Kalendář

Červenec 2007
Po Út St Čt So Ne
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 17Čvc

    ve 14:05 hodin letního času, na 21°42´ Raka

    Na 22. stupni Raka představuje příslušný Sabiánský symbol „Mladá žena, vyhlížející plachetnici “ duši, otevřenou velkým snům, toužící po štěstí, jež přesahuje všechny její představy.

    Přesně v den novoluní ve znamení rodinného Raka jsme se vraceli z dovolené ve Skandinávii, kde jsme z našeho okna měli před očima spoustu plachetnic, jachet, a motorových i rybářských člunů. Na naší dovolenou vyšel neočekávaně termín v době, kdy planeta Merkur byla v retrográdním pohybu (viz úplněk 30.června). Byli jsme vystaveni mnoha variantám taškařic a rozmarů rozpustilého Merkura. Nejprve jsme na dvou různých místech navštívili své dávné přátele, a při každém pakování na další cestu jsme zjistili, že část našich svršků zůstala ležet zapomenuta v předešlém místě. Shodou okolností se vždycky jednalo o manželovo milované, zcestovalé pyžamo (Rak miluje postel a spánek). Dvě místa, dvě pyžama. Obě rodiny, které jsme postupně navštívili, byly v nelehké životní situaci a čekalo je důležité rozhodování (Merkur retrográdní s předponou re – rekonstrukce zdraví, vztahů ). Jako třetí bod programu, třešinku na dortu, jsme si dopřáli týden ve vysněném pronajatém domečku na západním švédském pobřeží, s terasou a mořem přímo u nosu, jak pravil internet. Neodradilo nás ani to, že jsme po cestě nešťastnou náhodou prořízli kovovým obrubníkem a odepsali jednu pneumatiku, ani to, že nám kdosi z mostu nad dálnicí hodil na auto kamínky a nadělal nám ďůlky na kapotě. Popis objektu se v několika detailech lišil od údajů uváděných v internetovém katalogu cestovní kanceláře Novasol. Terasa nad mořem sice byla, ale přístupná pouze přes veřejnou silnici. Okno z terasy do domu bylo do skladového prostoru. Parkovací stání sice bylo u domku, ale vlastně na průjezdové cestě městečkem. Při krásném výhledu z okna na moře jsme se podobně jako děti na školním výletu disciplinovaně střídali, kdo kdy bude sedět v křesle u okna, a kdo bude čekat vedle, až na něho přijde řada. V katalogu uvedeném ocenění čtyř hvězdiček z celkového počtu pěti jsme provedli naši individuální korekci v nejlepším případě na tři hvězdičky. Uvědomili jsme si, že cílem naší cesty bylo odložit iluzorní růžové brýle o skandinávském ráji, a uvědomit si, že globalizace klamání klientů ve všech odvětvích proniká do všech civilizovaných krajin i mimo naše hranice (novoluní v napjatém aspektu kvinkunx s planetou šaleb, klamů a iluzí Neptunem).

    Po týdenním pobytu v nádherném přímořském městečku, kde se náš „objekt“ nacházel, jsme zakončili naši letní pouť nejdůležitější zastávkou. Vyzvedli jsme si nového člena rodiny, nástupce naší milované fenky Cindy, která nás opustila v požehnaném věku téměř patnácti let letos v dubnu. Pejsek se jmenuje Alfy, a zítra mu budou dva měsíce (novoluní v trigonu s Uranem – planetou nenadálých zvratů a změn v rodinném prostředí). Takže díky poslednímu bodu získalo naše hodnocení celkového dojmu z dovolené deset bodů z celkového počtu deseti. Učinili jsme tak novoluní v rodinném znamení Raka zadost přes veškerou úpornou škodolibou snahu Merkura v retrográdním pohybu a zvětšili tak rodinu o nového chundelatého věrného průvodce.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 19:22

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.