Kalendář

Listopad 2007
Po Út St Čt So Ne
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 23Lis

    v 15:30 hodin středoevropského času, na 1°55´ Blíženců

    Dnešnímu dni přísluší Sabiánský symbol „Zahrada v Paříži v Tuilleriích“, s vysvětlujícím podtextem – Formulování kolektivních ideálů přiřazením účelu a řádu nově odhaleným aspektům přírody.

    Jak známo, v okamžiku úplňku se ocitnou proti sobě dvě základní astrologické veličiny – Slunce a Luna. 22. listopadu se Slunce přehouplo do tzv. proměnlivého znamení Střelce, a Luna přímo proti je v proměnlivých Blížencích. Proměnlivá znamení (Blíženci, a proti nim Střelec, Panna, a proti ní Ryby) nemají stání, potřebují si všechno vyzkoušet na vlastní kůži, a pokračovat zase o dům dál, využít nových příležitostí a nabízených možností, jejichž svodům lze jen stěží odolat. Pokud lidi se silnými proměnlivými znameními nikdo zvenčí neprovokuje, vymýšlejí si alespoň sami, co nového podniknout, aby život nebyl nudný, aby měl výraznou chuť a spád.

    Již pár dní před úplňkem bývá atmosféra nabitá energií, vzedmutými emocemi a nevyřčenými myšlenkami. I naši jinak klidní domácí miláčci nám dávají vědět o blížícím se napětí svou neposedností a svéhlavostí, a někteří si dokonce za pronikavého měsíčního jasu tradičně zavyjí. S čipernou Lunou v Blížencích bychom rádi za tohoto úplňku a po dalších 29 dnů dosáhli extatické rozvernosti a radostného opojení z činnosti, kterou se právě zabýváme.

    Leč horoskop dnešního dne má k taškařicím daleko. Za aktivní účasti planety Saturn se nám to zdaří jen za určitých podmínek, jelikož Saturn drží důsledně v ruce řád, vyžaduje od nás trpělivost a zdravou rozvahu, dříve než budeme do něčeho investovat svoji energii a schopnosti. Jinými slovy, chceme – li si radostně užívat, musíme se o to nějak zasloužit. Většina tak zvaně civilizované části lidstva je však vedena k instantním prožitkům a ziskům hned teď, okamžitě a bez předchozího vynaloženého úsilí. Požadavky na nás kladené mohou vyvolat oprávněný hněv a vzdor našeho vnitřního dítěte, které vzpurně dupe nožičkama a zlobí se na své rodiče, že po něm už zase něco chtějí.

    Dříve se říkávalo, že bez práce nejsou koláče. Inu, je tomu tak i dodnes, a bude i nadále, a jestliže tuto skutečnost zahrneme do svého života jako každodenní pravidlo, ve výsledku pocítíme značnou úlevu. Zjistíme, že vzdor není tím pravým nástrojem k dosažení cílů, které jsme si vytýčili. S touto myšlenkou se můžeme v den před úplňkem i v den, kdy úplněk probíhá zaměřit na dokončení toho, co jsme si vytýčili 9. listopadu, v době posledního novoluní.

    V úplňku všechno dozrává, je takzvaně na spadnutí, míří k vrcholu a uvolnění. Atmosférická energie dosahuje svého maxima, a my se můžeme soustředit na její volný tok a uvolnění. Třeba tak, že si zajdeme na jemnou,uvolňucící masáž oblasti, které vládne znamení Blíženců, to je paží, ramenou a hrudníku s dýchacím ústrojím.

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem Cimi (čteno ki mi), spojený se smrtí, odevzdáním, uvolněním, pokorou a odpuštěním.

    Obrázek patří ke kartě Vzdor (Rak/Beran, Luna/Mars) ze Symbolonu.

    Máša Růžičková

    Pikantní PS:

    Doslova par minut pote, co jsem dopsala tuto uvahu, jsem si jako nasledek zbrkle chuze po schodech zlomila leve zapesti, a skoncila se sadrou na dobu sesti nedel. Pochvaleny budiz Saturnovy vyzvy tohoto uplnku – vezmete si z meho praktickeho prikladu pouceni. Co vsechno by clovek neudelal pro blaho svych bliznich… Opatrujte se.

    Posted by admin @ 10:30

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.