prosincem.

    Na závěr bych vás ráda upozornila na jednu mimořádně zajímavou akci pro všechny, kdo chtějí udělat něco pro svoji krční čakru a hlavně pro radost prostřednictvím zpívání. Jedná se o jednodenní seminář v neděli 12. října s paní Andreou Small, učitelkou metody přirozeného hlasu. Přihlášky posílejte přes gilbomber@cbox.cz  tel. 608233310

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 12:35

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.