Kalendář

Srpen 2008
Po Út St Čt So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 15Srp

    24°21´ Vodnáře

    Po předchozím zatmění Slunce (1.srpna), se letošní řada zatmění dneškem uzavírá. Jeho viditelnost bude nejen v jižní Americe, Africe, Asii a Austrálii, ale i u nás v Evropě.

    Horoskop této události je dosti výjimečný, jelikož značnou pozornost na sebe strhuje Neptun a Chirón, básník a léčitel, oba dva stojící vedle Luny ve znamení Vodnáře proti Slunci ve Lvu. O Neptunovi bychom si mohli přečíst bezpočet charakteristik, ale pro jeho povahu nebudou žádná slova dostatečně výstižná.

    S Neptunem můžeme plout vodami hlubokého nevědomí, kam je možno nahlédnout prostřednictvím metod používaných v posledních desetiletích, pro něž jsou příznačné podivné zkratky jako SRT, EFT, AFT, NLP, RK, VD, CSO, PESSO, a řada dalších, také v meditacích, aktivní imaginaci, ve snech, snění a motlidbách.

    Dnešní výzva bude tvrdým oříškem pro ty, kdo se drží jako klíště jasné reality a cílené perspektivy. Neptun nám skýtá jen tušení souvislostí, a to ještě k tomu za podmínky, že o jeho poselství nebudeme silou vůle usilovat. Lidé, kteří kolem sebe vnímají záchvěvy neviditelných křídel, kteří slyší hlasy, když všude kolem je ticho, kteří vidí potrubní poštu do nebes, všichni ti mohou využít dnešní nabídku k prohloubení svých neuchopitelných a nepopsatelných schopností. Mohou získat důvěru v léčivou moc svých rukou, zraku, energie, ducha. To můžeme úplně všichni, avšak za jedné podmínky – pokud se přestaneme orientovat na sílu svého ega a začneme důvěřovat hlubší podstatě a vyššímu smyslu své existence. Až teprve tehdy se budeme moci zbavit svých zažitých starých schémat a vzorců, které nám způsobují víc bolesti než radosti, ale díky rozumu, a přitom paradoxně proti němu se s nimi tvrdošíjně odmítáme rozloučit.

    Vlevo je foto zmrzlého krystalu vody znečistěné toxiny, vpravo stejná voda po požehnání dr.Masaru Emotou, objevitelem účinků lidského slova a myšlenky na vodní krystaly. Máme schopnost nejen léčit sami sebe, ale i naši planetu Zemi.

    S dnešním zatměním je spojena tarotová karta č.12, Viselec, symbol ukřižování ega, které již splnilo svůj úkol. Viselec je představitelem univerzálního principu náhlého prozření, díky němuž rozpoznáme své staré vzorce, které nás blokují ve vývoji a růstu. Proto je někdy nutné zavěsit se hlavou vzhůru, abychom mohli začít vnímat svět z jiného úhlu pohledu.

    V dnešním horoskopu je bohužel kromě duchovního rozměru také krajní napětí, agresivní, násilné chování, boj o moc a naopak zažívané pocity bezmoci. Doufejme, že se v novinách neobjeví článek o další Kuřimi nebo dopravní katastrofě.

    Tomuto stupni přísluší sabiánský symbol “Člověk, který překonal své vášně, učí hluboké moudrosti ve smyslu osobní zkušenosti.“

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem Eb, hojnost, kalich, otevřená nádoba, regenerace, vděčnost.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 20:38

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.