Kalendář

Duben 2008
Po Út St Čt So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 05Dub

    v 5:56 hodin letního času, na 16°44´ Berana

    Tomuto stupni přísluší sabiánský symbol „Dvě důstojné, tiše sedící staré panny“, s podtextem „Schopnost přetvořit přirozený nedostatek síly v důstojnou rovnováhu a vnitřní jas“.

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem Ahau (čteno á hau), poslední, vrcholný symbol ze všech třinácti – ničím nepodmíněná láska, přechod na vyšší úroveň, Slunce, korunní čakra.

    Znamení Berana je vstupní branou do celého zvěrokruhu. Je počátkem z něhož vyplývají další souvislosti a navazují další události. Oproti Rybám, ukončeným 20.března (viz minulý příspěvek), orientovaným především na naději a víru v to lepší v nás, zaměřuje Beran svoji pozornost v první řadě sám na sebe.

    Právě teď se můžeme zamyslet přímo hlavou (část těla, odpovídající Beranu) nad tím, kdo jsme, čím jsme, a proč nejsme tím, kým bychom by si přáli být. Můžeme začít přemýšlet, co potřebujeme udělat pro eventuální nápravu současného neuspokojivého stavu, ze kterého nás často až hlava bolí, nebo máme podrážděné oči, nedoslýchavé uši, ucpané dutiny, a nebo třeba bolavé zuby nebo dásně.

    Astrologové pracují se čtyřmi psychologickými živly – Oheň (typ cholerik), Země (melancholik), Vzduch (sanguinik), Voda (flegmatik). Mezi 25.lednem a 20.březnem byl ohnivý element absolutně nulově zastoupen, a proto se hned vzápětí, se vstupem Slunce do Berana doslova cholericky urval ze řetězu při bouračkách kolosálního formátu nejen u nás, ale i jinde v Evropě. Asi by nebylo na místě uchýlit se u příležitosti dnešního novoluní k podobným krajním řešením.

    Rozdmýchejme krok za krokem svůj vnitřní oheň, odhodlání a rozhodnutí něco pro sebe udělat. Nechme se inspirovat tezí „Pěti svobod“, tak, jak je zformulovala proslulá představitelka rodinné terapie Virginia Satir:

    • Mám svobodnou volbu právě tady a teď věci vidět a slyšet, místo toho, co by mělo být, co bylo či co bude.
    • Mám svobodnou volbu říkat co si myslím a co cítím, místo toho, co bych podle jiných nebo sebe měl říkat.
    • Mám svobodnou volbu cítit to, co cítím, místo toho, co bych podle jiných nebo sebe měl cítit.
    • Mám svobodnou volbu požádat o to, co chci, místo ustavičného čekání na povolení od druhých.
    • Mám svobodnou volbu riskovat sám za sebe, místo abych zůstával stále v bezpečí ze strachu, abych nerozhoupal loď.

    Přeji vám, ať během nové plavby tříští vaše koráby neohroženě vlny oceánu.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 09:44

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.