Kalendář

Únor 2007
Po Út St Čt So Ne
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 01Úno

    Na tomto stupni zvěrokruhu je Sabiánský symbol „Starý námořní kapitán se houpe v křesle na verandě svého domu.“
    V tomto bodě se naše mysl zklidňuje a nahlíží na krize i radosti dávné minulostmi.
    Dnešní úplněk se sice odehrává v kulisách hravého, tvůrčího a extrovertního znamení Lva, nicméně jeho oslnivost a intenzita je tlumena bezprostřední přítomností planety Saturn. Proto nebudeme v následujících dnech přijímat s otevřenou náručí všechny světské radovánky, jelikož pod bdělým okem Saturna si nejprve spočítáme, jestli se nám vyplatí investovat energii i finance do toho, co by nás potěšilo, a co bychom si jindy dokázali bez obav užít. V okamžiku úplňku se dostáváme do vrcholné fáze 29 denního lunárního cyklu, sklízíme plody svého úsilí, které jsme započali v novu na konci znamení Kozoroha, 19.ledna tohoto roku.
    Saturn, planeta řádu a disciplíny, odpovědnosti a stability, je přirozeným vládcem znamení Kozoroha, a tak i v únoru pokračujeme nadále za jeho ostražité asistence. Tradiční astrologie chápala jeho vliv jako veskrze negativní překážky a omezení, eventuálně i v masce paní s kosou přes rameno. Moderní astrologie, v níž jsou zahrnuty psychologické aspekty chování, již naštěstí nepoužívá tato zjednodušená kritéria, a naopak vnímá makrokosmické dění jako výzvu pro změnu naší mikrokosmické, individuální mapy chování a životního přístupu. Přišla chvíle, kdy si v úplňkovém svitu můžeme posvítit na své staré úzkosti a pocity strachu z vlastní nedokonalosti, a z toho, jak kvůli tomu klesá naše popularita ve společnosti. Máme šanci pochopit, že je zcela zbytečné bránit se bolesti, která tuto úzkost provází, a přestat ji hromadit dovnitř, kde nám devastuje jak tělo, tak i duši.
    Dejme příležitost našemu vnitřnímu dítěti, aby mohlo bez ostychu a bez zábran prožít tvůrčí nadšení a radost z toho, že je na světě. Věnujme mu dostatek pozornosti například tím, že si koupíme pastelky nebo vodovky a namalujeme si obraz toho, jak se cítíme a jak vnímáme svoji osobnost. Nebo si vymodelujeme z plastelíny svůj talisman, na který se budeme dívat vždycky, když nám bude těžko. Popovídejme si se svým vnitřním dítětem večer před spaním, a vyprávějme mu pohádku na dobrou noc, aby mohlo usnout v bezpečí naší náruči, třeba právě proto, že jsme v dětství pocit spočinutí v hřejivém mateřském obětí nikdy nezažili (anebo si na to nemůžeme vzpomenout).

    Podle Mayského orákula je dnešním symbolem CHUEN (čteno ču en), v pořadí číslo 11 z celkových dvaceti mayských symbolů. Patří do pětice Globálního vědomí. Všechno to, co obsahuje, dostáváme dnes k dispozici pro vlastní potřebu. Jeho klíčovými slovy je nevinnost, bezprostřednost, vnitřní dítě, božské dítě, umělecké mistrovství, krční čakra. Stínem Chuenu je přehnaná vážnost a ostych vyjádřit svůj názor, maskovaný necitlivými, sarkastickými poznámkami. Není nutné dál předstírat, že v sobě žádné zranění neskrýváme, naopak jen díky němu můžeme podnítit svou citlivost a schopnost tvořit a vnímat radost z vlastní existence.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 18:55

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.