Kalendář

Prosinec 2007
Po Út St Čt So Ne
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 22Pro

    ve 2:15 hodin středoevropského času, na 1°50´ Raka

    Pro úplňkovou štědrovečerní noc se objevuje sabiánský symbol „Člověk na kouzelném koberci se nehybně vznáší nad nedozírnou planinou“, s podvysvětlením Schopnost rozšířit vlastní vědomí upevněním svého nazírání na věci na vyšší úrovni.

    Před dvěma dny se za zimního slunovratu Slunce na své pouti k jihu prakticky zastavilo a odvrátilo se od protinožců do opačného směru k naší severní polokouli. Pro nás to byla nejdelší noc v roce a do budoucna příjemná vize denního světla. V nejbližších dnech máme příležitost jak k oslavě křesťanských svátků Vánočních a vstupu slunečního jasu do našich srdcí, tak i příchodu slunečních paprsků na naši severní polokouli.

    Putování planety Mars oblohou od srpna 2007 do května 2008

    Štědrovečerní úplněk je sám o sobě nepříliš obvyklý jev, a ten dnešní o to víc. V intenzivním okamžiku úplňku proti sobě stojí na obloze Slunce a Luna, dvě astrologická světla. Dnes mají obě své osobní body guardy.

    Lunu v jejím domácím znamení Raka citlivě stráží akční planeta Mars, která bude pro nadcházejících devět let nejblíže naší planetě. Stojí – li Mars proti Slunci (jak je tomu právě dnes), bude jasně, viditelně zářit po celou noc. Slunce v Kozorohu, které je v těsném spojení s Jupiterem (v klasické astrologii symbolem velkého štěstí), se ocitlo mimo to ve společnosti komunikativního Merkura, a vedle toho i v nepřehlédnutelném kontaktu s Plutem, symbolem hluboké proměny jak v krajinách vnějších, tak i vnitřních.

    Je to pro nás všechny nejenom silná podpora shůry, ale i velká osobní výzva. V těchto svátečních dnech můžeme přijít na to, že si neseme své vlastní zdroje hojnosti a spokojenosti sami v sobě, a netřeba čekat na vnější pokyny, úkoly, a jiné zásahy zvenčí. Stačí jen přestat si vytvářet svá vnitřní dobrovolná, spolehlivě ověřená omezení, a vydat se zkoumat nové kraje, nové zvyky, jiné možnosti, ty, o které jsme dříve ani pohledem nezavadili. Můžeme si rozšířit úhel pohledu do závratně okouzlujícího panoramatického záběru, a periferním viděním zahlédnout fascinující zajímavou květenu, živočichy a jevy z jiných úrovní.

    Magická štědrovečerní noc má tentokrát větší kouzlo než v jiných letech. Takový noční jas jako dnes se bude opakovat až v roce 2023.
    Přeji vám všem, abyste jejímu kouzlu vyšli vstříc, a získali všechno, co vám nabízí.

    V Mayském orákulu se dnes objevuje Cib – milost, důvěra, vnitřní vedení, intuice, kosmické vědomí a komunikace s božskou podstatou.

    Vaše Máša Růžičková, nyní již bez sádry na levém zápěstí

    Posted by admin @ 22:20

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.