Kalendář

Říjen 2007
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 09Říj

    v 7:00 hodin letního času, na 17°30´ Vah

    18.stupni Vah přísluší sabiánský symbol „Dva lidé, vzatí do vazby“. Představuje zlom v konstruktivním vztahu mezi jedincem a společností, a očekávaný výsledek.

    Luna se pohybuje oproti jiným kosmickým tělesům velice rychle. Naši planetu oběhne za 28 dnů. Během té doby stihne zazářit jednou v plné síle v úplňku a jednou se ukázat v uzoučkém srpku novoluní.V úplňku se postaví přímo proti Slunci a v novoluní s ním stojí pospolu na jednom místě. Právě dnes, v prvním podzimním novu, spolu Slunce a Luna opět tvoří nerozlučnou dvojici. Končí měsíční cyklus ve znamení Panny, a startujeme do cyklu ve Vahách.

    Partner Přišel čas a příležitost ověřit si své vyjednávací schopnosti, urovnat partnerské neshody i vztahy ke kolegům, přesunout se z boxérského ringu do romantického zákoutí, v němž se najde prostor pro pochopení těch, kdo sedí v křesle naproti.

    Po celý měsíc se můžeme věnovat vybrušování a vylaďování vztahů s ostatními lidmi „tam venku“, protože sami sebe nevidíme, a vnímáme se většinou, pokud zrovna nestojíme před zrcadlem, jen přes svůj odraz ve tvářích lidí, kteří s námi mají co do činění. Když máme dobrou náladu, a jen tak nám ji nikdo nezkazí, narážíme zase většinou na spokojené a vyrovnané protějšky, počínaje usměvavou paní, která přijde na odečet elektřiny. Jestli jsme vstali s překyseleným žaludkem, budou se nám motat před nohama zatrpklé obličeje, náfukové a bručouni, a spokojení lidé se nám budou vyhýbat obloukem. Jedni chtějí poslouchat Český rozhlas Vltava, druzí Kiss 98FM, ty dvě frekvence však nejsou kompatibilní. Každý svého štěstí strůjcem, každý z nás si může vybrat, jaké vlny si ráno naladí…

    Po mnoha trpkých zkušenostech, ve fázi dosažení určité životní zralosti, jsme později možná schopni vzít si od každého kousek, učíme se, jak získat virtuózitu provazochodce nad propastí, nespadnout ani doleva, ani doprava, v poslední vteřině získat opět rovnováhu a pokračovat v cestě na druhou stranu, kde vládne harmonie a mír.

    Patronka znamení Vah, bohyně spravedlnosti Pallas Athéna, si kvůli uchování objektivity dokonce zavázala oči. Intuitivně se řídila svým vnitřním hlasem, moudře a spravedlivě zvažovala, jak nastolit pořádek v polaritách světla a stínu, dobra a zla, lásky a nenávisti, moci a bezmoci, chudoby a bohatství.

    Doba od novoluní k úplňku je vhodná pro novou setbu, jak na zahradě, tak i doma. Energie se umocňuje, a semínka, která ji absorbují, rychle vyrůstají. Stejně tak můžeme realizovat myšlenku, nápad, kterým bychom své vztahy vylepšili nebo obohatili k oboustranné spokojenosti, učinili první kroky ke změně stavu, který nám již přestal vyhovovat.

    Novoluní je výzvou k uskutečnění našich přání a započetí nových projektů, tentokrát zdůrazněnou pro Váhy, které se narodily kolem dnešního data, Berany, narozené kolem 7.dubna, Raky kolem 10. července a Kozorohy kolem 8. ledna.

    Obrázek patří ke kartě Partner (Váhy, Venuše) ze Symbolonu.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 13:46

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.