Kalendář

Březen 2008
Po Út St Čt So Ne
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 06Bře

    v 18:10 hodin středoevropského času na 17°31´ Ryb

    Tomuto stupni přísluší sabiánský symbol „Velikonoční oslavy“, s podtextem „Všechny velké společenskokulturní obrazy mají schopnost spojovat jednotlivé členy společenství svou nádherou a okázalostí“.

    Ti, kdož mají nějakým způsobem zdůrazněná takzvaná pohyblivá znamení, to je Ryby, Panna, Blíženci a Střelec, asi budou vědět, o čem je dneska řeč. Jedná se nejen o znamení Slunce, ale třeba Luny, dalších planet nebo hlavních os osobního horoskopu v těchto znameních.

    Do jejich životů vtrhla v posledních několika letech lavina, rozpoutala se sněhová bouře, duní hromy a hřmí blesky, hoří hektary lesních porostů, prostě nezůstává kámen na kameni, a nic už není stejné jako dřív. Tuto dramatickou metaforu je nutno brát trošku jako nadsázku, nicméně by se jistě našlo více svědků, kteří by potvrdili, že tomu je opravdu tak.

    U mnohých dalších se může jednat o životní revoluci menšího kalibru, přestože rozhlédne – li se každý z nás kolem sebe, mohl by jistě podat další svědectví o tom, co všechno sám zažil nebo spatřil na vlastní oči nebo aspoň někde zaslechl. Ani nejnevěrohodnější fantazie bulvárního tisku nedokáží popsat to, co si vymyslí život sám, jaká zadání a výzvy na nás v každém okamžiku někde v těsné blízkosti číhají za bukem.

    Jestli do toho chceme nebo ne, to je otázka irelevantní, vyjádřeno řečí soudních síní. Každá akce vyvolává reakci, to je spolehlivě fungující fyzikální zákon. I když víme, jak se nám pak uleví, je to zkažený zub sám osobně, který nás jednoho krásného dne dovleče na dentistovo křeslo.

    Události nabývají ještě rychlejšího tempa od loňska, kdy do pohyblivého znamení Panny vstoupila planeta Saturn – důsledný a neúplatný hlídač, neodbytný revizor řádu a dodržování základních obecných pravidel. V rámci pohyblivých znamení tam dělá nežádoucí společnost dvěma reformačním planetám, Plutu (stěhujícímu se letos postupně do Kozoroha) a Uranovi. Oba dva touží urvat se ze řetězu, ovšem nikoli kolektivně jako v seriálu Útěk z vězení, ale každý na své triko.

    Uran je dnes na koni. Stojí po boku Slunci a Luně, představitelům dnešního novoluní. Tato vesmírná kombinace naznačuje radikální změnu, touhu začít něco sám za sebe, zvolit si cestu dál svobodně a nezávisle, tentokrát i za cenu ústupků a upuštění od zásad, na nichž stával doposud celý náš život. Podobně jako tomu bylo v době převratných světových událostí, za Velké francouzské revoluce nebo i Velké říjnové, a mnoha dalších snah o osvobození od vyčpělých struktur, vstříc svěžímu větru budoucnosti, za jakoukoli cenu.

    Jednou za měsíc, se vstupem do nového lunárního cyklu, nabízí novoluní možnost nového začátku a nové šance. Za přítomnosti Urana ve znamení Ryb se uvádí do pohybu nový roční cyklus pro přijetí vnitřní inspirace k tomu, abychom se stali jedinečnými bytostmi, které uctívají a respektují přírodní zákony. Tímto způsobem můžeme přicházejícím obdobím prudkých změn, jež se zdají být neodvratné, projít s šarmem a elegancí sobě vlastní.

    Věnujme se své intuici, jež nám radí, jaká stará schémata a vzorce je nutno právě teď opustit, jakým neprobádaným směrem si máme našlápnout v nových nebo vypůjčených botách.

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem Ik (čteno ík), vítr, inspirace, jasný záměr.

    Máša Růžičková

    Nenechte si ujít výstižnou ukázku, jak se také může projevit Uran (neobvyklé, nekonvenční chování) v kulisách znamení Ryb (místa odlehlá, v nichž lidé žijí v osamocení, izolaci.) Upozorňuji předem, že se nejedná o další řadu seriálu Ztraceni:

    http://www.youtube.com/watch?v=lAVVVMcTShQ&feature=related

    Posted by admin @ 09:18

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.