Kalendář

Duben 2019
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 05Dub

    v 10:50 hodin letního času, na 15°18´ Berana

    Tomuto stupni Berana přísluší sabiánský symbol „Ve světle západu slunce je vidět duchy přírody a jejich působení“, s podvysvětlením „Sladění s vnitřním nábojem neviditelných sil přírody.“
    Klíčová věta: ZNOVUNABYTÍ POTENCIÁLU aneb Stát se znovu malým dítětem

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem CIB (kíb) – důvěra, milost, vnitřní hlas, intuice, mystický přenos.

    Každé novoluní, kdy Slunce a Luna se jeví z našeho pohledu jako v jednotě (dnes oba na 16. stupni ohnivého Berana) představuje počáteční bod pro nový 28 denní lunární oběh. Ten se uzavírá následujícím novoluním, konkrétně 5.května.

    Nejvíce všichni pocítíme změnu v atmosféře směrem k datu úplňku (nyní 19. dubna), aby se posléze energie zklidňovaly. V tomto rytmu probíhá putování lunárními cykly, podobně jako se zmítáme v sinusoidách našich životů. Každý cyklus však pro nás znamená stále další novou příležitost vystoupit z formátu 2D, 3D a postoupit k vnímání ve vyšších vývojových frekvencích.

    Dnešní novoluní je jedinečnou výzvou k aktivaci, iniciaci, k započetí něčeho, k čemu jsme dlouhou dobu hledali odvahu. Přitom nebylo mnohdy třeba vynaložit tolik úsilí, stačilo vytáhnout zaprášenou koloběžku ze sklepa, očistit ji a promazat jí kolečka.

    Představme si scénu – závodníci na startovní čáře v napětí těsně před pokynem ke startu, energie k neudržení, všechno se takřka nezvladatelně málem řítí kupředu, když tu náhle se z reproduktoru nad hřištěm ozve ostrý hlas – závod se s okamžitou platností ruší a kvůli technické závadě se odkládá.

    Ve hvězdách je tato situace v režii Saturna, Pluta a jižního uzlu, kteřížto jmenovaní mění původní bojovné naladění v atmosféru kontroly a nejistoty, strachu a úzkosti, jelikož tvoří k Slunci s Lunou napěťovou kvadraturu.

    Neřízená ohnivá energie, podpalující náš vnitřní oheň, může stejně tak rychle vzplanout jako uhasnout, netrénovaný závodník by sice mohl závod doběhnout jako první, ale za cílovou páskou by stejně tak mohl padnout vyčerpáním mrtev.

    Téměř v každé situaci si můžeme dát čas na rozmyšlenou, na poslední kontrolu před závodem, jestli jsou všechny šrouby, páky, táhla a mechanismy na našem voze v pořádku, jestli přece jenom ještě nevyměnit naprasklou podložku za novou.

    Saturn – staré mapy s příslušnými strachy, starý pořádek, vymezující jen umenšený, zúžený aktivační prostor. Zároveň dobré tradice, na nichž je možno stavět dobré nové stavení z dobrého pravého materiálu. Ačkoli, kde je dnes konec staré dobré Anglii.

    Pluto – staré věci buď recykluje nebo spálí a z popela nechá vzlétnout ptáka Fénixe. Odklizením starého harampádí otevírá nový prostor, stejně jako Fénix rozvírá křídla a vzlétá k výšinám.

    Saturn s Plutem působí letos ve dvojici a jejich duet bude aktivní stále víc až do svého maxima 12. ledna 2020. Tehdy dojde k jejich absolutní jednotě, konjunkci na 23. stupni Kozoroha.

    Jejich poslední společné působení proběhlo naposledy 8.11.1982 ve Vahách, předtím v létě 1947 ve Lvu.

    Pokud máte co do činění s těmito ročníky narození, nebo jste sami v té době narozeni, brzy zjistíte, které rysy se zde projevují víc – zda Saturnské nebo Plutonické nebo zda jsou ideální kombinací obojího.

    Patrně znáte bajku o orlovi, která je letošní situaci jako šitá na míru. Orlovo vejce se nějakým nedopatřením dostalo na dvůr, kde pobíhaly slepice. Když jedna z nich po čase vejce vyseděla a z něj se vyklubalo malé Něco, vyrůstalo To s ostatními kuřaty a zobalo na dvorku spokojeně zrní.

    Když dorostlo ve velké Něco a připadalo si něčím jiné než ostatní slepice, občas se podívalo toužebně nahoru k oblakům, kde zahlédlo velkého orla, jak si svobodně krouží nad krajinou. Pomyslelo si – ach jo, kdybych jen umělo taky tak létat jako ten pták. Pak Něco sklopilo svoji hlavičku zase zpátky dolů, aby sezoblo další zrnko.

    Mějte se krásně jarně,
    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 13:27

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.