Kalendář

Duben 2007
Po Út St Čt So Ne
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 01Dub

    V sabiánském symbolu „Děti si vyfukují mýdlové bubliny“ je obsažena fantazie, hravost a pružnost, hra s představivostí, která předznamenává absolutního, celého člověka.

    Dnešním symbolem Mayského orákula je Oc (čteno ouk). Představuje nový začátek, vztahy, osudové partnery.

    Jako během každého úplňku, tak i dnes proti sobě stojí dvě astrologická světla, základ našeho bytí – Slunce a Luna. Slunce v jarním ohnivém Beranu a Luna ve vzdušných Vahách. Je to klasické postavení partnerských vztahů – znamení Berana v roli já a Váhy v roli ty, ti druzí, vnější svět.

    Úplněk je vrcholnou fází Luny, kdy emoce mohou dosahovat vypjatých extrémů. Mezi já a vnějším světem je dnes napětí (nejblíže po ruce je partner či partnerka). Luna si ve znamení Vah příliš nelibuje v konfrontacích, ráda by měla věci pěkně uhlazené a srovnané, avšak jen s velkým sebezapřením si lze hrát na harmonické manželství, když za zavřenými dveřmi kuchyně lítají hrnce o sto šest.

    Vztahy si můžeme představit na modelové situaci úplňku. Jsou jako kytarové struny, napjaté mezi jejími dvěma konci. Napětí strun je nutno před zahájením koncertu zkontrolovat, případně vyladit pomocí kolíčků, které se buď trochu přitáhnou nebo naopak uvolní. Jde o to najít přesnou polohu, kdy to není ani moc, ani málo, přesně tak akorát. Teprve pak je možné s chutí poslouchat melodii, kterou mistr svým nástrojem probouzí k životu. V opačném případě vydrží do konce jen ty nejotrlejší nebo nejzdvořilejší povahy.

    A podobné je to i v celém našem životě, jenž se stále dokola točí kolem vylaďování a vzájemném obrušování ostrých hran mezi námi a ostatními lidmi, počínaje ranním setkáním s prodavačem u novinového stánku a konče důvěrným večerním okamžikem s naším nejbližším člověkem.

    Může se dokonce stát, že jedna z šesti strun je napjatá k prasknutí. První reakce je přerušit koncert, a jít od toho. Někteří zkušení muzikanti jsou i v této situaci schopni neztrácet hlavu a okamžitě zareagovat tak, že až do konce skladby posluchači nic nezaznamenají, a pak spokojeni odcházejí do svých domovů.

    Luně ve Vahách vládne planeta vztahů a hodnot – Venuše. Venuše je dnes pod silným tlakem Saturna, který by nejraději nefungující vztahy ukončil. Saturn nepatří mezi pružné chlapíky, raději volí cestu přes obviňování druhého z nezodpovědnosti nebo ze selhání typu „Jsem zklamán, představoval jsem si to jinak…, kdybys raději…“

    Často to bývá tak, že ve skutečnosti, aniž by si toho byl vědom, hovoří o své vlastní nezodpovědnosti, o tom, že jí ještě prozatím není schopen, a proto se setkává s lidmi, kteří mu tento postoj zrcadlí. Každý se díváme do zrcadla. Buď v očekávání, tak jako nepříčetná macecha ze Sněhurky a sedmi trpaslíků nebo ve zralé podobě jako stárnoucí Sára v jednom židovském vtipu, která při pohledu do zrcadla říká: „Khon, to ti teda přeju“.

    Stálé i náhodné návštěvníky zdraví
    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 18:53

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.