Kalendář

Prosinec 2018
Po Út St Čt So Ne
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kontakt

foto

Máša Růžičková
info@astroinspirace.cz

Archiv

  • 22Pro

    v 18:48 hodin středoevropského času, na 00°50´ Kozoroha

    Sabiánský symbol se od včerejšího zimního slunovratu do tohoto okamžiku nezměnil. Zní „Indiánský náčelník požaduje na shromážděném kmeni vůdcovskou moc“.

    V Mayském orákulu je dnešním symbolem EB – roh hojnosti, kalich, sklizeň, svobodná vůle a moudrost.

    Poslední úplněk v tomto roce proběhne za necelých 24 hodin po zimním slunovratu, po změně do zimní sezóny.

    Venku se ohýbají stromy ve větrných poryvech, ačkoli žádné ze vzdušných znamení dnes není obsazeno planetou kromě Lilith, která si vyhrazuje výsadní pozici ve Vodnáři.

    Zato jsou v dnešním horoskopu čtyři z celkem deseti planet v domicilu, jako v Člověče nezlob se usazeny ve svém domečku. Všechny čtyři vklouznou bleskurychle do svých bačkorek a s blaženým pocitem vlídného domova se usadí ve svém pohodlném křesle. Je to Luna ve vodním Raku, Jupiter v ohnivém Střelci, Neptun ve vodních Rybách a Saturn v zemském Kozorohovi.

    Tradiční astrolog by prohlásil, že tento úplněk je pod vlivem těžkostí, spojených se Saturnem, jelikož tato planeta je právě jen několik stupňů od Slunce a od opozice proti Luně. Literární umělec by nazval tuto kosmickou hru například jako „Snesitelná těžkost bytí“, „Těžký mezičas“, „Terénní jízda na záložní zdroj“.

    Saturn kdysi na multiplanetární konferenci dostal na klopu saka přišpendlenou cedulku „Dejte si na mě pozor, ačkoli nekoušu“. Celé to vzniklo v době, kdy nejvyšší Božská/náboženská autorita byla bezmezně uznávána za směrodatnou, na jednu stranu trestající hříšníky, na druhou chválící skromné obětavé služebníky. Od té doby utekla spousta vody a mnohé se změnilo k nepoznání. Autority, kromě samozvaných vyhynuly, demokracie se zaměnila za anarchii a tak podobně.

    Naštěstí už je dnešní doba příznivá v zahrnutí rozličných terapeutických způsobů, které otvírají možnost pracovat na rozvoji zdravého osobního sebevědomí, aniž by k tomu člověk potřeboval pochvalu zvenčí.

    To bude asi práce v letošním roce nejen pro Kozorohy, ale pro nás všechny. I když někteří Kozorohové se možná zapotí o trošku víc, respektive dostanou větší možnosti a příležitosti ke změně než ostatní znamení. Letos se v pásmu jejich znamení objeví tři zatmění z celkem pěti letošních. První nastane co nevidět, už při prvním novoluní 2019, 6. ledna, kdy dojde k částečnému zatmění Slunce.

    Do té doby se opatrujte a oslavte Vánoční svátky, jak náleží.
    Do konce roku se ještě ohlásím.

    Mějte se svátečně vánočně, krásně.

    Máša Růžičková

    Posted by admin @ 14:03

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.